Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 червня 2017 року 18:51

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (01.06.17-30.06.17)

Тривають ремонтні роботи дорожнього покриття. Зокрема, по Героїв Майдану, Зоряній, Соборній.

Сьогодні розпочалося грейдерування вулиць міста.

Проводиться заміна лінії водопостачання по вулиці Ярмаркова біля ринку.

Розпочав роботу рятувальний пост на острові Масальський.

Обрані проектні організації працюють над виготовленням проектно-кошторисної документації. Зокрема, 10 проектів щодо заміни вікон в процесі розробки, 5 - проходять державну експертизу, 3 вже пройшли державну експертизу.

Крім цього, 2 проекти щодо капітального ремонту доріг міста пройшли експертизу, 16 проектів щодо вуличного освітлення та 6 щодо капітального ремонту та реконструкції в освітніх закладах в процесі розробки.

Проект Генерального плану розвитку міста Пирятин погоджено на засіданні архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури Полтавської облдержадміністрації. Після доопрацювання двох розділів: цивільна оборона та історико-опорний план буде направлено на державну експертизу.

Продовжується реалізація Проекту GIZ по підтримці об’єднаних територіальних громад по облаштуванню Центрів надання адміністративних послуг. Придбано та встановлено меблі та оргтехніку. Відкриття центру заплановано на середину липня.

Продовжується реалізація шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“. Розпочато дослідження якості адміністративних та муніципальних послуг з питань будівництва, архітектури, управління комунальною власністю та земельних питань, що надаються виконавчим комітетом міської ради.

Пирятинська міська рада стала учасником проектів:

-         City Progress Index – комплексного рейтингового моніторингу зміни рівня якості життя у містах, їхньої інвестиційної привабливості та інституційної спроможності муніципалітетів,

-         „Партисипативна демократія та обгрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні“,

-         „Підтримка ролі громадськості в управлінні місцевим розвитком в Україні“.

Міська рада приєдналася до ініціативи Європейського Союзу „Мери за економічне зростання“.

В рамках стаді-туру „Створення єдиного освітньо-культурно-спортивного простору в об’єднаних територіальних громадах Полтавщини. Міжмуніципальне співробітництво в контексті реформ“, який організували Центри розвитку місцевого самоврядування Житомирщини та Полтавщини за підтримки програми „U-LEAD з Європою“ Пирятинську ОТГ відвідала делегація з 17 об’єднаних громад Житомирської області.

Вчора пирятинська делегація у складі фахівців міської ради, депутатів та ЗМІ відвідала Засульську ОТГ, де пройшов семінар на тему: „Участь суспільства у прийнятті рішень в громадах“, який організувала Асоціація ОТГ спільно з Фондом міжнародної солідарності (Польща) та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Започатковано проведення Дня міської ради в Олександрівському старостаті.

В міжсесійний період відбулося два засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на яких прийнято 14 рішень.

Протягом міжсесійного періоду пройшло 8 засідань постійних комісій та одне засідання погоджувальної ради.

-                     з питань  планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва (3 засідання),

-                     з питань освіти, молоді, культури, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту (1 засідання),

-                     з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи (1 засідання),

-                     з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг (1 засідання),

-                     з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, ЗМІ та етики (1 засідання),

-                     засідання зведених постійних комісій (1 засідання).

Проведено засідання комісії по попередньому розгляду матеріалів для надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам, на яких розглянуті звернення 7 громадян міста та прийнято рішення про виділення коштів в сумі 8000 грн.

Відділом із земельних та екологічних питань проведено 5 виїзних комісій:

-       по обстеженню зелених насаджень,

-       встановленню меж земельних ділянок.

Взято участь:

у ХІ Міжнародній конференції АЕМУ „Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра“ в м. Славутич,

у зустрічі Асоціації об’єднаних територіальних громад з експертами Міжнародної Організації Економічного Співробітництва та Розвитку та координаторами проекту USAID DOBRE в м. Київ,

у засіданні круглого столу „Підтримка ролі громадськості в управлінні місцевим розвитком в Україні“ в інформаційному агентстві „Укрінформ“.

Працівники міської ради брали участь у семінарах, тренінгах на тему:

„Комунікаційні навики. Проведення інформаційної кампанії“,

„Актуальні питання розвитку правової спроможності територіальних громад на Полтавщині“,

„Ефективний проектний менеджмент для розвитку сільських територій, залучення інвестицій та реалізація проектів“,

„Порядок тримання та використання коштів субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаної громади“,

„Актуальні питання підготовки проектів, що фінансуються за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад“,

„Впровадження медіаосвіти в навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів“,

„Роз’яснення вимог Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю та Порядку здійснення державного нагляду за додержанням законодавства про працю“.

Відновлено роботу по медіації. Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведений 5-денний тренінг ,,Базові навички медіатора шкільної служби порозуміння“ в м. Пирятин для учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів. Видано 20 сертифікатів дітям-медіаторам та 3 педагогам-тренерам.

Відділом освіти в міжсесійний період було організовано та здійснено підвіз до пунктів здачі ЗНО в м. Лубни. Завершено оздоровчу кампанію в пришкільних таборах, під час якої було організовано змістовне дозвілля учнів та вихованців, а також організовано цікаві екскурсії в межах району. В червні 2017 року 11 дітей направлено до оздоровчих дитячих таборів Полтавської області.

         165 випускників 9 класів отримали свідоцтва про базову середню освіту, з них 11 з відзнакою.

         144 випускники 11 класів отримали атестати про загальну середню освіту, з них 5 нагороджені медалями – 1 „золота“, 4 - „срібні“.

В навчальних закладах розпочато косметичні ремонти.

Міжсесійний період був багатий на культурно-мистецькі заходи. 1  червня відбулися заходи з нагоди Дня захисту дітей: урочисте відкриття скверу „Фантазія“, концерт вихованців школи естетичного виховання, урочисті заходи в Центрі дитячої та юнацької творчості, виховні години в бібліотечних та клубних закладах. Започатковано „Сезон творчих зустрічей“ – концерти місцевих артистів на літньому майданчику Центру дитячої та юнацької творчості, які будуть проходити щовихідних.

Колектив міської ради взяв участь у заходах з нагоди Дня скорботи, Дня державної служби та Дня Конституції України. Міською радою проведено культурно-мистецькі заходи з нагоди Дня молоді в Пирятині та сільських закладах культури.

Пройшов обласний турнір з волейболу на Кубок міського голови.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua