Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 червня 2020 року 15:06

Робоча нарада з освітянами

Сьогодні в Клубі громадського діалогу відбулася робоча нарада міського голови Олексія Рябоконя з керівниками закладів загальної середньої освіти та вчителями перших класів щодо підготовки їх закладів до нового навчального року.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Сергій Зуєв повідомив, що до нового 2020-2021 навчального року у закладах проводяться косметичні ремонти класних кімнат, харчоблоків, їдалень. Для належного утримання приміщень закладів в осінньо-зимовий період проводяться поточні ремонти власних джерел теплопостачання, сезонне технічне обслуговування обладнання котелень. Буде проведено гідравлічне випробовування систем теплопостачання, навчання операторів котелень, перевірка стану димових, вентиляційних каналів та автоматики безпеки, повірка манометрів, газових лічильників. За попередніми даними, у закладах загальної середньої освіти буде навчатися 2056 учнів, що на 20 учнів більше ніж у минулому році. Насьогодні до 1-х класів зараховано 171 учень.

Також під час наради увагу керівників закладів освіти зосереджено на порядку зарахування учнів до перших класів. Міський голова Олексій Рябоконь наголосив, що потрібно готувати навчальні заклади як до традиційного навчання, так і дистанційного режиму роботи. Особливо складно буде працювати і навчатися в таких умовах учням початкових класів. Тому потрібно забезпечити рівномірне наповнення перших класів відповідно закріплених районів проживання дитини та навантаження на педагога. Вчителі, які в цьому році набирають перші класи висловили занепокоєння та погодилися з міським головою, що в умовах дистанційного навчання, надати якісні знання буде можливо, якщо в класі менше 30 учнів.

Готуючись до нового навчального року освітяни вже зараз напрацьовують алгоритм роботи вчителя та покрокові інструкції батькам і дітям, як організувати самостійну роботу вдома, у випадку продовження дистанційного навчання.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua