Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 червня 2020 року 20:43

Прозвітував енергоменеджер Пирятинської міської ОТГ

З 2014 року місто Пирятин є підписантом ініціативи Європейських міст „Угода мерів‘‘, а з 2018 року – „Угоди мерів-2030‘‘. Громадою прийнято План дій зі сталого енергетичного розвитку та клімату Пирятинської міської ОТГ до 2030 року, де передбачено проведення різних заходів в рамках Днів енергії.

11 червня в приміщені Центру дитячої та юнацької творчості в рамках проведення Європейського тижня сталої енергії, під головуванням міського голови Олексія Рябоконя, відбувся звіт енергоменеджера громади Руслана Бикова.

На заході були присутні керівники та завідувачі господарств комунальних закладів Пирятинської міської ОТГ, представники виконавчого комітету міської ради та ЗМІ. Основне питання - енергоефективність та енергозбереження в об’єднаній територіальній громаді. Відзначено позитивний результат участі громади в проєкті „Енергоефективність в громадах – II‘‘ та підписання угоди про співпрацю із містом Єкабпілс, Республіка Латвія.

Відділом управління комунальною власністю виконавчого комітету міської ради представлено презентаційний матеріал щодо аналізу використання енергетичних ресурсів об’єктами комунальної власності, які фінансуються із міського бюджету. Продемонстровано порівняння витрат, як за видами ресурсів  загалом, так і в розрізі установ. Детально було обговорено енергоефективні заходи, які впроваджувались на об’єктах громади протягом звітного періоду, та подальші необхідні кроки, які заплановано впровадити для отримання ще кращого результату. Визначено будівлі з найбільшим та найменшим питомим споживанням енергоресурсів.

Міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що впроваджені енергоефективні та енергозберігаючі заходи  в комунальних закладах Пирятинської міської ОТГ – це спільний результат проробленої роботи як фахівців міської ради, так і працівників установ. Наголосив, що саме від керівників та завгоспів комунальних закладів залежало раціональне використання фінансів та правильне розставлення пріоритетів, що дало позитивний результат на сьогодні. Дав доручення фахівцям відділу управління комунальною власністю напрацювати та розробити програму заохочень для працівників, які сприяють та впроваджують енергозбереження в об’єктах комунальної власності Пирятинської міської ОТГ.

До Тижня сталої енергії облаштовано інформаційний стенд та проведено конкурс малюнків серед дітей дошкільного та шкільного віку „Маленькі кроки – великі зміни‘‘.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua