Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 червня 2020 року 22:00

Продовжується дослідження старого міста

Триває активна робота в рамках Програми збереження культурної спадщини в Пирятинській ОТГ. Старе місто відкриває своє обличчя - і ми впізнаємо історичні періоди дворянства, повітового земства, часів Другої світової війни. Пирятин вабить спеціалістів, за запрошенням Ольги Герасим'юк сьогодні відбувся робочий візит київських фахівців: архітектора-реставратора Аліни Мигидюк та експерта із технічного обстеження будівель та споруд Юрія Павленка. Спочатку фахівці зустрілися із міським головою Олексієм Рябоконем та разом із працівниками міської ради, напрацювали хід подальшої роботи. На зустрічі були присутні краєзнавці та журналісти.

Потім робоча група виїхала безпосередньо на історично привабливі об'єкти. Господарська бідівля Пирятинської загальноосвітньої школи №4 давно приваблює краєзнавців, були пропозиції розширення краєзнавчого музею або ж створення картинної галереї в цій будівлі. Проте чи придатна вона для використання, цим питанням сьогодні й зайнявся Юрій Павленко. За кілька днів ми отримаємо експертний висновок. А поки плануємо, як саме зможемо використати будівлю, при умові її повного автентичного збереження.

Начальник відділу культури і туризму міської ради Олена Гуленко провела екскурсію значними історичними будівлями міста Аліні Мигидюк, архітектору-реставратору. Пані Аліна зокрема відзначила будівлі жіночої гімназії (зараз школа №4), Державного казначейства (зараз Укрпошта), магазину швейних машинок (зараз Пирятинська міська рада), будинку архітектора Хітріна, водонапірної вежі залізничного вокзалу, як ті, що мають цікаву та цінну архітектуру і першочергово мають бути збережені. Виготовлення облікової документації, паспорту культурного об'єкта справа кропітка і недешева, але починати цю роботу потрібно, щоб місто не залишилося безликим, щоб у наших нащадків було міцне коріння.

Отож, цю роботу заплановано відділом культури і туризму у співпраці з краєзнавчим музеєм, громадою та столичними партнерами.
Пропонуємо пирятинцям бути активнішими у цьому питаннні!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua