Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 червня 2017 року 20:59

Пирятинська ОТГ ділилася досвідом з представниками місцевого самоврядування Житомирської області

23 червня Пирятин відвідала делегація представників 17 об’єднаних територіальних громад Житомирської області. Навчальний візит відбувся в рамках стаді-туру „Створення єдиного освітньо-культурно-спортивного простору в об’єднаних територіальних громадах Полтавщини. Міжмуніципальне співробітництво в контексті реформ“ до Полтавської області, який організували Центри розвитку місцевого самоврядування Житомирщини та Полтавщини за підтримки програми „U-LEAD з Європою“.

Першими гостей гостинно зустріли на найбільшому підприємстві міста – Пирятинському сироробному заводі. Оглянули цехи, де виробляються тверді сири, а потім продегустували цей продукт. Доки смакували, директор краєзнавчого музею Наталія Купріян ознайомила з історією Пирятинщини, а директор підприємства Володимир Бартошак – з історією заводу.

Далі делегація завітала до Центру громадського діалогу, де міський голова Олексій Рябоконь презентував Пирятинську об’єднану територіальну громаду. Розповів про те, чого вдалося досягти та які проблеми виникали.

Із галуззю освіти детальніше ознайомив виконуючий обов’язки начальника відділу освіти Микола Василенко. Зокрема, зупинився на створенні опорного навчального закладу, змінах системи харчування в школах, виплаті стипендій обдарованим дітям та проектах, до яких долучилися навчальні заклади.

Представники делегації побували в Центрі надання адміністративних послуг, який незабаром відкриється, та в Пирятинському ліцеї. Зокрема, відвівали кабінет англійської мови, басейн та центр позашкільної освіти і розвитку дитини „Долоньки“.

Гості були вражені тим,  що при невисокій вартості обіду досягається збалансоване харчування, кухарями, які є штатними працівниками закладу, готуються різноманітні страви: і вареники, і сирники, і риба, і м’ясо, і розраховуються діти безготівково. Тож побажали Пирятинській ОТГ подальших позитивних змін, хороших перспектив та розвитку.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua