Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
20 червня 2020 року 22:26

Пирятин – культурна столиця нашого серця

19 червня в клубі громадського діалогу відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя з Головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення нашою землячкою Ольгою Герасим’юк. У зустрічі також взяли участь заступник міського голови Максим Варава, працівники міської ради, краєзнавчого музею та підприємець, що зараз облаштовує автобусну зупинку по вул. Соборна.

Мета зустрічі – обговорити пожвавлення у питанні збереження культурної спадщини в Пирятинській ОТГ, розвиток туризму, можливість розширення краєзнавчого музею та пошук приміщення для картинної галереї. Пані Герасим’юк готова надавати посильну методичну та організаційну допомогу, адже має широке коло знайомих – архітекторів, мистецтвознавців тощо. Тож було вирішено звернути увагу на старовинну будівлю в центрі міста по вул..Соборній (на території школи №4), провести її експертизу та визначити, чи придатна вона для відкриття там музею та картинної галереї.

Обговорили також долю пирятинської бруківки, фрагменти якої відділ культури і туризму міської ради пропонує залишити як туристичні магніти та елементи культурної спадщини нашої громади. Ольга Герасим’юк переконана, що ця бруківка є історією і значно вигідніше презентує наше місто, ніж сучасний асфальт.

Загалом спільно дійшли висновку, що максимальне збереження історичного обличчя міста є пріоритетним сьогодні, адже для наступних поколінь воно може бути втраченим.

З начальником відділу  містобудування,   архітектури та  житлово-комунального господарства Мариною Зергані обговорили проблему зовнішньої реклами на фасадах історичних будинків. Зокрема шукали механізми впливу на місцевий бізнес у цьому питанні.

Запрошена на зустріч Віта Григор, підприємець, що облаштовує зараз автобусну зупинку по вул. Соборна, розповіла, що роботи на завершальній стадії. Проте міський голова зауважив, що частину закладеної бруківкою площі доведеться зменшити, аби залишити більшу зелену зону в центрі міста. Ольгою Герасим’юк було запропоновано зробити дизайн зупинки таким, що б вписувався в ансамбль старовинних будівель навкруги (кін.19 –поч.20 ст).  Та чи можливо це зробити зараз? Підприємець пообіцяла подумати над цим питанням.

Тож на завершення зустрічі вирішили напрацювати план дії із обговорених питань та зібратися наступного разу із запрошеними спеціалістами у сфері зовнішньої реклами та архітектури.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua