Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 червня 2020 року 09:43

Міський голова зустрівся з суб’єктами господарювання

Міський голова Олексій Рябоконь 22 червня ініціював зустріч із суб’єктами господарювання – орендовинаймачами торгових павільйонів ПП Бугайова на трасі Київ – Харків  - Довжанський за участю керівника Держпрожспоживслужби Юрія Шніта. Причиною зустрічі слугували результати перевірки Пирятинського відділення головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Виявлено, що із 18 осіб, які винаймають торговельні павільйони у ПП Бугайова для здійснення торгівлі харчовими продуктами, зареєстровані у Державній фіксальній службі лише троє.

Орендовинаймачі пояснили це тим, що, заплативши за оренду павільйону, не вистачає коштів на оформлення ФОП та сплати податків. За 9 кв. м орендодавець править 6 тис. грн., не забезпечуючи належними умовами праці, а саме: відсутнє водовідведення та водопостачання, немає вбиральні.  

Олексій Рябоконь наголосив, що прагне зберегти можливість заробітку підприємців на трасі Київ - Харків, але це буде можливим лише з дотриманням чинного законодавства України. Тому задля збереження робочих місць суб’єктів господарювання Олексій Петрович дав доручення фахівцям міської ради надіслати лист власниці торговельних павільйонів, де виявлено порушення. У разі не виконання вимог, торгівля суб’єктів господарювання буде визнана стихійною. Це понесе за собою адміністративну відповідальність та припинення діяльності.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua