Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 червня 2020 року 09:39

Міський голова взяв участь у підготовці до ІІ читання законопроєкту № 2679

   Відбулося перше засідання робочої групи з опрацювання та підготовки до ІІ читання проєкту Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації мережі та функціонування центрів надання адміністративних послуг та удосконалення доступу до адміністративних послуг, які надаються в електронній формі“ (реєстр. № 2679 від 26.12.2019), створеної при Комітеті Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
   Позицію Всеукраїнської асоціації об’єднаних територіальних громад на засіданні представляли член правління Асоціації, міський голова Олексій Рябоконь та модератор платформи „Управління людськими ресурсами та адміністративні послуги“ Тетяна Матійчик.
Під час засідання детально обговорено подані народними депутатами України, Мінрегіоном, Мінцифри, асоціаціями органів місцевого самоврядування, Асоціацією центрів надання адміністративних послуг, діючими центрами надання адміністративних послуг пропозиції до зазначеного законопроекту.
У ході дискусії опрацьовано значну частину підготовлених пропозицій, зокрема щодо суб’єкта створення ЦНАП – сільської, селищної, міської, районної у місті (у разі її створення) ради; виду та формату їх функціонування для перспективних новостворених громад, а також розширення кола суб’єктів і способів надання адміністративних послуг тощо.
   Гаряча дискусія точилася навколо запропонованих новел щодо обов’язковості створення ЦНАП органом місцевого самоврядування кожної громади, адміністративні центри та території яких ближчим часом буде затверджено Урядом України, а також розширення кола повноважень адміністратора ЦНАП з суто організаційно-адміністративних до суб’єкта надання адміністративних послуг.
   За результатами робочою групою напрацьовано відповідні редакції зазначених норм. Але тематика законопроєкту наскільки актуальна та зачіпає інтереси усіх громадян, а також наскільки широка і стосуються сфери повноважень багатьох органів владних повноважень, що за одне засідання членам робочої групи не вдалося опрацювати текст усіх запропонованих змін до законопроєкту до його розгляду Верховною Радою України у ІІ читанні. Тому наступне засідання відбудеться 25 червня 2020 року.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua