Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 червня 2020 року 10:54

Корекційно-розвиткова робота в умовах карантину

З метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти та вчасного і успішного проведення корекційної роботи в літній період у закладах ЗДО стає можливим відповідно до листа „Щодо надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами закладами освіти в літній період“.

Психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги надаються згідно з індивідуальною програмою розвитку, яку необхідно скоригувати, враховуючи результати роботи з дитиною під час карантину, динаміку її розвитку.

У зв’язку з епідемічною ситуацією, що склалася в Україні, з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) корекційно-розвиткові заняття необхідно проводити індивідуально з дотриманням протиепідемічних вимог і рекомендацій.

Проте, така норма не поширюється на учнів закладів загальної середньої освіти, оскільки корекційно-розвиткова робота є інваріантною складовою базового навчального плану для спеціальних закладів (класів) та здійснюється протягом навчального року (постанова Кабінету Міністрів України від 21.02.2018 № 87 „Про затвердження Державного стандарту початкової загальної освіти“).

Психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, надаються відповідно до індивідуальної програми розвитку, розробленої на навчальний рік.

Таким чином, надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг  дітям з особливими освітніми потребами, які навчаються  в закладах загальної середньої освіти, у тому числі за цивільно-правовими угодами, в літній період не здійснюється.

Відновлення корекційно-розвиткової роботи у 2020/2021 навчальному році має передувати вивченню командою психолого-педагогічного супроводу дитини закладу загальної середньої освіти динаміки розвитку дитини, її особливих освітніх потреб, сильних сторін та позитивних змін, що є основою розроблення плану корекційно-розвиткової роботи як складової індивідуальної програми розвитку учня з особливими освітніми потребами.   

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua