Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 червня 2020 року 11:29

Із засідання освітянської комісії

17 червня у приміщенні Центру дитячої та юнацької творчості відбулося розширене засідання комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. У засіданні взяли участь голови постійних комісій та депутати міської ради, представники районної державної адміністрації, НПП „Пирятинський‘‘, ДП „Пирятинське лісове господарство“, КП „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“.

Спільно опрацювано питання щодо затвердження Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Пирятинської міської ради. Депутати внесли пропозиції щодо зміни кількісного складу конкурсної комісії з 9 до 15 осіб, таким чином збільшивши представництво депутатів міської ради. Запропоновано включити до складу комісії по одному передставнику від освітянської та бюджетної комісій та від зареєстрованої депутатської групи найбільшої чисельності. Внесено деякі інші доповнення, які уточнюють норми чинного законодавства. Доопрацьований проєкт рішення винесено на затвердження сесії міської ради.

Також сесії міської ради рекомендовано прийняти рішення щодо створення Піклувальної ради Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 та затвердження персонального складу Піклувальної ради Пирятинського ліцею міської ради.

Розглянувши листа Пирятинської районної державної адміністрації стосовно виділення коштів на придбання інсуліну для жителів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, комісія рекомендувала включити до порядку денного сімдесятої сесії міської ради питання щодо внесення змін та доповнень до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2020 рік та виділити близько 193 тис. грн. на придбання такого медичного препарату.

Крім цього, розглянуто питання про внесення змін до Положення про стипендії міської ради обдарованим дітям Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Раніше це питання обговорювалося на засіданні комісії з питань присудження стипендій, де керівники навчальних закладів пояснювали, що в сфері освіти, культури постійно відбуваються зміни, одні конкурси припиняють існування, інші, навпаки, з’являються. Відтак час від часу виникає потреба вносити зміни до чинного Положення. Розглянувши подані клопотання, комісія з присудження стипендій обдарованим дітям рекомендувала підготувати відповідний проєкт рішення та винести його на розгляд профільної комісії та сесії міської ради.

Також депутатами обговорено питання щодо взаємодії НПП „Пирятинський“, ДП „Пирятинське лісове господарство“, комунального підприємства „Каштан‘‘ щодо утримання та благоустрою зони відпочинку на о.Масальський. Нагадаємо, що минулого року це питання вже розглядалося і комісією було дано ряд рекомендацій, частину з яких було виконано, зокрема, організовано проведення робіт з очищення русла річки Удай та випилювання аварійно небезпечних дерев. Комісія повторно рекомендувала заступнику міського голови Максиму Вараві провести засідання робочої групи у складі керівників зазначених підприємств, представників постійних комісій міської ради, спільно визначити межі рекреаційної зони на о.Масальський, умови утримання території, розвитку зони відпочинку та звернутися до Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації щодо внесення змін до Положення про об’єкт природно-заповідної зони. Комунальному підприємству „Каштан‘‘ рекомендовано відновити зруйновані сходи на пляжі, регулярно вивозити тверді побутові відходи з території острова та викошувати траву у місцях відпочинку для створення безпечних та комфортних умов.

Заступник міського голови Людмила Безушко донесла до відома депутатів інформацію про оздоровчу кампанію дітей цього літа. У зв’язку з карантинними заходами, оздоровлення дітей може не відбутися. Зазначила, що у такому разі буде внесено зміни до Програми та здійснено перерозподіл коштів, передбачених на оздоровлення.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua