Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 червня 2017 року 20:53

Міський голова спростував звинувачення депутатів

У розділі „Різне“ міський голова Олексій Рябоконь ініціював обговорення питання щодо оголошення недовіри міському голові. 22 травня до міської ради надійшов лист за підписом 11 депутатів про скликання позачергової сесії з метою проголошення недовіри. А 21 та 28 травня деякі з цих депутатів провели ніби то звіти перед громадою, але з відеозапису чітко видно, що про особисту роботу у міській раді мало що говорилося, а от про міського голову та всіх працівників міської ради говорили багато і здебільшого неправдиві речі.

Тож міський голова вирішив розвіяти всі міфи, які швидко поширюються в громаді. Як пояснив начальник юридичного відділу Руслан Соловйов, саме питання недовіри нерозривно пов’язано із питанням припинення повноважень. Рішення посадових осіб можуть бути визнані незаконними лише в судовому порядку і не можуть бути доказом рішення постійних комісій. Саме тому і підстав для скликання позачергової сесії немає.

Депутати говорять, що проти міського голови порушена кримінальна справа. Олексій Рябоконь сказав, що на сьогоднішній день жодної кримінальної справи проти міського голови немає.

Наступне звинувачення – ігнорування та невиконання рішень сесії. Секретар міської ради Тетяна Чайка повідомила, що всі рішення сесій прийняті до відома і жодне рішення не було опротестовано правоохоронними органами. Більше того, депутати прийняли рішення про звіт виконавчих органів за минулий рік одноголосно та звіти про виконання програм. Єдина Програма, по якій не прийнято звіт – це Програма, що стосується встановлення системи відеоспостереження, оскільки зараз закінчується її реалізація.

Також депутати говорять, що міський голова минулого року був відсутній протягом 5 місяців та його переліт до доньки коштує 200 тисяч гривень. Все це спростовано: озвучено тривалість відпустки та продемонстровано авіаквиток широкому загалу присутніх.

Немає прозорості в роботі підрядних організацій – це ще одне звинувачення. Заступник міського голови Максим Варава пояснив, що проектанти обираються відповідно до чинного законодавства. Більше того, з метою прозорості та відкритості роботи міської ради до цього процесу залучаються депутати..

У підсумку обговорення Олексій Рябоконь зазначив, що робота міської ради, а це апарату, депутатського корпусу та виконавчого комітету, повинна бути злагодженою та базуватися на співпраці та взаєморозумінні. „Я маю свою честь і гідність, які ніде не осоромив.“ – зауважив міський голова.

Насамкінець, секретар міської ради Тетяна Чайка зачитала заяву депутата Дмитра Шаповала щодо його виходу із депутатської групи „Трудовий порядок“ через те, що наміри групи не співпадають з його переконаннями.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua