Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 червня 2020 року 17:22

Продовжується підготовка до сесії

23 червня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. Члени комісії розглянули проєкти рішень, що виносяться на чергову сесію міської ради.

Комісія підтримала та рекомендувала сесії збільшити ставки земельного податку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, фермерського господарства, особистого селянського господарства та підсобного сільського господарства на 2021 рік. Усі інші ставки земельного податку залишаються без змін, на рівні 2020 року. Також запропоновано залишити без змін ставки орендної плати за земельні ділянки на 2021 рік.

Розглянуто більше двадцяти проєктів рішень із земельних питань. Три проєкти знято для доопрацювання, інші винесено на затвердження сесії міської ради.

Крім того, комісія заслухала та взяла до відома інформацію начальника відділу із земельних та екологічних питань виконкому міської ради щодо стану використання земель сільськогосподарського призначення, які передано із державної власності у власність Пирятинської ОТГ, та екологічного стану території громади. Євгеній Стадник значив, що спільно з НПП „Пирятинський‘‘ проведено рейди з виявлення стихійних сміттєзвалищ. Три сміттєзвалища ліквідовано. З населенням проведиться роз’яснювальна робота щодо недопущення складування твердих побутових відходів, рослинних рештків, будівельних матеріалів у лісосмугах, кар’єрах, покинутих домоволодіннях, на узбіччях вулиць. У зв’язку з тим, що від жителів громади надходять скарги на аграріїв, які проводять заходи захисту рослин за допомогою хімікатів, комісія рекомендувала звернутися до Пирятинського відділу головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області щодо забезпечення дотримання основних вимог санітарного законодавства під час проведення  робіт із пестицидами та агрохімікатами.

Обговорено питання щодо стану виконання договору суперфіцію земельної ділянки з Департаментом будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської обласної державної адміністрації для будівництва полігону твердих побутових відходів в м.Пирятин на місці існуючого невпорядкованого сміттєзвалища. Термін дії цього договору закінчується 20 вересня 2020 року, а  будівництво полігону не завершено. Міський голова Олексій Рябоконь, присутній на засіданні комісії, запропонував направити звернення Пирятинської міської ради до голови Полтавської обласної державної адміністрації та голови Полтавської обласної ради щодо завершення будівництва полігону у 2020 році, передачі об’єкта будівництва та повернення земельної ділянки у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, в особі Пирятинської міської ради.

Також комісія рекомендувала виконавчому комітету міської ради направити лист до Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської обласної державної адміністрації щодо виділення коштів з обласного бюджету на співфінансування проєкту „Будівництво напірного колектора в м.Пирятин Полтавської області“.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua