Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 червня 2020 року 14:55

У Пирятині відбулося ЗНО з української мови та літератури

Сьогодні, 30 червня, в Пирятині на пунктах тестування Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 було проведено обов’язкове для усіх учасників зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури, результати якого зараховуватимуться як вступний іспит для бажаючих вступати до закладів вищої освіти, а також за бажанням учасника, як державна підсумкова атестація навчального курсу з української мови. Напередодні дня тестування моніторинговою групою за участю фахівців міської ради, Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області встановлено, що на пунктах тестування ЗНО у м. Пирятин створено безпечні умови згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря. Всього виявили бажання скласти тестування 465 осіб з Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів для яких створено 31 аудиторію. Не з’явилися на пункти ЗНО 73 особи. Поділилися враженнями за посиланням.

До роботи на пунктах тестування ЗНО з української мови та літератури було залучено 76 педагогічних працівників.

Під час проведення ЗНО з математики  проходив контроль за дотриманням рекомендацій щодо допуску на ЗНО (температура тіла не вище  37,20С, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора); контролювалася соціальна дистанція між учасниками не менше 1,2 м, масковий режим, наявність антисептиків, була проведена дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо; діяли заходи для уникнення скупчень людей (більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг із дистанцією); відбувався супровід медиків та поліції.

Максимальна кількість тестових балів за виконання частини тесту „Українська мова“ дорівнює 68 тестовим балам.

Максимальна кількість тестових балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури, дорівнює 104 балам.

З метою інформування учасників зовнішнього незалежного оцінювання у середу, 1 липня, будуть опубліковані правильні відповіді на завдання тесту.

Установлення порога „склав/не склав“ та визначення результатів ЗНО з української мови і літератури відбудеться за підсумками засідання експертної комісії з питань визначення результатів ЗНО не пізніше 24 липня. Цього ж дня будуть опубліковані таблиця відповідності тестових балів оцінкам за шкалою від 1 до 12 балів з української мови та таблиця переведення тестових балів з української мови і літератури у рейтингову оцінку за шкалою від 100 до 200 балів.

Результати тестування будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО до 25 липня.

Після цього школи отримають результати державної підсумкової атестації випускників, які виявили бажання проходити державну підсумкову атестацію з української мови.

Результати зовнішнього оцінювання у вигляді рейтингових оцінок за шкалою 100-200 балів будуть передані до відповідного реєстру в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Учасники тестування, які не змогли взяти участь у зовнішньому оцінюванні через об'єктивні причини, можуть до 06 липня подати до регіонального центру оцінювання якості освіти заяву про участь у додатковій сесії ЗНО.

Додаткова сесія ЗНО у 2020 році відбудеться з 23 липня до 11 серпня.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua