Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
1 червня 2017 року 22:46

Сквер „Фантазія“ урочисто відкрито

Міжнародний день захисту дітей для пирятинців розпочався урочистим відкриттям скверу „Фантазія“. Міський голова Олексій Рябоконь ще кілька років тому озвучив ідею створення в місті невелих місць відпочинку. Над втіленням ідеї, яка б сподобалась і дорослим, і малим пирятинцям, почала працювати команда міської ради: Лариса Кочур, Ірина Ящик і Наталія Рвач. Підготували проектну заявку і відправили на обласний конкурс розвитку територіальних громад, де отримали перемогу та фінансування. До розробки залучили пирятинку Катерину Безушко. Свій креатив до „Фантазії“ додала і наш молодий архітектор Марина Зергані.

Це місце відпочинку повинно бути затишним та скромним, яке б вражало простотою та природністю. Спочатку планувалося розташування скверу на місці „яблуневого саду“ по вулиці Європейська, але зважаючи на те, що в центральній частині міста мало місць для відпочинку, було обрано територію біля адмінбудинку.

Проект „Облаштування скверу „Фантазія“ реалізовувався впродовж 2015-2016 років за кошти обласного бюджету, бюджету міської ОТГ та угоди про соціально-економічне партнерство з ПАТ „Пирятинський сирзавод“. Загальна вартість складає 305 тисяч гривень. Встановлено дитячий ігровий комплекс, лавки, вуличні ліхтарі, велосипедну стоянку, вимощено доріжки, оздоблено клумби та встановлено дерев’яний місток. Для зручності відвідувачів ФОП Олександр Румянцев забезпечив вільну Wi-Fi зону.

Зараз сквер практично ніколи не пустує, там вирує життя: ігри, сміх та дитяча радість. Так було і сьогодні. Пирятинці зібралися на урочисте відкриття улюбленого місця відпочинку малечі та їхніх батьків.

Почесну місію – перерізання червоної стрічки доручили архітектору скверу Марині Зергані та двом маленьким пирятинцям. Дітвору привітав міський голова Олексій Рябоконь. Вручив подяки підприємствам та підприямцям, які долучилися до облаштування скверу: ПАТ„Пирятинському сирзаводу“, Пирятинському лісгоспу, Національному природному парку „Пирятинський“, ТОВ „Оріон“ та ФОП Румянцеву О.В. Також виконуючий обов’язки начальника відділу освіти Микола Василенко та головний спеціаліст відділу освіти Анна Тристан нагородили вихованців дитсадків: переможців та призерів міського конкурсу малюнків „Я – за чисте місто“.

А потім малеча – вихованці дошкільних навчальних закладів подарували приємні хвилини веселого дитячого концерту.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua