Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 червня 2020 року 20:16

В Пирятині створено патронатну сім’ю

Новою формою тимчасового влаштування дітей, які потрапили  у складні життєві обставини, є патронатні сім'ї. Таке нововведення, як патронат над дитиною, що тимчасово втратила можливість виховуватись у біологічній родині, започатковано в Україні на підставі постанови КМУ від 16.03.2017 року № 148 „Порядок створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім'ї патронатного вихователя‘‘. Завдання щодо пошуку, спеціальної підготовки громадян, які бажають створити патронатні сім'ї, супроводження таких сімей в Пирятинській міській раді  покладено на міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У лютому 2020 року до центру звернулася 1 сім’я.  Чому тільки одна? Тому, що рішення про таку діяльність громадян, як сімейний патронат над дитиною, має бути ретельно виваженим з обох сторін – як претендентів на посади патронатного вихователя та  його помічника, так і органу, який створює та супроводжує патронатну сім’ю. Адже обидві сторони беруть на себе високу відповідальність – за життя дитини під час її перебування у патронатній сім'ї. Тому і вимоги до потенційних вихователів, що тимчасово виконуватимуть функції законних представників дитини, досить високі. Й однією з таких вимог є вміння вчасно й кваліфіковано надати своїм вихованцям, і, можливо, не тільки їм, першу допомогу в разі нещасних випадків.

Кандидати у патронатні вихователі з березня по травень пройшли комплексне навчання в Полтавському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

11 червня директор центру Юлія Кабушка та головний спеціаліст з питань захисту прав дітей Інна Грицай обстежили помешкання та прилеглу територію, оцінили безпеку та зручність для проживання дітей, наявність іграшок, меблів.

Патронатних вихователів чекає непроста, але цікава й потрібна суспільству робота – тимчасово замінити дітлахам, що потрапили у скруту, маму і тата.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua