Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 червня 2020 року 21:26

Королева бензоколонки та екологічні принади – основа майбутнього туризму в Пирятинській ОТГ

Пирятинська ОТГ почала системну роботу з вивчення туристичного потенціалу громади, накопичення знань та навиків щодо його розвитку, налагодження зв’язків із установами та організаціями, що працюють у цій сфері. 10 червня відбувся робочий ознайомчий візит представників Торгово-промислової палати України до нашої ОТГ. До речі, Полтавська Торгово-промислова палата у подальшому планує низку іміджевих заходів для створення нових робочих місць та розвитку економіки у нашій громаді зокрема.

Розпочалася зустріч біля візитівки Пирятина – водонапірної вежі на АС. Тут гостей зустріли герої з кінофільму „Королева бензоколонки‘‘, вони ж вручили презентаційний кошик – наповнений продуктами місцевих товаровиробників. Після фотосесії делегація розпочала огляд об’єктів інфраструктури ОТГ – відвідала кафе „Королева бензоколонки‘‘.

Зазначимо, що делегацію очолив віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран, також завітав Президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Олійник та Віце-президент Володимир Борисенко, ініціатором та духовної натхненницею поїздки стала Валентина Вождаєнко, колишня очільниця Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА.

Гості відвідали Пирятинський краєзнавчий музей, директор Наталія Купріян провела оглядову екскурсію. Також побували в ЦНАПі, де керівник Людмила Коваль презентувала послуги та можливості, а керуюча справами міської ради розповіла історію створення закладу.

Собор Різдва Богородиці – єдина архітектурна пам’ятка національного значення – не залишився поза увагою делегації. Побували всередині храму, поспілкувалися із о.Михаїлом. Продовжили знайомство з громадою – в закладах громадського харчування: кафе „Тамада“ та ресторан „Удай“.

По завершенню промо туру всі зібралися у Центрі громадського діалогу Пирятинського культурно-громадського центру. Вступне слово та презентацію громади в цілому зробив Ігор Шикеринець, заступник міського голови. Олена Гуленко, начальник відділу культури і туризму розповіла про найбільш туристично привабливі пам’ятки нашого краю та цікаві легенди, що могли б привабити людей в Пирятин.  Потужності та напрацювання НПП „Пирятинський‘‘ показала в презентації Олена Проскурня, начальник рекреаційного відділу. Присутні взяли участь у змістовній дискусії щодо визначення найвигідніших товарів та послуг туристичного спрямування. Зокрема Михайло Непран дав ряд порад  щодо розвитку туризму. Зауважив, що найкраще сконцентруватися на одному найбільш продаваному брендові та працювати в напрямку економіки вражень. Зокрема рекомендував реалізувати проєкт „Створення туристичної атракції „Королева бензоколонки“, а також розвиток еко-туризму на базі НПП „Пирятинський“. Дискусію жваво підтримала Ірина Солдатова, начальник управління економіки міської ради, представивши економічний паспорт громади. Гостям подарували презентаційні буклети, календарі, розроблені відділом культури і туризму та карти туриста НПП „Пирятинський‘‘.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua