Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 червня 2020 року 17:11

Проведено нараду щодо створення безпечних умов проведення ЗНО-2020 в окрузі тестування м.Пирятин

Цьогоріч пандемія коронавірусної інфекції внесла корективи у проведення як зовнішнього незалежного оцінювання, так і пробного ЗНО: не тільки змістилися терміни проведення, а й додалися певні правила, дотримання яких спрямоване на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

З метою створення безпечних умов на пунктах тестування,  11 червня було проведено нараду з питань створення безпечних умов на пунктах проведення як основного, так і пробного ЗНО за участю Сергія Зуєва, начальника відділу освіти, молоді та спорту, Наталії Шерзой, головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради, відповідальної за проведення ЗНО в окрузі м. Пирятин, Юрія Шніта, начальника Пирятинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області, Ольги Яременко, заступника директора КП „Пирятинський Центр первинної медико-санітарної допомоги“, Юрія Вовкодава, в.о. начальника Пирятинського РС ГУ ДСНС у Полтавській області, Андрія Приймака, начальника сектору превенції Пирятинського відділення поліції ГУ НП в Полтавській області та відповідальних за пункти тестування Лариси Пономаренко і Миколи Василенка.

На нараді обговорювалися питання безпеки ЗНО, затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020. № 24 „Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)“, вимоги, поставлені у дорученні прем’єр-міністра України, голови Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 28.05.2020 № 18243/8/1-20, а також зміни до Регламенту роботи пункту проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Наталія Шерзой зазначила, що 15 та 17 червня відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання (далі – ЗНО), а у період з 25 червня по 17 липня 2020 року буде проведено основну сесію ЗНО.

На пробне ЗНО з української мови та літератури 15 червня у м. Пирятин працюватимуть 2 пункти тестування: Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6, на інші предмети (17 червня) – Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6.

На основну сесію ЗНО будуть працювати 2 пункти тестування (Пирятинський ліцей та Опорний заклад Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6) з 5-ти навчальних предметів: математика (25 червня), українська мова та література (30 червня), історія України (9 липня), біологія (13 липня), географія (15 липня).

Враховуючи результати наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26 травня 2020 року, Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СOVID-19), що затверджені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24, пункти тестування мають відповідати вимогам безпеки. Учасники зібрання обговорили план спільних дій щодо  створення безпечних умов у дні проведення ЗНО, зокрема, організацію медичного обслуговування, забезпечення громадського порядку, громадської безпеки в місцях проведення ЗНО, здійснення профілактичних оглядів пунктів тестування на наявність вибухонебезпечних та отруйних речовин, а також проведення моніторингу дотримання протиепідемічних заходів, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 № 24  в усіх пунктах тестування напередодні початку кожної сесії ЗНО.

Після завершення наради працівники відділу освіти, молоді та спорту спільно з фахівцями Держпродспоживслужби здійснили огляд Пирятинського ліцею і Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6 та надали рекомендації щодо їх роботи у дні тестувань.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua