Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 червня 2020 року 17:18

У Пирятині відбулося ЗНО з математики

Сьогодні був особливий день для випускників 11-их класів з Пирятинського, Гребінківського, Лохвицького та Чорнухинського районів. Вперше, в карантинних умовах, без пробного ЗНО діти складали зовнішнє незалежне оцінювання з математики. Готувалися самотужки, адже останні місяці навчального року навчалися дистанційно.

25 червня зовнішнє незалежне оцінювання з математики відбувалося в Пирятині на пунктах тестування Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6. Напередодні моніторингова група за участю фахівців міської ради, Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області здійснили перевірку та дійшли висновку, що на вказаних пунктах тестування створено належні умови, які відповідають рекомендаціям Головного державного санітарного лікаря.

Для складання зовнішнього незалежного оцінювання облаштовано 24 аудиторії з дотриманням карантинних вимог: Залучено 60 педагогічних працівників, які допускалися на пункти тестування за наявності захисних масок, рукавичок, документів, які посвідчують особу. Проходили скринінг температури тіла.

Серед випускників навчальних закладів чотирьох районів Полтавщини 349 осіб виявили бажання скласти тестування з математики, з них 39 – не з’явилося.

У супроводі медиків, рятувальників та поліції допускалися до пунктів ЗНО, за умови дотримання вимог: температура тіла не вище  37,20С, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора; дотримання соціальної дистанції між учасниками не менше 1,2 м, наявність антисептиків.

Крім цього, діяли заходи для уникнення скупчень людей, а саме: більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг із дистанцією.

Тест зовнішнього незалежного оцінювання з математики 2020 року складався із 35 завдань чотирьох форм, на виконання яких учасникам було відведено 180 хвилин.

Результат виконання завдань №1-30, 33 та 34 за вибором випускника може бути зарахований як державна підсумкова атестація з математики. а загальний результат - буде використовуватися під час прийому документів до закладів вищої освіти України.

Максимальною кількістю тестових балів, яку можна було набрати - 62 бали.

Для учасників, які з поважних причин не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, буде проводитися додаткова сесія. Для цього потрібно протягом 5 днів після тестування з певного предмета (ураховуючи день проведення) подати заяву до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти. Зразок заяви та перелік документів, які необхідно надати, можна знайти на сайті Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти.

Додатково інформуємо, що загалом основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання з математики, української мови та літератури, історії України, біології та географії, яка буде проходити на пункті тестування Пирятинський ліцей охоплено 1046 учасників та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 – 967. Залучено у визначені дні тестування 60-80 осіб персоналу. Усього навчання пройшли 120 педагогічних працівників.

Враження від першого дня тестування ЗНО дивіться за посиланням.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua