Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 червня 2020 року 17:24

Боремося з карантинними рослинами!

Літо - це не тільки жадана пора року для відпочинку, а і самий складний період для алергіків, оскільки  в цей час починає цвісти карантинна рослина - амброзія полинолиста. У період цвітіння кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових зерен, піднімаючись із повітрям, вони переносяться майже на 50 кілометрів. Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру, викликає запалення оболонок верхніх дихальних шляхів, приводить до приступів бронхіальної астми.

З кожним роком кількість територій, заражених амброзією полинолистою, збільшується. Ефективним засобом боротьби є виривання амброзії з коренем та постійне скошування рослини, 5-6 разів за сезон, запобігаючи цвітінню.

На сьогоднішній день спеціалістами міської ради проводяться обстеження території міста на предмет виявлення місць, де росте карантинна рослина, та працівниками КП „Каштан“ розпочаті заходи по ліквідації амброзії.

Відповідно до Правил благоустрою території населених пунктів Пирятинської міської ради підприємства, установи, організації та громадяни повинні регулярно обстежувати прилеглі та закріплені території з метою виявлення амброзії полинолистої, карантинних рослин, проводити заходи по їх знищенню.

Виконавчий комітет міської ради звертається до всіх мешканців міста належно утримувати прилеглі території та в разі виявлення на ній амброзії вживати заходи по її знищенню.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua