Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 червня 2020 року 08:10

Сімдесята сесія міської ради ухвалила рішення щодо місцевих податків і зборів

26 червня відбулося перше пленарне засідання сімдесятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання, на якому розглянуто 53 питання порядку денного. На сесію було винесено більшу кількість питань, однак в ході роботи постійних комісій частину з них відклали для доопрацювання, уточнення і планували розглянути їх на спільному засіданні трьох комісій в день проведення пленарного засідання.

У зв’язку з неявкою ряду депутатів, засідання комісій не відбулося. На оперативній нараді за участю міського голови, секретаря міської ради та голів постійних комісій було вирішено розділити сімдесяту сесію на два пленарних засідання: на перше винести основну частину питань, які готові до розгляду на сесії, далі попрацювати в комісіях, обговорити питання, які відкладалися і не були розглянуті, та винести їх на друге пленарне засідання.

26 червня прийнято місцеві податки та збори: транспортний податок, ставки земельного податку, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку, туристичного збору, встановлено орендну плату за землю на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. В основному ставки податків, за невеликим виключенням, залишилися на рівні 2020 року.

Рішеннями сесії затверджено Програму підтримки енергомодернізації ОСББ Пирятинської міської ОТГ на 2020-2021 роки та внесено зміни та доповнення до ряду діючих програм: утримання об’єктів комунальної власності Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік, діяльності Пирятинської міської ради на 2020 рік, „Питна вода Пирятинської міської ОТГ“ на 2020 рік, Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2020 рік.

Внесено зміни до бюджету Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік. На ліквідацію наслідків надзвичайної події та виготовлення проєктно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту технічного поверху житлового будинку № 155А по вул.Європейська із бюджету міської ОТГ виділено 135 тис.грн, на придбання інсуліну для хворих, які проживають на території Пирятинської міської ОТГ, – понад 190 тис.грн. На капітальний ремонт кабінету хімії Пирятинського ліцею спрямовано залишок освітньої субвенції в сумі близько 400 тис.грн. На суму 42,5 тис.грн профінасовано Програму „Територіальна оборона“ на 2020 рік.

Прийнято рішення про відбір роботодавців для виплати компенсації на відшкодування вартості місячного стажування працівників, затверджено персональний склад Піклувальної ради Пирятинського ліцею та створено Піклувальну раду Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4, внесено зміни до Положення про стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, прийнято більше 20 рішень із земельних питань.

Схвалено Звернення Пирятинської міської ради до голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова, голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького щодо завершення будівництва полігону твердих побутових відходів в м.Пирятин. У зверненні говориться, що на проведення робіт з реконструкції сміттєзвалища під полігон ТПВ із бюджету Пирятинської міської ОТГ на умовах співфінансування було виділено та передано до обласного бюджету 7,1 млн. грн у 2017-2018 роках. Свої зобов’язання Пирятинська міська рада виконала в повному обсязі, проте об’єкт до цього часу не завершено, а термін дії договору суперфіцію, укладеного між Пирятинською міською радою та Департаментом будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства Полтавської облдержадміністрації для проведення робіт з реконструкції сміттєзвалища, закінчується 27 вересня цього року.

Зважаючи на критичність ситуації, Пирятинська міська рада звертається до керівництва області сприяти у вирішенні питання щодо завершення реконструкції полігону ТПВ в м.Пирятин у визначені договором терміни та передачі його Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді.

Два питання порядку денного: про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель м.Пирятин Полтавської області та про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Пирятинської міської ради – не набрали необхідної кількості голосів.

В першому пленарному засіданні сімдесятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання взяли участь 17 депутатів. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

Друге пленарне засідання відбудеться 03 липня 2020 року.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua