Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 червня 2020 року 11:14

Стратегія - важлива віха на шляху розвитку громади

12 червня у Клубі громадського діалогу Пирятинського культурно-громадського центру відбулося засідання робочої групи з моніторингу реалізації Стратегії розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2017-2020 роки. Наявність цього концептуального документа дала можливість сконцентрувати організаційні, фінансові та  кадрові ресурси для вирішення найактуальніших проблем, які стояли перед громадою під час її створення 2015 року. Упродовж трьох років ми всі разом працювали в напрямі визначених Стратегією цілей, виконували щорічні плани соціально-економічного розвитку, реалізовували місцеві програми. До речі, за 2017-2019 роки  виконано 117 щорічних та 29 багаторічних програм на загальну суму 79,0 млн.грн.,  у тому числі з бюджету міської ОТГ – 75,2 млн.грн. Беручи до уваги, що 2020 рік став останнім роком виконання діючої Стратегії, виникла необхідність в проведенні оцінювання зробленого, у тому числі і для  визначення напрямів подальшого розвитку.

Відкрив засідання міський голова Олексій Рябоконь, який зазначив, що процес управління місцевим економічним розвитком стає більш ефективним за наявності стратегічного плану розробленого із залученням широкого кола мешканців громади. Так, під час розроблення Стратегії розвитку Пирятинської міської ОТГ у 2015-2016 роках проведено велику кількість консультацій, нарад, зустрічей, анкетовано 2000 респондентів. „Це дало змогу змоделювати дійсно найбільш реалістичний сценарій змін громади на краще, а його осмислення та реалізація стала можливою завдяки професійному самоврядуванню. Звичайно такі амбітні плани не можуть бути реалізовані за такий короткий час як чотири роки, тому необхідно провести моніторинг виконання першої черги, вдосконалити стратегічні напрями із врахуванням реалій та сформувати на цій базі подальшу Стратегію розвитку громади‘‘, - наголосив Олексій Петрович.

Саме моніторингу виконання Стратегії і було присвячене засідання робочої групи. Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова представила презентацію з аналізом стану виконання стратегічних цілей. Стосовно кожної з цілей зібрано та проаналізовано результативні індикатори, проведено аналіз зробленої роботи в цілому. Для оцінювання ступеню успішності виконання Стратегії застосовано методику двовекторного аналізу, який зменшує вплив суб’єктивних чинників та оптимізує процес.  Після опрацювання усіх цілей дійшли до висновку, що переважна їх більшість зосереджена в діапазоні виконання 50-75%. Члени робочої групи погодились, що дерево цілей залишається актуальним, і всі цілі, які включені до діючої Стратегії,   потребують переносу в новий документ, але зі змінами та доповненнями.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua