Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 березня 2020 року

Відділом із земельних та екологічних питань проведено комісію з огляду зелених насаджень. Фахівці оглядали дерева, які підлягають видаленню. 

31 березня 2020 року
   31 березня відбулося перше пленарне засідання шістдесят восьмої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання.
  З метою запобігання поширенню на території Пирятинської міської ОТГ коронавірусної інфекції рішенням сесії внесено зміни до Програми створення місцевого резерву для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік. На виконання заходів цієї Програми виділено кошти з бюджету міської ОТГ в сумі 600,0 тис. грн для придбання засобів індивідуального захисту
31 березня 2020 року

31 березня працювали постійні комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв'язку та сфери послуг. Депутати розглянули актуальні та важливі для громади питання.

 

31 березня 2020 року

Правову допомогу у період карантину можна отримати дистанційно. Про це та інше – у електронному варіанті щомісячної юридично-просвітницької газети  „Правовий вісник“. 

 

31 березня 2020 року

Сьогодні в краєзнавчому музеї завершена реекспозиція частини вітрин в оглядовій залі „Пирятинщина в складі Полтавської губернії 1802-1919 р.р".

31 березня 2020 року

31 березня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, зумовлене необхідністю схвалення проєкту рішення „Про внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік“. З метою підготовки до можливого ускладнення ситуації щодо поширення коронавірусної інфекції, пропонується виділити кошти в сумі 600,0 тис. грн для створення місцевого резерву для проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. 

31 березня 2020 року

Проведено: 6 засідань постійних комісій та позачеогове засідання сесії міської ради; 4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 33 рішення, День міської ради в Олександрівському старостаті, виїзний прийом громадян та 3 особисті прийоми в ЦНАПі. Задля зручності мешканців Пирятинської міської ОТГ запроваджено щосуботи „гарячу телефонну лінію“, в якій бере участь керівництво міської ради 

 

31 березня 2020 року

В умовах запровадження карантинних заходів, заклади дошкільної та позашкільної освіти почали перелаштовуватися на нові форми роботи. Це та ряд інших питань обговорювалося на робочій нараді міського голови з керівниками цих закладів.

 

31 березня 2020 року

 В період карантину, на жаль, частішають прояви домашнього насильства. Це пов’язано з тим, що у нас зростає рівень тривожності, невизначеності та напруги, які можуть виливатися у сварки і бійки.

  Є прості поради, як уникнути наростання напруги:

31 березня 2020 року

Згідно з оновленими медичними стандартами надання медичної допомоги хворим на COVID-19, стаціонарне лікування має обов'язково надаватися:

- хворим з підозрою/підтвердженим COVID-19 у середньому й тяжкому стані, а також при ознаках пневмонії або дихальної недостатності;

- пацієнтам, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень.

      До цієї групи ризику відносяться пацієнти:

31 березня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом  на 10:00 31 березня в Україні 549 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 13 летальних (2 за останню добу), 8 пацієнтів одужало. За добу було підтверджено 69 нових випадки.

31 березня 2020 року

 Станом на 31.03.2020 року хворих на коронавірус або осіб з підозрою на коронавірус на теренах Пирятинщини не зареєстровано. На даний час 32 особи (офіційно) знаходиться на самоізоляції. 7 осіб вийшли із самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

31 березня 2020 року

     АТ „Лубнигаз‘‘ повідомляє мешканців вул. Спартака, Вільна, Дружня, Квіткова, Барвінкова, Сонячна, що 02 квітня 2020 року з 8:00 до 16:00 на газопроводі середнього тиску будуть виконуватися ремонтні роботи з відключенням газопостачання.

   Просимо перекрити вимикачі пристрої перед газовими приладами. Пуск газу буде проведений без додаткового попередження.

30 березня 2020 року

З метою створення та забезпечення транспортним засобом мобільної бригади, яка виїжджатиме до пацієнтів з підозрою на COVID-19 для забору зразків на проведення досліджень у лабораторії, обговорено пропозиції щодо передачі автомобіля RENAULT DUSTER, який придбаний Пирятинською міською радою та перебуває в користуванні КП „Пирятинського ЦПМСД“, у користування на період карантину КП „Пирятинська ЦРЛ“. Це значно зменшить мобільність людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання та потребують здачі відповідних аналізів.

30 березня 2020 року

Юрій Клименко проінформував, що протягом останнього місяця на території Пирятинського району виникло 25 пожеж, з них 12 – на території Пирятинської міської ОТГ. Зокрема, цими вихідними виникла пожежа по вулиці Короленка та Острів внаслідок спалювання громадянами сміття. 

30 березня 2020 року

Домашнє насильство - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь (ст.1 Закону України „Про запобігання та протидію домашньому насильству“).

30 березня 2020 року

За дорученням міського голови Олексія Рябоконя фахівцями міської ради з соціальних питань було проведено роботу з головами квартальних комітетів та старостами сіл Калинів Міст та Олександрівка на предмет виявлення людей, яким потрібна допомога під час карантинних заходів. На сьогоднішній день головами квартальних комітетів та Калиновомостівським старостою надано інформацію про 73 таких людей, які потенційно потребують соціальної допомоги. Тож вирішено створити робочу групу, аби встановити тих осіб, які дійсно потребують додаткової турботи з боку влади. Планується залучення 

30 березня 2020 року
    У зв’язку з обмежувальними заходами на період карантину, Пирятинська міська рада впроваджує нові форми роботи. Cьогодні, 30 березня, відбулася відеонарада міського голови Олексія Рябоконя з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.
    Обговорили заходи, що є нагальними в умовах карантину. Зокрема, йшлося про посилення дезінфекційних заходів з метою збереження життя і здоров’я людей. Відділу з земельних та екологічних питань виконкому міської ради дано доручення вивчити питання щодо залученення техніки сільськогосподарських виробників для дезінфекції вулиць населених пунктів, у разі виникнення такої потреби. 
30 березня 2020 року

У зв’зку із запобіжними заходами протидії коронавірусної інфекції на території Пирятинської ОТГ - обмеження масового скупчення людейсьогодні міський голова Олексій Рябоконь здійснював особистий прийом громадян дистанційно. Турбуючийсь про здоров’я та життя інших громадян, кожен мав змогу вирішити наболіле питання у режимі „гарячої лінії‘‘.

30 березня 2020 року

Про це повідомляють на офіційному сайті Полтавської ОДА. Відтепер у ДП „Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України“  готові робити тести полімеразної ланцюгової реакції. 

30 березня 2020 року

Пирятинський РС ГУ ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем! Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території.

 

30 березня 2020 року

     Шановні жителі громади!

    На території Пирятинської ОТГ впроваджуються заходи щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції задля збереження життя і здоров’я наших жителів, особливо людей літнього віку. Міський голова Олексій Рябоконь здійснюватиме щопонеділка з 13:00 до 15:00 особистий прийом громадян дистанційно. Поспілкуватися з ним можна, зателефонувавши за номером: (05358) 3-23-53

     Дякуємо за розуміння! Бережіть себе та будьте здорові!

 

30 березня 2020 року

Вже третій тиждень країна живе в умовах карантиних заходів, що оголошені у зв?язку з пандемією COVID-19. Це унікальна ситуація, яка позначилась як на житті кожного громадянина, так і на діяльності суб?єктів господарювання. За структурою економіки Пирятинської міської ОТГ велика частка підприємств малого і середнього бізнесу зосереджена в торгівлі, громадському харчуванні та різноманітних послугах, і саме ці галузі зараз  найбільш вразливі. В даному випадку важливо скористатися досвідом інших країн, які вже мають позитивний досвід господарювання у кризових умовах.

30 березня 2020 року

Кожен з нас може сповільнити стрімке зростання захворюваності, дотримуючись простих правил!

Будь ласка, не ставтеся до карантину легковажно та не виходьте з дому без нагальної потреби.

У супермаркетах чи аптеках тримайте дистанцію з оточуючими 1,5 – 2 метри.

Бережіть себе та будьте здорові!

 

30 березня 2020 року

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 30 березня в Україні 480 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 11 летальних, 6 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 62 нових випадки.

 

 

30 березня 2020 року
   Станом на 30.03.2020 року хворих на коронавірус або осіб з підозрою на коронавірус на теренах Пирятинщини не зареєстровано. На даний час 28 осіб (офіційно) знаходиться на самоізоляції. 7 осіб вийшли із самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.
   Нагадуємо! Кожен житель Пирятинського району, який повернувся з країни, де були зафіксовані випадки COVID-19, має повідомити адміністрацію КП "Пирятинський ЦПМСД" про своє повернення по телефону 2-07-82, 3-15-20. Прохання відповідально поставитися до самоізоляції протягом 14 днів та уважно стежити за станом свого здоров’я, адже ваша відповідальна поведінка може захистити життя сотень людей.
30 березня 2020 року

З метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, оператори ринку, які здійснюють торгівлю харчовими продуктами, повинні:

1. Забезпечити суворий контроль за щоденним допуском до роботи працівників шляхом проведення ранкового опитування щодо стану здоров’я з документуванням зазначеної інформації (П.І.П., стан здоров’я, підпис) та членів їх сімей, з якими вони безпосередньо проживають; 

30 березня 2020 року

За інформацією МОЗ України:

В Україні 240 закладів були визначені для госпіталізації пацієнтів з COVID-19. Це - лікарні першої хвилі, які першими прийматимуть пацієнтів з коронавірусом. Список цих лікарень буде збільшуватись у разі необхідності. Побачити інформацію про лікарні та рівень їхньої оснащеності можна на новому дешборді НСЗУ

30 березня 2020 року

Амбулаторне (домашнє) лікування суворо заборонене у разі, якщо пацієнт перебуває в групі ризику щодо розвитку ускладнень або має симптоми, що характеризують середньо-тяжкий і тяжкий перебіг.

До таких симптомів відносяться: ядуха; утруднене дихання; збільшення частоти дихальних рухів більше фізіологічної норми; кровохаркання; шлунково-кишкові симптоми (нудота, блювання, діарея); зміни психічного стану (сплутаність свідомості, загальмованість).

Зазначаємо, що ускладнення дихання при COVID-19 зазвичай розвиваються на другому тижні хвороби, тому медпрацівникам рекомендовано особливо активно спостерігати за хворими саме в цей період.

29 березня 2020 року

 З метою підготовки до можливого ускладнення ситуації   з епідемією на засіданні оперативного штабу щодо попередження розповсюдження коронавірусу COVID-19 в Пирятинському районі розглянуто питання створення карантинних блок-постів та їх матеріально-технічне забезпечення. 

28 березня 2020 року
  Година Землі – це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів.
  Щорічну у Годину Землі відбувається символічне відключення світла на одну годину (у 2020 році – 28 березня з 20-30) – у домівках, офісах та біля визначних місць і споруд світу. Згасають Лондонське око, театр Сіднею, єгипетські піраміди, міст Голден Гейт в Сан-Франциско, Колізей у Римі, як символ надії на активні дії кожного з нас заради сталого, дружнього до природи світу.
  У понад 180 країнах відбуваються тисячі подій – від спільних медитацій до фестивалів та пробігів задля підтримки імпульсу цієї Години.
 
28 березня 2020 року

Україна переходить на літній час, тому треба перевести стрілку годинника на годину вперед. Це потрібно зробити в ніч з суботи на неділю 29 березня о 03.00 ранку.

 

28 березня 2020 року

Сьогодні на телефонні дзвінки „гарячої“ лінії, в якій щосуботи бере участь керівництво міської ради,  відповідала керуюча справами  виконкому міської ради Лариса Кочур.

Оскільки зараз весна, пирятинців цікавили, в першу чергу, питання щодо можливості торгівлі посадковим матеріалом – насінням та саджанцями. Також звернення стосувалися алгоритму дій тих, хто повернувся із-за кордону, та надання матеріальної допомоги на лікування.

28 березня 2020 року

  Вчора керівники спеціалізованих служб цивільного захисту Пирятинської міської ради на чолі з міським головою Олексієм Рябоконем взяли участь у нараді в режимі онлайн-звязку  з керівництвом області, які провели навчально-методичний збір щодо переведення територіальної єдиної підсистеми цивільного захисту населення Полтавської області в стан надзвичайної ситуації. Основною задачею зібрання  - навчитися координувати дії в режимі надзвичайної ситуації медиків, працівників ДСНС і поліції, керівництва міста та району.

28 березня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

по Пирятинському району за 13 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 163 особи,

28 березня 2020 року

У зв’язку з поширенням коронавірусу, в Україні ввели режим надзвичайної ситуації та продовжили карантин до 24 квітня.  На позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС, що відбулося  27 березня, було ухвалено рішення щодо додаткових запобіжних заходів протидії поширенню захворювань, спричинених коронавірусом COVID-19.

Відповідно до рішення комісії з 27 березня у Пирятинській міській ОТГ на період карантину дозволити

28 березня 2020 року

Вчора міський голова Олексій Рябоконь провів нараду з керівниками комунальних підприємств міста. Наголосив керівництву КП „Каштан“ на продовженні роботи з юридичними та фізичними особами по заключенню договорів на вивезення твердих побутових відходів на території Пирятинської міської ОТГ; утримуванні контейнерів і майданчиків в належному санітарному та технічному стані та недопущення засмічення прилеглої до них території; здійснення вчасного та систематичного вивозу твердих побутових відходів із територій міста, старостатів та  сільських рад - учасниць проекту міжмуніципального співробітництва відповідно до затверджених графіків; наданні послуг з благоустрою.

28 березня 2020 року

В умовах реалізації карантинних заходів, за ініціативою міського голови, проводиться робота по виявленню людей літнього віку (від 70 років) та осіб з хронічними захворюваннями і слабким імунітетом, які потребують сторонньої допомоги, оскільки  близькі та родичі яких проживають в інших населених пунктах. 

28 березня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 28 березня в Україні 311 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 8 летальних, 5 пацієнтів одужало (4 дорослиї, 1 дитина). За добу було зафіксовано 93 нові випадки.

27 березня 2020 року

Задля вирішення проблемних питань, пов’язаних із запобіганням поширення коронавірусної інфекції, Пирятинська міська рада веде пошук додаткових коштів для реалізації запобіжних заходів. 

27 березня 2020 року

Сьогодні міський голова спільно з представниками старостату с. Олександрівка провів робочу зустріч з підрядником (керівник ПП "Анталіо" Шкода А.А.) щодо реконструкції сільського клубу. Обговорено ключові питання подальшого виконання робіт.

 

27 березня 2020 року

26 березня відбулася міжнародна онлайн-конференція „Громади в умовах карантину: український та закордонний досвід“, до якої долучилися і представники Пирятинської міської ради.

Як працювати в умовах карантину, аби забезпечити життєдіяльність громади – головна тема конференції. Представники органів місцевого самоврядування з України та 7 країн Європи і Північної Америки, поділилися своїм досвідом та проблемами, з якими вони зіштовхнулися в цей період і як їх вирішувать. 

27 березня 2020 року

Проведено засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на якому розглянуто 3  питання та прийнято відповідні рішення.

Головний спеціаліст з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи виконкому Роман Педяш проінформував про зміни, які внесені до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 „Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“.

27 березня 2020 року

У трьох дорослих та однієї дитини з Чернівецької області повторні лабораторні тести на COVID-19 показали негативний результат, тобто коронавірусу не виявлено. Всі четверо осіб уже повернулись додому 

27 березня 2020 року

Перший український стаціонарний театр відкрили у Львові в 1795 році, а через 24 роки з’явилася перша українська п’єса „Наталка-Полтавка“ Івана Котляревського.

Наразі немає можливості відвідати театр особисто, але можна це зробити он - лайн. 

27 березня 2020 року
  На засіданні виконавчого комітету розглянуто одне з резонансних питань щодо заборони використання штучних квітів, виготовлених із синтетичних полімерів, на об’єктах  благоустрою Пирятинської міської ОТГ.
  Це питання активно обговорювалося членами виконкому за участю місцевих підприємців, які займаються реалізацією цієї продукції.
 Начальник відділу містобудування, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради Марина Зергані зазначила, що прийняття такого рішення зумовлено негативним впливом на навколишнє середовище використання пластикових атрибутів на цвинтарі. Адже вони виготовляються із збірних матеріалів (пластику, тканини, металу) та не мають маркування пластику, тому їх важко утилізувати. За інформацією КП „Каштан“ кожного місяця з кладовища вивозиться близько 20 кубів такого сміття. 
27 березня 2020 року
  Для зручності мешканців Пирятинської громади міська рада  запроваджує „гарячу“ телефонну лінію, в  якій братиме участь керівництво, щосуботи з 09.00 год. до 11.00 год. в ЦНАП  за номером 3-23-53. 
  28 березня ви матимете можливість поспілкуватися з керуючим справами виконкому міської ради Кочур Ларисою Василівною та поставити свої запитання.
27 березня 2020 року
   25  березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Розглянуто ряд питань та прийнято відповідні рішення.
  Начальник фінансового управління Світлана Кеда ознайомила присутніх із змінами, які пропонується внести до бюджету Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік. Детально розповіла про спрямування коштів по окремих галузях. Заступник міського голови Людмила Безушко повідомила, що це попередні обрахунки. Перш за все обраховувалися об’єкти, на які можна залучити додатковий фінансовий ресурс з різних джерел на умовах співфінансування та фінансування цільових програм, в тому числі і підтримка медичних закладів. Міський голова зазначив, що в разі потреби міська рада готова переглянути напрацьований проєкт бюджету для виділення коштів на запобігання коронавірусної інфекції відповідно до потреб, які будуть чітко сформовані керівниками медичних закладів.
27 березня 2020 року

     Відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради (протокол від 23.03.2020 № 8): запроваджено масковий режим для працівників та відвідувачів торгових об’єктів, установ, підприємств та організацій незалежно від форм власності, які функціонують в період карантину, для запобігання занесення і поширення на території району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом  COVID-19, та заборонено перебування дітей до 14 років в громадських місцях (парки, сквери, площі, дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту тощо) без супроводу одного із батьків або опікуна на період карантину.

27 березня 2020 року

В умовах запровадженої надзвичайної ситуації Центр надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради продовжує свою роботу, але просимо, задля збереження свого здоров’я звертатися у ЦНАП лише у разі крайньої необхідності.

 Наголошуємо, що ЦНАП здійснює видачу результатів адміністративних послуг лише при наявності у суб’єкта звернення захисної медичної маски. Громадяни приймаються у виняткових екстренних випадках.

 

27 березня 2020 року

     Вірус COVID-19 передається повітряно – крапельним та контактним шляхом. тож може тривалий час існувати на різних поверхнях. Найдовше – 5 днів коронавірус перебуває  в активній формі життєдільності на поверхнях дверних ручок, прикрас, столових приборів, монет, порцеляновому та глиняному посуді. На друкованій продукції, офісному папері, а також пляшках, склянках, дзеркалах та віконних стеклах  COVID-19 може існувати до 5 днів, але деякі штами - живуть на папері декілька хвилин. Випадків передавання вірусу через питну воду і належно термічно оброблену їжу не зафіксовано.

    Дотримуйтесь правил особистої гігієни, дезінфікуйте поверхі, бережіть себе та будьте здорові!

 

27 березня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 5 летальних, 4 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 62 нових випадки.

27 березня 2020 року

 Станом на 27.03.2020 року хворих на коронавірус або осіб з підозрою на коронавірус на теренах Пирятинщини не зареєстровано. На данний час 25 осіб (офіційно) знаходиться на самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне.

26 березня 2020 року

 На території Пирятинської ОТГ введено масковий режим для недопущення зараження коронавірусною інфекцією, адже будь яка людина може бути носієм вірусу без видимих симптомів хвороби. Тож, закликаємо відповідально відноситися, як до власного, так і до здоров’я оточуючих!  

 Виконуючи запобіжні заходи - не допустимо COVID-19 на території Пирятинщини!

 Щиро вдячні свідомим жителям громади!

 Бережіть себе та будьте здорові!

 

26 березня 2020 року

Місцеві фізичні особи-підприємці, які займаються швейною справою, пропонують свої послуги по виготовленню на замовлення захисних масок для громадян.

Перелік надавачів серед зазначеної групи послуг, та їх контактні  телефони:

 

26 березня 2020 року

25 березня проводився щорічний наділ земельних ділянок в районі автостанції, по вул.Цибаня та в с.Верхоярівка.

26 березня 2020 року

Працівники Пирятинського міського ЦСССДМ в період карантину продовжують надавати соціальні послуги жителям громади. 11 березня до Кризового центру для жінок, які потерпіли від домашнього насильства була направлена жінка, яку бив та ображав власний син. Станом на 26 березня жінці, за сприяння старости с. Олександрівка, передана фінансова допомога, погашені борги.

 

26 березня 2020 року

З метою запобігання виникненню і поширенню  коронавірусної хвороби (COVID-19) Головне управління ДПС у Полтавській області повідомляє про зміни в режимі роботи ЦОП. Починаючи з 26 березня 2020 року обслуговування платників податків та громадян в ЦОП Головного управління ДПС в Полтавській області здійснюється один раз на тиждень (щочетверга з 10 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.виключно для надання невідкладних послуг у разі гострої необхідності, зокрема:

26 березня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 26 березня в Україні 156 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 5 летальних, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 43 нові випадки.

26 березня 2020 року

Станом на 26 березня хворих на короновірус або осіб з підозрою на коронавірус на теренах Пирятинщини не зареєстровано. На данний час 21 особа (офіційно) знаходиться на самоізоляції. Самопочуття всіх громадян задовільне. 

 

26 березня 2020 року

Повідомляємо, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 09 квітня 2008 року № 581-р „Про проведення у 2020 році Всеукраїнського перепису населення“ (зі змінами), з метою забезпечення належної підготовки до проведення Всеукраїнського перепису населення (далі – ВПН-2020), виконком міської ради проводить виконання комплексу підготовчих робіт до ВПН-2020.

У зв’язку з тим, що відповідно до чинного законодавства була проведена відповідна робота щодо перейменування в населених пунктах назв вулиць, провулків, тощо та упорядкування номерів будинків, квартир, житлове господарство, а відповідно і його адресація, зазнають постійних змін.

 

25 березня 2020 року

Міський голова активно бере участь у зустрічах з мешканцями громади для обговорення місцевих проблем та пошуку шляхів їх вирішення. Сьогодні Олексій Рябоконь спілкувався з  жителями села Заріччя, які звернулися до міської ради з колективним зверненням. Питання, яке турбує - це поховання  на кладовищі села Голобородька немісцевих жителів.

Вислухавши заявників, міський голова зазначив, що поховання людей на місцевому кладовищі буде здійснюватися за згодою громади.

 

25 березня 2020 року

Сьогодні відбулося спільне засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міської ради та райдержадміністрації. Під час засідання розглянули питання і алгоритм дій щодо запровадження режиму надзвичайної ситуації у Пирятинській міській ОТГ та Пирятинському районі, розглянули лист Пирятинського районного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області щодо якості питної води на території ОТГ. Вирішено створити комісію для перевірки всіх шахт у громаді, до складу якої увійдуть представники Держпродспоживслужби, відділу містобудування, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради, КП „Пирятинській міський водоканал“.

25 березня 2020 року

23 березня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту за участю членів постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Розглянуто чотири питання порядку денного.

25 березня 2020 року

Сьогодні  міський голова Олексій Рябоконь та заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігор Шикеринець зустрілися з керівництвом КП „ЦПМД“ та „Пирятинської ЦРЛ“ Пирятинської районної ради, аби вивчити питання щодо алгоритму дій та стану готовності цих закладів при виявленні хворих на коронавірусну інфекцію на території громади. Обговорили проблеми, з якими зіштовхнулися медустанови в період карантину, та  можливі шляхи їх вирішення. Міська рада активно працює у пошуку джерел залучення додаткових коштів. 

 

25 березня 2020 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, 25 березня відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи.

25 березня 2020 року

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь за багаторічну активну суспільну та  громадську діяльність, значний внесок у розв’язання проблем ветеранів, співпрацю з Пирятинською міською радою, згуртованість, оптимізм та з нагоди 35-річчя з дня утворення Пирятинської районної організації ветеранів війни, праці та військової служби  вручив подяку Організації.

25 березня 2020 року

23 березня відбулася зустріч, ініційована міським головою Олексієм Рябоконем, за участю голови райдержадміністрації Анатолія Зайцева, керівника Держпродспоживслужби Юрія Шніта і представників бізнесу – керівників виробничих підприємств. Предметом для обговорення стали проблеми, які виникли в громаді та в діяльності підприємств, пов’язаних із карантином, а також основної, - яка потребує спільного вирішення – як запобігти розповсюдженню епідемії коронавірусу на Пирятинщині.

25 березня 2020 року

В аптеках міста одноразові медичні маски стали дефіцитним товаром, тож міська рада шукає шляхи вирішення цієї проблеми.

Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь провів робочу зустріч з підприємцями, які займаються швейною справою.

Обговорювалося питання чи готові швачки взятися  за таку необхідну і відповідальну справу – розпочати пошив масок в ательє, щоб кожен міг придбати їх.

 

25 березня 2020 року

Захист від COVID-19 такий самий, як і від інших вірусних інфекцій:
   1. Зміцнюйте імунітет та слідкуйте за самопочуттям
   2. Вчасно звертайтеся до лікаря
   3. Мийте часто руки з милом упродовж 20-ти секунд (або користуйтесь атисептиком зі вмістом спирту 60-80%)
   4. Уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ
   5. Термічно обробляйте продукти
   6. Уникайте дотиків до свого обличчя

Відповіді на основні запитання про COVID-19 - захворювання, викликане новим коронавірусом:

25 березня 2020 року

23 березня на комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради прийнято рішення  запровадити масковий режим, працівників та відвідувачів, на торгових об’єктах, установах, підприємствах та організаціях, не залежно від форм власності, які функціонують в період карантину для запобігання занесення і поширення на території району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом  COVID-19 та заборонити перебування дітей до 14 років в громадських місцях (парки, сквери, площі, дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту тощо) без супроводу одного із батьків або опікуна на період карантину. 

25 березня 2020 року

Управління багатоквартирним будинком – це запорука комфортного проживання співвласників та збереження власного майна

Розпочата реформа житлово-комунального господарства України в 2015 році розширила права співвласників багатоквартирних будинків та надала можливість брати управління власним будинком у свої руки.

25 березня 2020 року

Законом України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку“ (далі – Закон) визначено три форми управління багатоквартирним будинком:

1. Самостійне управління багатоквартирним будинком співвласниками.

2. Управління багатоквартирним будинком управителем.

3. Управління багатоквартирним будинком об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку (далі – ОСББ).

25 березня 2020 року

З 1 травня 2019 року введено в дію Закон України від 09.11.2017 № 2189-VIII „Про житлово-комунальні послуги“ (далі – Закон), який визначив нові моделі договірних відносин між споживачами та виконавцями комунальних послуг.

25 березня 2020 року

В березні на теренах Фейсбуку в групі "Розумний вулик" (адміністратор Олена Карпицька) проходив Всеукраїнський флешмоб креативних освітніх ідей "Еко-вулиця", присвячений боротьбі з пластиком і зосереджений на роботі з пластиковими капсулами від шоколадних яєчок!

25 березня 2020 року

25 березня  2020 року буде проводитися щорічний наділ земельних ділянок для ведення городництва:

 9.00 год -  права сторона автошляху до с.Тарасівка;

13.00 год - вул.Цибаня (поряд з ДП „Пирятинське лісове господарство“);

14.30 год - с.Верхоярівка.

 

25 березня 2020 року

В умовах карантину Центр надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради закликає громадян залишатися вдома та звертатися у ЦНАП лише у разі крайньої необхідності. Наголошуємо, що ЦНАП здійснює прийом громадян лише у виняткових екстрених випадках та видачу результатів адміністративних послуг при наявності у суб’єкта звернення захисної медичної маски.

 

25 березня 2020 року

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях.

Наразі коронавірусна хвороба зафіксована:

 

25 березня 2020 року

Щиро вітаю вас з нагоди 35-річчя з дня утворення Пирятинської районної організації ветеранів війни, праці та військової служби.

Всі ці роки ви активно берете участь у суспільно-політичному житті міста, здійснюєте необхідну соціальну підтримку та допомогу певним категоріям населення. Упродовж цього часу районна організація ветеранів змінювалась, розширювала напрямки роботи. І сьогодні – це об’єднання сповнених ідей, творчих, талановитих людей, готових підтримувати ініціативи громадськості та бути корисними суспільству і рідному краю.

25 березня 2020 року

20 березня міський голова Олексій Рябоконь провів робочу зустріч з директором територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Сергієм Зайченком щодо обслуговування одиноких непрацездатних громадян Пирятинської громади в період епідемічної  ситуації, спричиненої коронавірусом COVID-19, зокрема тих громадян, які потребують особливої уваги і стороннього догляду.

 

24 березня 2020 року

Сьогодні, 24 березня, відбулось засідання координаційної ради з питань громадського бюджету Пирятинської міської ОТГ. Члени координаційної ради обговорили ряд питань. Зокрема було вирішено:

 

24 березня 2020 року

23 березня розпочато підготовку до сесії -  проведено комісію з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. 

24 березня 2020 року

Відповідно до рішення Уряду, щодо введення в країні тритижневого  карантину та обмеження на проведення масових зборів, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди вимушені запровадити запобіжні  профілактичні заходи з метою мінімізації ризику поширення коронавірусу.

 

24 березня 2020 року

Шановні суб’єкти господарювання!

Більшість об’єктів Пирятинської ОТГ вже перейшли на дистанційну форму надання послуг. Розуміємо ситуацію, в якій зараз ви знаходитеся. Тому просимо за можливості залишати ваші контакти на об’єктах господарювання. Таким чином жителі громади зможуть звернутися за послугою та не залишитися без вашої допомоги у невідкладних ситуаціях.  

Дякуємо за розуміння!

Бережіть себе та будьте здорові!

24 березня 2020 року

Відділ освіти, молоді та спорту повідомляє, що спливають терміни реєстрації на ЗНО-2020. Сьогодні, 24 березня – останній день відправлення реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Дату подання документів визначають за відтиском штемпеля на поштовому конверті. Документи, надіслані після 24 березня, опрацьовуватися не будуть.

 

24 березня 2020 року

На самоізоляції знаходяться 995 осіб, контактні – 16. Ведеться постійне спостереження за даним контингентом.

За добу комунальним підприємством „Полтавський обласний центр ЕМД та медицини катастроф Полтавської обласної ради“ прийнято 651 виклик (з них 140 в сільській місцевості), з ГРВІ – 39 (з них 18 дітей). В області на лінії знаходилось 98 бригад екстреної медичної допомоги (з них 24 – лікарські бригади, 73 – фельдшерські). Усі бригади екстреної медичної допомоги доукомплектовані респіраторами та комбінезонами.

24 березня 2020 року
  Департамент культури і туризму Полтавської облдержадмінітрації представляє добірку онлайн екскурсій Полтавщиною. 
  Долучайтеся до прекрасного за посиланнями:
24 березня 2020 року

Всеукраїнський день боротьби із захворюванням на туберкульоз відзначається щорічно 24 березня згідно Указу Президента України № 290/2002 від 22 березня 2002 року, який покликаний підвищити обізнаність громадськості про згубні наслідки туберкульозу для здоров’я, суспільства і економіки та активізувати зусилля по боротьбі з недугом.

24 березня 2020 року

 Оперативна інформація з офіційного веб - сайту Міністерства охорони здоров’я України:

 За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10:00 24 березня в Україні 84 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу зафіксовано 11 нових випадків.

24 березня 2020 року

Самоврядування - це кожна дитина нашої школи. Завітай на нову сторінку нашої школи а Інстаграмі: https://instagram.com/6_school_karantin_2020?igshid=1lfc618qc412g, підпишись, прочитай перший пост і вистав у себе на сторінці фото, як ти якісно, правильно проводиш час карантину. Миєш руки, займаєшся улюбленою справою вдома, дистанційно навчаєшся, відпочиваєш з батьками тощо.

23 березня 2020 року

Внаслідок карантину, що запроваджений на всій території України з 12 березня по 3 квітня 2020 року у зв’язку із загрозою епідемії коронавірусної інфекції, у громадян виникає багато запитань стосовно захисту їхніх прав. Враховуючи встановлені Урядом обмеження, зокрема, у пересуванні та спілкування з оточенням, система БПД посилила роботу своїх сервісів. Про це дивіться у відеоролику, який створений завдяки мережі правових клубів 

23 березня 2020 року

З метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції та місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Полтавським рибоохоронним патрулем (наказ від 16.03.2020 №55) встановлено наступні терміни заборони на лов (добування) риби у весняно-літній період природного відтворення (нересту) у 2020 році:

23 березня 2020 року

При перших симптомах респіраторних захворювань зателефонуйте сімейному лікареві та залишайтеся вдома. Уважно поставтесь до самоізоляції та дотримуйтесь рекомендацій МОЗ.

Самоїзоляція при симптомах СОVID-19 допоможе не тільки убезпечити себе, але і вберегти від інфікування сотні громадян.

23 березня 2020 року

З 23 березня 2020 року і до завершення карантину система безоплатної правової допомоги призупиняє особистий прийом громадян та надання адресної правової допомоги. У цей період система БПД надаватиме правові послуги дистанційно. Ці заходи передбачені наказом Координаційного центру з надання правової допомоги від 20 березня №128-аг „Про організацію роботи з громадянами на період карантину“.

 

23 березня 2020 року

МОЗ  України повідомляє:

В Україні зафіксовано 73 випадки коронавірусної хвороби COVID-19

За даними ЦГЗ, станом на 10:00 23 березня в Україні є 73 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу виявлено 26 нових випадків.

22 березня 2020 року

   Продовжуємо віртуальну подорож Ураїною. Сьогодні ми відвідаємо одне з найвидатніших творінь світового садово-паркового мистецтва кінця ХVІІІ – першої половини ХІХ ст. - національний дендрологічний парк „Софіївка” .

 

22 березня 2020 року

За даними Міністерства охорони здоров’я України: станом на 10:00 22 березня в Україні 47 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 3 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 6 нових випадків, усі вони - у м. Київ.

21 березня 2020 року

Продовжуємо віртуальну подорож музеями України. Цього разу до вашої уваги українські музеї просто неба.

21 березня 2020 року
„Діти вдома“
 Пояснюйте дітям про небезпеку та не залишайте малечу наодинці. Через природну допитливість, нудьгу і самотність дитина починає шукати собі нових розваг і вражень. Ваше завдання, як батьків — зробити середовище для дитини безпечним, особливо у період вашої відсутності.
  Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради рекомендує:
 

    

 

21 березня 2020 року

Задля зручності мешканців Пирятинської міської ОТГ запроваджено „гарячу телефонну лінію“ у вихідний день, в якій щосуботи братиме участь керівництво міської ради. Сьогодні, 21 березня, з жителями громади спілкувався заступник міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець.

Під час роботи „гарячої лінії“ порушувалися питання житлово-комунального господарства, дотримання підприємцями та громадянами запроваджених карантинних заходів. Також у ході діалогу громадяни цікавилися чи планується залучити бізнес до боротьби з поширенням коронавірусу.

21 березня 2020 року

 З 12 березня 2020 року в Україні оголошено карантин. З метою попередження розповсюдження небезпечної хвороби серед учнівської молоді та забезпечення дітей освітніми послугами пирятинська міська рада  розроблила відповідні заходи в галузі освіти.

17 березня міський голова, Олексій Петрович Рябоконь спільно з директорами закладів загальної середньої освіти обговорили питання організації дістанційного навчання дітей, їх просвітницької роботи, виховної діяльності за методикою "Цифрова робота з дітьми та молоді в умовах карантину". 

21 березня 2020 року

Як повідомляє ULED Полтавський регіональний офіс: Пирятинська міська рада була в числі "піонерів" реформи децентралізації, перші вибори тут відбулися ще восени-2015. З того часу пирятинці, на чолі з  Олексієм Рябоконем, постійно демонструють наочні переваги реформи.

21 березня 2020 року

19 березня Всеукраїнська асоціація об’єднаних територіальних громад  направила звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів України  щодо негативного впливу на місцеві бюджети змін до Податкового кодексу, які зроблено в межах протидії коронавірусу.

21 березня 2020 року

Працівники КП „Каштан‘‘ постійно підтримують благоустрій, аби жителям та гостям Пирятинської громади було комфортно перебувати на вулицях міста. 

Так, 20 березня поновили вуличне освітлення до острова Масальський.

 

20 березня 2020 року

 Для зручності мешканців Пирятинської громади міська рада  запроваджує „гарячу“ телефонну лінію, в  якій братиме участь керівництво, щосуботи з 09.00 год. до 11.00 год. в ЦНАП  за номером 3-23-53. 

21 березня ви матимете можливість поспілкуватися із заступником міського голови Шикеринцем Ігорем Станіславовичем та поставити свої запитання.

20 березня 2020 року

З метою впровадження заходів, які необхідно вжити через загрозу гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом  SARS-CoV-2 на території Пирятинської міської ОТГ, 18 та 19 березня 2020 року за участю уповноваженої особи виконавчого комітету Пирятинської міської ради - провідного спеціаліста відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки Зубко Л.М. та представників Пирятинського відділення поліції: старший ДОП СП Нагорний С.В., ГР ПП Неживенко А.В. та Худокормов М.О. з виїздом до торговельних об’єктів, закладів ресторанного господарства, об’єктів у сфері побутового та  інших видів обслуговування було проведено роз’яснювальну роботу з 93 господарюючими суб’єктами щодо виконання рішення виконкому Пирятинської міської ради від 17.03.2020 „Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2“ № 74 та вручено дане рішення до виконання.

20 березня 2020 року

Тривають роботи з озеленення міста. Сьогодні працівники комунального підприємства „Каштан“ та спеціалісти міської ради висаджували на клумбах Пирятина багаторічні зелені насадження, які радуватимуть пирятинців та гостей міста.

 

20 березня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

 

20 березня 2020 року

Пирятинська міська об’єднана територіальна громада пройшла І етап відбору партнерів у рамках проєкту „ПАКТ ЗАРАДИ МОЛОДІ: СПІВПРАЦЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ“. 19 березня спеціалісти відділу освіти, молоді та спорту взяли участь в онлайн вебінарі.

 

20 березня 2020 року

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, за участю представників церков та аптек розташованих на території Пирятинської міської ОТГ. На порядок денний виносилося одне питання щодо виконання рішення виконавчого комітету від 17.03.2020 № 74 „Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“.

 

20 березня 2020 року

Пирятинська міська рада продовжує створювати комфортні умови перебування дітей у дитячих садочках. У зв’язку з призупиненням роботи закладів освіти Пирятинської міської ОТГ на час введення карантину розпочато проведення поточного ремонту в ЗДО „Сонечко“.

 

20 березня 2020 року

Не допустити занесення та поширення коронавірусної інфекції на території Пирятинщини – основна мета сьогоднішньої зустрічі міського голови Олексія Рябоконя з головою райдержадміністрації Анатолієм Зайцевим.

20 березня 2020 року

Перебуваючи вдома, не витрачаючи кошти на подорож до Львова, можна оглянути понад 25 музеїв Львівщини з будь-якого куточку світу. Диво? Ні – реальність! 

20 березня 2020 року

 Вийшла друком книга „Діточки‘‘ художниці і літераторки Олени Завітайло, яка нині мешкає в Іспанії (м.Мурсія). Оповідання, яке й дало назву збірці новел, навесні 2019-го здобуло відзнаку Всеукраїнського літературного конкурсу малої прози імені Івана Чендея (ІІ премія). 

20 березня 2020 року

19 березня керівництво та спеціалісти міської ради, члени комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій взяли участь у селекторній нараді, яку провів голова Полтавської ОДА щодо заходів, спрямованих на попередження коронавірусу.

 

20 березня 2020 року

За даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на 10:00 20 березня в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків  COVID-19, з них 3 летальні. Коронавірусна хвороба зафіксована:

20 березня 2020 року

Шановні жителі громади!

 

Пирятинська міська рада та Центр надання адміністративних послуг працює дистанційно. Прийом громадян здійснюється у безконтактній формі - заяви, звернення, пропозиції, скарги просимо залишити у „скриньках‘‘, що встановлені в приміщеннях міської ради (вул.Соборна, 21) та ЦНАПу (пл. Героїв Майдану, 2). Вони обов’язково будуть розглянуті у визначені законом терміни. В документах просимо залишати повні контактні дані.

Для вирішення невідкладних питань та за додатковою інформацією звертайтеся за номерами телефонів: (05358) 2-05-81, 3-10-53, 3-22-60, для консультацій адміністрації ЦНАПу: (05358) 3-23-53, 3-23-50.

Особистий прийом громадян міським головою Олексієм Петровичем Рябоконем, який планувався  на 30 березня, здійснюватиметься у телефонному режимі з 13.00 по 15.00 год за номером телефону (05358) 3-23-53.

 Також  щосуботи, з 9:00  до 11:00 працює телефон „гарячої лінії‘‘:

(05358) 3-23-53, зателефонувавши ви можете поспілкуватися з керівництвом міської ради. 21 березня на лінії буде  заступник міського голови Ігор Шикеринець.

          Дякуємо за розуміння. Бережіть себе та будьте здорові!

 

20 березня 2020 року

Cлужба порятунку звертається до вас із проханням дотримуватися заходів безпеки та режиму карантину через небезпеку поширення коронавірусу. Просимо вас не виходити на вулицю без нагальної потреби, не відвідувати місця скупчення людей, під час перебування на вулиці одягати захисні маски, зберігати дистанцію між людьми не менше ніж 2 метри та дотримуватися заходів особистої гігієни.

 

20 березня 2020 року

    Дорогі батьки школярів! Тепер вам потрібно займати своїх дітей різними зайняттями і створити графік. У ваших планах мають бути години навчання, які включають онлайн-активності, наукові експерименти, читання книг, виконання завдань та багато іншого.

    Педагогічні працівники Пирятинського ліцею Пирятинської міської ради під час оголошеного карантину продовжують здійснювати навчання з використанням дистанційних технологій. 

 

20 березня 2020 року

Міжнародний день щастя - зовсім молоде свято. За ініціативою ООН відзначають його 20 березня. Як правило, в цей день проводять лекції та тренінги, учасники яких розповідають про значення щастя для людини і діляться ідеями з поліпшення побуту. Починаючи з 2013 року, цього дня, всі просвітницькі сили направлені на визнання важливості щастя в житті кожної людини, закликаючи владу всіх країн світу, направляти свої зусилля на покращення добробуту їх населення.

20 березня 2020 року

У 2020 році він буде проходити під гаслом „Вода та зміни клімату - прискорення дій“. У цей день у всіх країнах світу акцентується увага на дбайливому ставленні до водних ресурсів, адже більше мільярда людей на планеті використовують неякісну воду.

 

19 березня 2020 року

Пирятинська міська рада щиро вдячна вам за розуміння та дотримання запобіжних заходів під час карантину!

Тож нагадуємо - не забувайте частіше мити руки з милом, пити побільше рідини, провітрювати та дезінфікувати приміщення! Якщо є можливість, не виходьте з домівок без нагальної потреби!

Проведіть цей дорогоцінний час з користю, адже за буденними справами та при швидкому життєвому ритмі ми не помічаємо як багато часу минає за роботою і на скільки важливо його проводити якомога більше в колі рідних! Перегляньте разом цікаві фільми, поспілкуйтеся та пограйтеся з дітьми, подаруйте собі годину саморозвитку!  Бережіть себе та близьких і будьте здорові!

 

19 березня 2020 року

Шановні батьки та діти!

У зв’язку з введенням карантину в Опорному закладі Пирятинська зш І-ІІІ ст. №6 впроваджено дистанційне навчання. Інформацію про матеріали для навчання ви можете знайти на стрінці школи у мережі Facebook.

Під ча дистанційного навчання ви можете працювати зі своїми вчителями та виконувати завдання перейшовши за посиланнями:

 

19 березня 2020 року

Комунальним підприємством Каштан постійно здійснюються роботи по догляду та розвитком зелених насаджень на вулицях міста. Працівниками підприємства проводяться роботи по видаленню омели, спиляння аварійних дерев на території Пирятинської ОТГ.Сьогодні КП Каштан провело обрізку та видалення аварійних дерев вздовж дороги на острів Масальський.

19 березня 2020 року

У зв’язку з введенням карантину в ЗШ І-ІІІ ступенів №4 впроваджено дистанційне навчання. Сьогодні відбулися онлайн-консультації для учнів 6-7-х класів з математики, вчитель Кеда Л.Д.; для учнів 10-х класів з всесвітньої історії, вчитель Компанієць Л.І; для 11-х класів з української літератури, вчитель Постна В.М.

19 березня 2020 року

За інформацією веб – сайту Міністерства охорони здоров’я України: станом на ранок 19 березня в Україні лабораторно підтверджено 16 випадків COVID-19,  з них 2 летальних:

19 березня 2020 року

Рішення виконавчого комітету Пирятинської міської ради від 17.03.2020 року №74 „Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2‘‘:

19 березня 2020 року

Навчіть дітей берегти власне здоров’я - розкажіть про коронавірус, роз’ясніть профілактичні заходи, щоб не інфікуватися:

- Мий руки з милом після прогулянки та перед їжею. Поки миєш, рахуй до 30.

- Не торкайся обличчя не митими руками.

- Не підходь ближче, ніж на три кроки, до людей, що кашляють, чхають або мають нежить.

- Не їж сире м’ясо та яйця. І взагалі їж лише приготовану дорослими їжу.

 

18 березня 2020 року

Станом на 18 березня, з початку року, на території Пирятинського району виникло 9 пожеж в екосистемах.

04.03.2020  –  о 17 -23 пожежа через загорання очерету за адресою: м.Пирятин, вул.Приудайський Узвіз.
 

18 березня 2020 року

Розуміючи стурбованість підприємців, які здійснюють господарську діяльність у торгівельних комплексах у районі автостанції №1, у зв’язку з карантином та вжиттям Урядом  більш жорстких заходів щодо запобігання поширення коронавірусу COVID-19, міський голова Олексій Рябоконь спільно з керівником Пирятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби Юрієм Шнітом та представниками Пирятинського відділення поліції, сьогодні зустрілися з підприємцями.

18 березня 2020 року

У зв’язку із запобіжними заходами у період карантину вхід у приміщення міської ради тимчасово обмежено. Запроваджуються дистанційні форми роботи.

18 березня 2020 року

18 березня міський голова провів нараду з питань організації запровадження дистанційної роботи працівників міської ради та обмеження режиму роботи установи  на період карантину, оголошеного з метою запобігання поширення коронавірусу COVID-19.

18 березня 2020 року
   18 березня відбулося позачергове засідання  сесії міської ради, метою якої було терміново надати допомогу комунальним підприємствам медичної галузі району для запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території Пирятинської громади.
  Для забезпечення засобами індивідуального захисту лікарів та медичних сестер Пирятинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, Калиновомостівського та Олександрівського ФАПів, центральної районної лікарні для проведення ефективного інфекційного контролю жителів Пирятинської міської ОТГ затверджено Програми щодо запобігання поширення пандемії вірусних інфекцій на території Пирятинської ОТГ
18 березня 2020 року

Поширення випадків нової коронавірусної інфекції (COVID-19) в країнах Європейського союзу та країнах, що ділять спільний державний кордон з Україною, потребують підвищення рівня обізнаності, посилення та проведення додаткових профілактичних заходів у закладах громадського харчування та продовольчої торгівлі на всій території країни.

 

18 березня 2020 року

18 березня відбулося спільне засідання постійних комісій міської ради з питань планування, бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та підприємництва, з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту, з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

Депутати узгодили перелік  питань, які пропонуються для розгляду на шістдесят сьомій позачерговій сесії міської ради, обговорили проєкти рішень, внесли пропозиції до деяких з них.

 

18 березня 2020 року

Вперше за сприяння Асоціації об’єднаних територіальних громад проведено он-лайн конференцію з головним радником мера Любліна (Польща) Кшиштофом Становським. Він поділився досвідом щодо введення заходів проти епідемії коронавірусу в м. Люблін. На сьогодні в Любліні працюють тільки ключові служби без яких місто не може існувати: водопостачання населення, вивезення побутового сміття. Всі інші установи змінили спосіб обслуговування населення. Гіпермаркети та ринки закриті на період карантину. Працюють лише продуктові магазини та аптеки за таким правилом: „ В приміщенні знаходяться лише двоє людей: одна – та, що обслуговує, інша - клієнт“, введено безготівковий спосіб розрахунку. Деякі сфери діяльності, такі як туристичний напрямок залишилися без заробітку, а одному з батьків, які мають дітей до 8 років надається на період карантину лікарняний лист по догляду за дитиною та оплачується 80% заробітної плати.

18 березня 2020 року

Що означає „самоізоляція“?

Самоізоляція – це, в першу чергу, утримання від контакту з іншими для того, щоб зменшити ризик інфікування. Самоізоляція виключає будь-які ситуації, коли ви тісно контактуєте з іншими людьми (наприклад, близький контакт віч-на-віч на відстані менше, ніж 2 метри, або тривалістю понад 15 хвилин).

 

18 березня 2020 року

Дезінфекцію здійснюють  протиранням або зрошенням (гідропульт або розпилювач рідини). Норма витрат робочого розчину на 1 м 2  поверхні 150 мл дезрозчину.

 

18 березня 2020 року

17 березня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

Перше питання, пов’язане з жорсткими обмежувальними заходами, які введені напередодні Урядом щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції, розглядалося спільно з комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

 

17 березня 2020 року

Шановні учасники конкурсу авторських віршів. 

17 березня 2020 року

5 основних речей, які мають знати батьки про коронавірусну інфекцію COVID-19 та про те, як реагувати, щоб убезпечити свою родину від хвороби.

 

17 березня 2020 року

З 17 по 31 березня бібліотеки працювати не будуть!

16 березня 2020 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

Депутати розглянули листи комунальних підприємств „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ та „Пирятинська центральна районна лікарня“ щодо виділення коштів на придбання засобів індивідуального захисту. Комісія рекомендувала сесії міської ради виділити 20,0 тис. грн та 100, 0 тис. грн відповідно 

16 березня 2020 року

Проведене позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на якому розглядалися  питання:

щодо стану впроваджених заходів карантину щодо загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні  та для недопущення поширення COVID-19;

про розгляд листів комунальних підприємств „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ та „Пирятинська центральна районна лікарня“ щодо виділення коштів на придбання засобів індивідуального захисту.

 

16 березня 2020 року

Департаментом соціального захисту населення Полтавської обласної державної адміністрації в зв’язку з введенням в Україні карантинних заходів, для оперативного зв’язку громадян з питань соціального захисту населення повідомляє „гарячі телефонні лінії“.

16 березня 2020 року

На виконання рішенням виконкому Пирятинської міської ради від  12.03.2020 № 62 „Про  запобігання поширенню на території Пирятинської міської ради коронавірусу CAVID -19“ створено робочу групу для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування та інших громадських місцях на період карантину. До складу робочої групи залучено представників Пирятинських загальноосвітніх закладів, інспектори Пирятинського ВП ГУНП України в Полтавській області, депутати Пирятинської міської ради, члени виконкому, члени батьківської громадської ради.

 

16 березня 2020 року

З метою недопущення, розповсюдження COVID-19, на виконання постанови Кабінету Міністрів України „Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19“, якою з 12.03.2020 по 03.04.2020 встановлено карантин, просимо громадян з ознаками гострих респіраторних захворювань (нежить, кашель, підвищена температура) не відвідувати Центр надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради.

   Рекомендуємо громадянам подавати звернення, заяви на отримання адміністративних послуг засобами телекомунікаційного зв’язку.
   Телефон для довідок та консультацій: (05358) 32350, 32353, електронна адреса: cnap@pyryatyn-mrada.gov.ua.
16 березня 2020 року

14 березня  у Пирятинському ЦНАПі відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя з представниками малого та середнього бізнесу у форматі „Кава з мером“. У дружній, неформальній обстановці - „за кавою“ розглянуто питання, які стримують розвиток підприємництва. Зокрема  облаштування під?їзду для завезення великогабаритних товарів, забезпечення доступу до мережі водопостачання. За підсумками наради відповідальним виконавцям дані відповідні доручення.

 

15 березня 2020 року
   Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята. Цей день – подяка людям, які своєю непростою працею забезпечують щоденний затишок і комфорт в оселях жителів нашої громади. Сьогодні важко уявити життя міста без цілодобової роботи комунальних  служб. Завдяки Вашим працьовитим рукам проводиться благоустрій населених пунктів, озеленення куточків міста та чистота вулиць, надаються доступні та якісні побутові послуги. 
 
14 березня 2020 року

  Задля зручності мешканців Пирятинської міської ОТГ запроваджено „гарячу телефонну лінію“ у вихідний день, в якій щосуботи братиме участь керівництво міської ради. Сьогодні, 14 березня, з жителями громади спілкувався міський голова Олексій Рябоконь.

14 березня 2020 року

Свято встановлене 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

14 березня 2020 року

Щороку другої суботи березня уся землевпорядна спільнота відзначає своє професійне свято. Земля – один з найважливіших природних ресурсів, наше основне національне багатство, наша святиня і  годувальниця.Щиро вітаю всіх, хто обрав своєю професією працю на рідній землі, хто турбується про її стан та родючість, про її сьогодення і майбутнє.

14 березня 2020 року

  13 березня  відбулася сходка мешканців вулиць Січових Стрільців (від № 181 та 186 і до кінця вулиці), Лесі Українки, Івана Франка та інших прилеглих вулиць (близько тридцяти осіб) за участю міського голови Олексія Рябоконя, керуючого справами виконавчого комітету міської ради Лариси Кочур, працівників апарату виконавчого комітету та депутата міської ради Миколи Крицького. Обговорювалися  проблемні питання, які турбують жителів цього кварталу. Обрано вуличний квартальний комітет. 

14 березня 2020 року

13 березня проведено чергове засідання виконкому міської ради, на якому розглянуто ряд планових питань. Затвердили фінансові плани комунальних підприємств „Пирятинський міський водоканал“, „Готель „Пирятин“, госпрозрахункових очисних споруд та „Райдуга“ на 2020 рік. Розгляд питання щодо затвердження фінансового плану КП „Каштан“ перенесено на наступне засідання виконкому. 

14 березня 2020 року

13 березня на засіданні виконкому міської ради обговорювали одне з найактуальніших питань на сьогодні  - про стан обслуговування дитячого населення Пирятинської міської ОТГ первинною ланкою медицини.  Міський голова в черговий раз висловив стурбованість щодо медичного обслуговування населення об’єднаної громади первинною ланкою, особливо це стосується дітей.

13 березня 2020 року

13 березня  в Центрі громадського діалогу Культурно-громадського центру відбулося засідання Координаційної ради з питань сімї, дітей, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сімї та протидії торгівлі людьми. У ході проведення заходу обговорені проблемні питання щодо пропусків навчальних занять учнями, обговорений та затверджений план роботи Координаційної ради на 2020 рік.

13 березня 2020 року

У Пирятинському району за 11 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 197 осіб, тижневий показник захворюваності – 610,8  на 100 тисяч населення,  епідемічний поріг перевищений  на 16,8% (середній рівень епідемічної активності), в порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності на 18,6%. Дітей захворіло 145, що складає 73,6% від усіх захворілих, в т.ч.  88 школярів – 44,6% від усіх захворілих (спостерігається зростання питомої ваги в порівнянні з попереднім тижнем). Більшість захворілих - діти віком від 5 до 14 років (88 випадків, 44,6% від усіх захворілих). Госпіталізовано 14 осіб, що складає 7,1% від кількості захворілих. З початку епідсезону проведено  400 щеплень.

 Станом на ранок 13 березня в Україні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадки COVID-19. В Чернівецькій області –  два випадки та в Житомирській - один.

13 березня 2020 року

 З 23.03.2020 по 27.03.2020р. у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання, відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, що мешкають за наступними адресами:   

 

12 березня 2020 року

12 березня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Для вирішення нагального питання про запобігання поширенню на території Пирятинської міської ради коронавірусу COVID-19  були запрошені керівники підприємств, установ та організацій, голови двох профільних комісій, фахівці виконкому міської ради, засоби масової інформації. Обговорили профілактичні та протиепідемічні заходи, які потрібно вжити, аби не дозволити розповсюдженню епідемії коронавірусної інфекції. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 та розпорядження міського голови від 11.03.2020 року № 53, у зв’язку з введенням карантину члени виконкому міської ради прийняли рішення ввести обмеження на території Пирятинської міської ради в період з 12 березня по 03 квітня 2020 року: 

12 березня 2020 року

З метою попередження розповсюдження коронавірусної інфекції пробне ЗНО відтерміновується.Зовнішнє незалежне оцінювання з  української мови та літератури відбудеться 4 квітня, з інших предметів-11 квітня 2020 року

12 березня 2020 року

2 березня відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

12 березня 2020 року

Жінки працювали завжди і всюди. Проте їх зайнятість завжди відрізнялась від зайнятості чоловіків через традиційні жіночі ролі в суспільстві: дружини, берегині роду, матері. Тому молоді працівниці, найчастіше сприймаються роботодавцями як «потенційні матері», які в будь-який момент можуть завагітніти і полишити роботу. А ті, хто вже несе навантаження хатньої роботи та догляду за дітьми, теж розглядаються як ненадійні працівники, оскільки не можуть повністю віддаватись роботі. Все це створює певні бар’єри в професійній реалізації жінок.

І хоча в Україні переважає жіноче населення: 53,7% проти 46,3% чоловічого населення, їх економічна активність поступається чоловічій.

11 березня 2020 року

Міським головою видано розпорядження від 11.03.2020 № 53 Про запобігання поширенню на території Пирятинської ОТГ коронавірусу COVID-19“. Цим розпорядженням у зв’язку з встановленням карантину на території України з   12 березня до 3 квітня 2020 року заборонено на території Пирятинської ОТГ: 1) відвідування закладів освіти її здобувачами; 2) проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

11 березня 2020 року

На виконання  постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» оголошено карантин з 12 березня по 03 квітня 2020 року та призупинено роботу закладів освіти Пирятинської міської міської ОТГ.

 

11 березня 2020 року

      У зв’язку з прийняттям заходів Кабінету Міністрів України щодо поширення у світі коронавірусу, 11 березня на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради розглянуто  актуальні питання щодо запобіжних заходів на території Пирятинської міської ОТГ, а саме: призупинення діяльності освітніх закладів Пирятинської міської ради, обмеження перебування неповнолітніх  без нагляду батьків у громадських місцях і розважальних закладах, створення моніторингової групи для проведення рейдів за участю членів виконкому, депутатів міської ради, представників навчальних закладів та поліції. Міський голова Олексій Рябоконь дав доручення розробити план дій щодо обмежувальних заходів проти поширення епідемії коронавірусу.

 

11 березня 2020 року

З метою підтримки  громадських організацій, діяльність яких спрямована на підтримку бізнесу, Програма USAID „Конкурентоспроможна економіка України“ у співпраці з CIVITTA запрошує діючі громадські організації або ініціативні групи підприємців взяти участь у Школі організацій з розвитку підприємництва: 1-й компонент „Розвиток завдяки співпраці“ (участь в навчанні безкоштовна).

11 березня 2020 року

Сьогодні відбулося засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на зайняття тимчасово вільної посади головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту міської ради з питань молоді та спорту. Документи на участь у конкурсі подав один кандидат, який попередньо протягом двох тижнів проходив стажування на цій посаді.

11 березня 2020 року

11 березня опікунською радою при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради здійснено планову перевірку Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату щодо здійснення опіки та піклування над недієздатними підопічними за 2019 рік.

11 березня 2020 року

10 березня  року на базі Полтавського Регіонального офісу Програми „U-LEAD з Європою“ відбувся тренінг „Навчання, що сприяють розвитку громад. Підготовка проєктів“. Його провів експерт з питань розвитку громад і територій Полтавського Регіонального офісу Вадим Штефан. 

11 березня 2020 року

10 березня в кабінеті міського голови відбулося засідання тендерного комітету виконкому міської ради. Визначали переможця закупівлі ДК 021:2015-71250000-5 „Архітектурні, інженерні та геодезичні послуги“ – Розробка проєкту землеустрою щодо встановлення меж міста Пирятин Полтавської області, з максимальною вартістю пропозицій - 450 тис. грн.

11 березня 2020 року

На базі Полтавського обласного центру  перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій було проведено дві сесії спеціальної професійної програми „Економічний розвиток територій: проблеми, виклики, перспективи“.

11 березня 2020 року

7 березня в Миргороді відбувся Чемпіонат ТО ГО ВФСТ „Колос“ з настільного тенісу, шахів та шашок. У змаганнях взяло участь 13 команд з Полтавської області.

10 березня 2020 року

Відповідно до Закону України „Про житлово-комунальні послуги“, надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах. Співвласники житлових будинків до 1 травня 2020 року, повинні прийняти рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг.

 

10 березня 2020 року

Виставка робіт львівського художника Володимира Немири „Семіотика барв“ 9 березня розпочала роботу в Пирятині. Відділ культури і туризму Пирятинської міської ради провів урочисте відкриття, під час якого гості змогли ближче познайомитися з автором.  Володимир Немира – член Національної спілки художників України. Роботи митця виставлялися в Чикаго, Нью-Йорку, Києві, а тепер і в Пирятині.  На запрошення начальника відділу культури і туризму міської ради Олени Гуленко разом з Володимиром Немирою приїхала його дружина Катерина, скульпторка та викладачка живопису.

10 березня 2020 року

Наказом МОН України за №367 від 04.03.2020 року  «Про присвоєння, підтвердження, позбавлення почесних звань „Народний художній колектив“ і „Зразковий художній колектив“ хореографічному колективу „СТЕНЕТ“ Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості присвоєно звання „Зразковий художній колектив“.

10 березня 2020 року

Міський голова та його заступник, очільники району, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, працівники райдержадміністрації здійснили урочисту ходу,

10 березня 2020 року

Рішенням шістдесят першої сесії сьомого скликання від 29 жовтня 2019 року була затверджена Програма „Всебічна підтримка дітей з особливими освітніми потребами Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 – 2020 роки “. Пирятинська міська рада прагне створити умови для забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами на здобуття освіти шляхом створення середовища для надання корекційно-розвиткових послуг; повноцінного методичного забезпечення процесу проведення комплексної оцінки; проведення профілактичних та просвітницьких заходів в умовах реформування освіти.  

10 березня 2020 року

У зв’язку зі зниженням рівня захворюваності на грип та ГРВІ  серед школярів, освітній процес у школах Пирятина відновлюється з 11 березня 2020 року!

 

10 березня 2020 року

      У  Пирятинському районі за 10 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 242 особи, тижневий показник захворюваності – 750,3  на 100 тисяч населення,  епідемічний поріг перевищений  на 43,5% (високий рівень епідемічної активності), в порівнянні з попереднім тижнем відмічається зростання захворюваності на 15,7%. Дітей захворіло 163, що складає 67,4% від усіх захворілих, в т.ч.  88 школярів – 36,4% від усіх захворілих (спостерігається зменшення питомої ваги в порівнянні з попереднім тижнем). Більшість захворілих - діти віком від 5 до 14 років (88 випадків, 36,4% від усіх захворілих). Госпіталізовано 8 осіб, що складає 3,3% від кількості захворілих. З початку епідсезону проведено  400 щеплень.     

10 березня 2020 року

Всеукраїнський патріотично-мистецький проєкт „Армія з народом»“ 9 березня, із концертною програмою, завітав на гостину  до  Пирятина.

 

 

9 березня 2020 року

Сьогодні пирятинська громада по-особливому відзначила Шевченкові іменини - яскравою  виставкою робіт члена Національної Спілки художників Володимира Немири та майстер-класами й презентацією книг його дружини, скульпторки Катерини Немири. Поки дорослі чоловіки розвішували виставку, малеча з пензликами та фарбами заслухувалася  новою вчителькою - пані Катериною. Адже говорила вона дивні речі - у малюванні немає правил та обмежень. Хоча разом з тим, кожному дала слушну пораду, кожного похвалила й підбадьорила.

9 березня 2020 року

9 березня у Пирятинському культурно-громадському центрі відкривається виставка живописних робіт Володимира Немири, організована відділом культури і туризму міської ради. Володимир Немира – художник-графік, живописець. Член Національної Спілки Художників України. Народився 15 листопада 1949 року у Львові. Закінчив Львівську національну академію мистецтв (1975). У 1993 – виїхав до США. Світогляд художника сформувався під впливом українських художників-модерністів —Нью-Йоркської групи Юрія Соловія, Михайла Дзиндри, Емми Андієвської, які творили в США ще у 1960-1980-х роках.  Проживав у Чикаго, Нью-Йорку, Клівленді.

 

8 березня 2020 року

Чарівні жінки!

Від імені всіх чоловіків Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади вітаю Вас зі святом весни, любові та краси – 8 Березня!

 

6 березня 2020 року

Напередодні Міжнародного жіночого дня у Культурно-громадському центрі відбулося свято весни та краси „Жінка, весна, кохання“. Це свято  відзначають більше 100 років поспіль, прославляючи ім’я Жінки: берегині домашнього вогнища, вірної подруги, турботливої матері та відповідальної працівниці.

6 березня 2020 року

5 березня, у Всесвітній День енергоефективності, в офісі Асоціації об’єднаних територіальних громад, представники Пирятинської громади на чолі із міським головою Олексієм Рябоконем, офіційно отримали нагороду за перемогу у конкурсі „Безпечна громада – 2019“, проведеного у рамках проєкту „Марафон 2019: енергоефективна та безпечна громада“.
 

6 березня 2020 року

Привітали учасників заходу директор Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Кабушка, голова Пирятинської районної організації інвалідів СОІУ Олег Сімон, та член президії ради ветеранів, волонтер територіального центру Василь Миленко.  Вони побажали чарівним ,,мрійницям“ щастя, любові та сімейного затишку.

 

6 березня 2020 року

       З  16 по 20 березня 2020 року у зв’язку із проведенням планових ремонтних робіт

електрообладнання, які направлені на поліпшення та якість електропостачання,

відбудуться тимчасові перерви в електропостачанні споживачів, що мешкають за

наступними адресами:

 

6 березня 2020 року

В рамках реалізації Програми „U-LEAD з Європою“ з метою модернізації робочих місць адміністраторів та спеціалістів, які надають адміністративні послуги в сільській місцевості, в рамках спільного проекту міжмуніципального співробітництва територіальних громад з надання адміністративних послуг здійснено поставку комплектів офісних меблів (стіл, тумбочка, шафа, сейф та офісний стілець) для Великокручанської, Дейманівської, Каплинцівської та Харківецької сільських рад Пирятинського району.

6 березня 2020 року

На виконання доручення Прем’єр-міністра України про вживання заходів щодо детінізації ринку праці у будівельній галузі, 5 березня в Пирятинській районній філії Полтавського ОЦЗ відбувся „круглий стіл“ з суб’єктами господарювання, що здійснюють діяльність у сфері будівництва. У заході взяла участь головний спеціаліст-інспектор праці Йощенко Ю.М.

5 березня 2020 року

5 березня відбувся день міської ради в Олександрівському старостаті. Спеціалісти міської ради та комунальних підприємств оглянули об’єкти соціальної сфери.

За результатами роботи, на чолі з заступником міського голови Ігорем Шикеринцем, в старостаті проведено підсумкову нараду.

5 березня 2020 року

У Пирятинському ліцеї відбувся педагогічний семінар – практикум учителів початкової школи за темою: ,,Секрети майстерності учителя в умовах НУШ. Від теорії до практики,, В ході роботи семінару педагоги обговорювали систему освіти, сучасну, доступну, перспективну, Нову українську школу – одну із найважливіших пріоритетів освіти, яка має підтримку, розвиток та інвестування.

5 березня 2020 року

3 березня  у м. Полтава в рамках мітапу „Партиципація та інформатизація“ відбулося нагородження переможців „Шкільного громадського бюджету Полтавської області 2019. 

5 березня 2020 року

3 березня фахівці виконкому міської ради на чолі із заступником міського голови Максимом Варавою взяли участь в зустрічі з експертом у сфері земельних аукціонів  Іваном Сергійовичем Ірзою. Під час зустрічі начальник відділу із земельних та екологічних питань Євгеній Стадник презентував наявні вільні земельні ділянки комунальної власності з метою оцінки потенційного попиту на них.

4 березня 2020 року

Запрошуємо на концертний оркестр військової академії (місто Одеса), який відбудеться о 15.00 09 березня в Культурно-громадському центрі.

4 березня 2020 року

4 березня у кабінеті міського голови відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради, на якому розглядалося питання про закриття закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради на карантин. 

4 березня 2020 року

3 березня заступник міського голови з питань діяльності виконкому Пирятинської міської ради Ігор Шикеринець та староста сіл Олександрівка, Рівне, Могилівщина Іван Тарасовський взяли участь у семінарі «Досвід та виклики муніципального партнерства з громадами Німеччини».

4 березня 2020 року

Сьогодні в кабінеті міського голови відбулася зустріч з представниками громадської організації „Україна без сміття“ Євгенією Аратовською та Ольгою Філь. Також на зустрічі були присутні, заступник міського голови Максим Варава, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради Сергій Зуєв,спеціалісти міської ради та працівники КП „Каштан“.

4 березня 2020 року

  3 березня   відбулося засідання  секторальної платформи „Управління людськими ресурсами, адміністративні послуги, е-врядування в ОТГ“ Всеукраїнської Асоціації ОТГ, яку очолює Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь. Засідання „Організація підвищення кваліфікації посадових осіб ОМС та депутатів місцевих  рад. Нове  в законодавстві та наявні інструменти“ проведено за участю експертів Програми Ради Європи Наталії Гнидюк та Тетяни Матійчик.

4 березня 2020 року

З 28 лютого по 2 березня 2020 року в оновленому легкоатлетичному манежі Києва відбувся Чемпіонат України з легкоатлетичного двоборства серед юнаків та дівчат 2005 року народження та молодших.

У змаганнях взяло участь понад 800 спортсменів та 24 області. Змагалися команди 14 дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву та 91 команда дитячо-юнацьких спортивних шкіл. 

4 березня 2020 року

В умовах сьогодення екологічна культура є запорукою розвитку і збереження людини та суспільства в цілому. Шлях до високої екологічної культури лежить через ефективну екологічну освіту і виховання.

4 березня 2020 року

3 березня у приміщенні інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради відбулося чарівне свято - „Моя матуся схожа на весну!“. На свято прийшли асистенти вчителів та матусі дітей з особливими освітніми потребами.

За святковим сценарієм, усі присутні на борту уявного літака здійснили казкову подорож по містах України назустріч весні. Епіграфом свята стали слова:

Вітаю жінку, що мене зростила,

Люблю матусю, щиру й чарівну!

Вона ласкава, ніжна і красива, -

Моя матуся схожа на весну!

3 березня 2020 року

В Україні зареєстрований випадок захворювання на COVID-19, спричинений новим коронавірусом. Хворий госпіталізований 29 лютого. Дослідження референс-лабораторії Центру громадського здоров’я показали позитивний результат вчора ввечері. Усі контактні особи знаходяться під наглядом лікарів-епідеміологів. Зразки відправлені до ВООЗ.

3 березня 2020 року

2 березня міський голова Олексій Рябоконь провів нараду з питання залучення інвестицій в економіку громади за участі посадових осіб виконкому міської ради причетних до зазначеної тематики. Начальник відділу із земельних та екологічних питань Євген Стадник проінформував про вільні земельні ділянки площею від 1 га, які можна використати для реалізації інвестиційних проєктів. 

3 березня 2020 року

Потрапити на навчання до Фонду родини Богдана Гаврилишина в Україні прагне багато молоді, і от 29 лютого мрії здійснюються! Представник Пирятинської міської ради Олена Гуленко перемогла у конкурсному відборі і відвідала перший навчальний модуль проєкту „Молодь змінить Україну“.  Загалом до участі в проєкті (а це навчання в Міжнародному інституті менеджменту) допущено 60 креативних молодих людей з Полтавщини. Пирятин також представляє редактор газети „Апельсин“ Вадим Кирпиченко.

 

2 березня 2020 року

27 лютого в Палаці творчості дітей та молоді в урочистій атмосфері відбулася історична подія: Олексій Рябоконь  та Олексій Садовський поставили свої підписи на Протоколі про наміри про співпрацю для встановлення і розширення партнерських відносин у сфері економіки і бізнесу, освіти і культури, охорони здоров’я, спорту і туризму, а також енергозбереження, охорони навколишнього середовища.

2 березня 2020 року

У перший весняний день у Пирятинському ліцеї відбулися показові виступи вихованців студії художньої гімнастики Олени Новікової. Маленькі гімнастки змогли показати свої індивідуальні й групові виступи з обручем, стрічкою та м’ячем. Кожна з дівчаток продемострувала майстерність і талант.

2 березня 2020 року

1 березня о 12:00 виникла пожежа у гаражі по вул.Гоголя. Про це інформує 19 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Полтавській області. До місця подїї негайно виїхали пирятинські рятувальники. На момент прибуття вогнеборців до місця виклику, в гаражі горів автомобіль ІЖ 2715.

2 березня 2020 року

29 лютого  на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №4 відбувся заключний тур ІІ кола Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з мініфутболу.

Наводимо результати  туру:

2 березня 2020 року

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області повідомляє, що вийшов лютневий електронний варіант щомісячної юридично-просвітницької газети  „Правовий вісник“. 

2 березня 2020 року

Пирятинський РС ГУ ДСНС України у Полтавській області попереджає:

з настанням весни починаються господарчі роботи на при­садибних ділянках та подвір'ях приватних будинків або дач. Збираються та спалюються сухі гілки, листя та сміття. Виникає небезпека пожежі. Залишене без нагляду вогнище, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може стати господарем у вашій оселі.

 

2 березня 2020 року

Станом на 2 березня 2020 року у світі зареєстровано 89 072 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  3 048 - летальні. Одужало вже 45 074 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

 

2 березня 2020 року

Лубенський міжрайонний відокремлений підрозділ лабораторних досліджень ДУ „Полтавський  обласний лабораторний центр  МОЗ України“ інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

по Пирятинському району за 9 тиждень 2020 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 209 осіб, тижневий показник захворюваності – 648,0  на 100 тисяч населення

2 березня 2020 року

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації повідомляє про створення  Державною службою геології та надр України спільно з ДНВП „Геоінформ України“, НАК „Надра України“, ДГП „Укргеофізика“ та УкрДГРІ „Інвестиційного атласу надрокористувача“ – одного із елементів, у тому числі й іноземних, для розвитку ресурсного потенціалу України. З атласом можна ознайомитися за посиланням: http://www.geo.gov.ua/investicijnij-atlas-nadrokoristuvacha/

 

2 березня 2020 року
Як визначити на початкових стадіях коронавірус?
- На початковій стадії коронавірус має такі ж симптоми, що і інші гострі вірусні захворювання. Визначити можуть тільки спеціальні тести.
- Найпоширенішими симптомами є головний біль, кашель, лихоманка та утруднення дихання, в деяких випадках - діарея або кон'юнктивіт.
- Новий штам коронавірусу може викликати тяжку форму пневмонії. В цьому його небезпека.
 

 

1 березня 2020 року

Сьогодні в спортивному залі Пирятинського ліцею відбувся міжобласний турнір з волейболу пам’яті видатного земляка - майстра спорту міжнародного класу Михайла Роздабари.  У змаганнях взяли участь волейболійні команди з міста Миргород, Гребінка, Лубни та Пирятин.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua