Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 червня 2017 року 14:01

Бюджет участі Полтавської області

Нещодавно Полтавська облрада оголосила про початок Бюджету участі Полтавської області – проекту, завдяки якому можна отримати кошти на реалізацію суспільно важливого проекту. Бюджет участі – це інструмент взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, спрямований на залучення жителів області до активної участі в сферах економічного, соціального, гуманітарного та культурного розвитку громад. Такий бюджет участі в межах області в Україні впроваджується вперше.

20 червня з цього приводу відбулася прес-конференція за участі голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького, заступника керуючого справами апарату обласної ради Ганни Шавиро, керівника Центру Розвитку Інновацій НаУКМА, головного експерта групи „Е-Демократія“ Реанімаційного Пакету Реформ Сергія Лобойка. Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду на конференції представляв начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту виконкому міської ради Олександр Новіков.

„Реалізація проекту „Бюджет участі Полтавської області“ дасть змогу відродити віру людей у те, що вони можуть щось зробити своїми руками“, – відмітив у вступному слові Олександр Біленький, а Ганна Шавиро зазначила, що обласний Бюджет участі — це механізм прямого демократичного залучення мешканців до бюджету та співпраця місцевих органів з населенням.

Сергій Лобойко у свому виступі додав, що за кордоном участь у пілотних проектах більш розвинута і нагальні питання вирішуються дуже швидко.

Загальний обсяг фінансування Бюджету участі Полтавської області складає 2 мільйони гривень. На один проект виділяється 100 тисяч гривень. Авторські проекти фінансуватимуться за принципом 50/50, тобто половину виділяє Полтавська облрада, а іншу половину – орган місцевого самоврядування конкурсанта-учасника. Переможців обиратимуть у 2017 році (їх мають відібрати 40), а от „втілюватимуть“ в життя їх проекти – вже у 2018 році.

Детальніше ознайомитись з документами щодо бюджету участі можна сайті Пирятинської міської ради в розділі "Актуально" та на сайті Полтавської обласної ради. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua