Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 березня 2020 року 13:08

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (26.02.2020 – 31.03.2020)

Проведено:

6 засідань постійних комісій та позачеогове засідання сесії міської ради

4 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 33 рішення.

Проведено День міської ради в Олександрівському старостаті, виїзний прийом громадян та 3 особисті прийоми в ЦНАПі. 

Задля зручності мешканців Пирятинської міської ОТГ запроваджено щосуботи „гарячу телефонну лінію“, в якій бере участь керівництво міської ради (відбулося три гарячі лінії). Пирятинська міська рада та Центр надання адміністративних послуг працює дистанційно. (Прийом громадян здійснюється у безконтактній формі - заяви, звернення, пропозиції, скарги  залишають у „скриньках‘‘, що встановлені в приміщеннях міської ради або за визначеними номерами телефону). Для оперативного  вирішення питань  консультування проводиться  в телефонному режимі. Запроваджено додатковий телефонний номер у ЦНАП:    066-617-94-32.

Проведено 6 позапланових засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради на якій розглядалися питання щодо впровадження заходів, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні  та для недопущення поширення COVID-19; щодо запобігання поширенню на території Пирятинської міської ОТГ коронавірусу COVID-19; щодо виконання рішення виконавчого комітету від 17.03.2020 № 74 „Про запобігання поширенню на території Пирятинської міської ОТГ гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“; щодо запровадження режиму надзвичайної ситуації у Пирятинській міській територіальній громаді; про розгляд звернень суб’єктів господарювання Пирятинської ОТГ щодо можливості здійснення торгівлі під час карантину; про зміни у постанові Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року  № 211 „Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“; щодо придбання захисного одягу до місцевого матеріального резерву Пирятинської міської ради; про проведення дезінфекції на території Пирятинської міської ОТГ.

З  метою  запобігання поширенню COVID-19:

вручено  рішення  виконкому (17.03.2020 № 74) про запобігання  поширенню  на території України гострої  респіраторної   хвороби – COVID-2 – 120  суб’єктів господарювання. Проведено роз’яснювальну роботу щодо  функціонування  підприємств  роздрібної   мережі.

Проведено   зустріч  міського голови:

з   місцевими  фізичними особами –підприємцями щодо пошиву одягу   з питань     прийняття  замовлень  на   виготовлення   захисних  масок;

з  завідуючими  аптечних  закладів   щодо  забезпечення   аптек   медикаментами та  засобами  індивідуального захисту;

Організовано  зустріч   суб.господарювання  з керівником    Держпродспоживслужби щодо   роботи   закладів торгівлі  під  час   карантину     та  використання     дезінфікуючих  засобів.

Проведено поточний ремонт пральні ЗДО „Червона шапочка“. Роботи виконані підрядною організацією ПП „Удайбудпроект“, вартість робіт склала 138 634,00 грн.

Продовжується поточний ремонт в ЗДО „Сонечко“. У ході робіт буде проведено ремонт ігрової кімнати та роздягальні ясельної групи, вхідного коридору закладу. Роботи виконує підрядна організація ПП „Удайбудпроект“. Вартість робіт складає 160,00 тис. грн.

Розпочато роботи по реконструкції Олександрівського сільського клубу. В ході робіт буде облаштовано внутрішню вбиральню закладу та облаштовано вигрібну яму. Роботи виконує підрядна організація ПП „Аталіо“. Вартість робіт складає 154,800 тис. грн.

На запрошення голови Щучинського районного виконавчого комітету Олексія Садовського делегація Пирятинської міської ради на чолі з міським головою Олексієм Рябоконем побувала з офіційним візитом в м. Щучин Гродненської області (Білорусь). Основною метою візиту керівництва міської ради було підписання Протоколу намірів про співпрацю між Пирятинською міською радою та Щучинським районним виконавчим комітетом для встановлення і розширення партнерських відносин у сфері економіки і бізнесу, освіти і культури, охорони здоров’я, спорту і туризму, а також енергозбереження, охорони навколишнього середовища.

 03 березня взято участь у  засіданні секторальної платформи „Управління людськими ресурсами, адмінпослуги та е-врядування“ на тему: „Організація підвищення кваліфікації посадових осіб ОМС та депутатів місцевих рад. Нове в законодавстві та наявні інструменти“ (Рябоконь О.П., Кочур Л.В.)    (Експертами та керуючими справами виконкомів міських рад обговорювалися питання щодо організації професійного розвитку та визначення навчальних потреб посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад; типові професійно-кваліфікаційні характеристики посадових осіб місцевого самоврядування; деякі аспекти практичного забезпечення надання адміністративних послуг в громадах; подальше законодавче забезпечення служби в органах місцевого самоврядування та  ряд інших важливих питань, які виникають в процесі  роботи).

Продовжується участь у програмах та проєктах:

У рамках реалізації Програми „U-LEAD з Європою“ з метою модернізації робочих місць адміністраторів та спеціалістів, які надають адміністративні послуги в сільській місцевості, в рамках спільного проєкту міжмуніципального співробітництва територіальних громад з надання адміністративних послуг здійснено поставку комплектів офісних меблів (стіл, тумбочка, шафа, сейф та офісний стілець) для Великокручанської, Дейманівської, Каплинцівської та Харківецької сільських рад Пирятинського району.

В офісі Асоціації об’єднаних територіальних громад, представники Пирятинської громади (Рябоконь О.П., Стадник Є.В., Зергані М.І., Биков Р.В.)              взяли участь в офіційному представленні переможців конкурсу „Безпечна громада – 2019“, проведеного у рамках проєкту „Марафон 2019: енергоефективна та безпечна громада“. Відбулися перемовини із інвестором щодо реалізації проєкту відновлювальної енергетики.  Разом було напрацьовано дорожню карту для успішного проходження всіх етапів його виконання. Планується будівництво сонячної електростанції загальною потужністю  1 МВт. Проєкт дасть можливість залучити інвестиції, створити нові робочі місця, зменшити викиди вуглекислого газу та покращити енергетичну безпеку на території Пирятинської ОТГ.

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у форумах, семінарах і тренінгах, навчальних візитах:

у другій сесії спеціальної професійної програми „Економічний розвиток територій: проблеми, виклики, перспективи“ (Комаренко В.Д.)

у семінарі „Досвід та виклики муніципального партнерства з громадами Німеччини“, організованого Сервісною службою „Міста в єдиному Світі“ (SKEW) німецького неприбуткового товариства „Engagament Global“ спільно з програмою „U-LEAD з Європою“ (Шикеринець І.С.)

конференції „Управління державним майном. Як залучити інвестиції та прискорити економічний розвиток?“, організованої ДП „Прозоро. Продажі“ за підтримки українсько-канадського проєкту „ПРОМІС„ (Кошова Є.О.)

у короткостроковій програмі підвищення кваліфікації „Впровадження інструментів електронної демократії в діяльність органів місцевого самоврядування“ (Бульда Ю.В.)

у засіданні колегії Департаменту культури і туризму облдержадміністрації (Гуленко О.І.)

у тренінгу керівників ОТГ та фахівців, відповідальних за економічний напрямок    організованому    Полтавським    регіональним офісом  Програми    „U-LEAD with Europe“ (Безушко Л.С., Комаренко В.Д., Музиченко Н.О.)

у підвищенні кваліфікації з питання соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу (Кабушка Ю.В.)

у тренінгу „Мультидисциплінарний підхід до виявлення, ідентифікації та надання комплексної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми“ (Юрченко Н.І.)

Відбулося засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на зайняття тимчасово вільної посади головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту міської ради з питань молоді та спорту.  За результатами конкурсного відбору працівника призначено на посаду.

Проведено сходку жителів мікрорайону вул.Січових Стрільців, Лесі Українки, Івана Франка та обрано квартальний комітет (до складу квартального комітету ввійшли: Ковалик Ніна Володимирівна, Ніколаєва Любов Петрівна та Прокопенко Іван Миколайович). Більшістю голосів присутніх головою квартального комітету обрано Ніну Ковалик.

Центром надання адміністративних послуг оформлено 53 ID-карток та 76 закордонних паспортів. З 26.02.2020 у Центр надання адміністративних послуг виконкому міської ради надаються 3 нові  соціальні послуги:

призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;    

надання одноразової матеріальної допомоги на лікування в стаціонарних відділеннях учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил та членів сімей загиблих учасників АТО, ООС та учасників бойових дій, які брали участь у бойових діях чи забезпеченні бойової діяльності військ на території Афганістану, інших держав та особам з інвалідністю з їх числа;

надання одноразової матеріальної допомоги на пільгове зубне протезування ветеранам війни, учасникам бойових дій та особам з інвалідністю з їх числа.

Відділом державної реєстрації: у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців опрацьовано 13 заяв; у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно -107 заяв; зареєстровано 60 фізичних осіб, знято з реєстрації 36 осіб.

У рамках виконання Плану соціально-економічного розвитку на 2020 рік розглянуто 10 аплікаційних форм щодо ініціювання  місцевих (регіональних) програм.

Сприяння розвитку бізнесу та особистим селянським господарствам

За участі міського голови Олексія Рябоконя відбулось засідання Ради підприємців при виконкомі міської ради за участі жінок-підприємниць, на якому, зокрема, розглянуто умови участі у грантовому проєкті „Конкурентоспроможна економіка“ (26.02.2020).

Міський голова Олексій Рябоконь провів нараду з питання залучення інвестицій в економіку громади (02.03.2020). За підсумками наради завершується підготовка каталогу інвестиційних пропозицій. Продовжилось виконання заходів з підтримки підприємництва - впроведено зустріч міського голови з представниками малого та середнього бізнесу у форматі „Кава з мером“ (14.03.2020).

У рамках виконання Плану місцевого економічного розвитку внесені зміни до Комплексної програми підтримки малого і середнього бізнесу, положення про конкурси міської ради „Кращий підприємець“ та „Розвиваю бізнес у своїй громаді.

За участі представників  Держпродслужби проведено сходку жителів села Олександрівка щодо попередження спалахів хвороби свиней та птахів (06.03.2020).

Реалізація повноважень у сфері регуляторної політики

Внесено зміни до плану діяльності Пирятинської міської ради з підготовки проєктів регуляторних актів на 2020 рік  -  доповнено регуляторним актом у сфері впорядкування передачі в оренду  комунального майна.

Участь в грантах

Подано 7 заявок на залучення додаткових коштів з різних джерел:

на придбання шкільного автобусу для  Пирятинської школи №4 та Пирятинського ліцею за рахунок освітньої субвенції;

на придбання обладнання для харчоблоку Пирятинської школи №6 та Пирятинського ліцею за рахунок освітньої субвенції;

на проєкт з „Реконструкції підвального приміщення Пирятинського ліцею“ по Урядовій програмі „Спроможна школа для кращих результатів“;

на проєкт з „Капітального ремонту кабінету хімії Пирятинського ліцею“ по Урядовій програмй „Спроможна школа для кращих результатів“;

на проєкт з „Реконструкції та впровадження енергозберігаючих та енергоефективних технологій в Пирятинському ліцеї, що знаходиться за адресою: вул. Визволення, 2а в м.Пирятин Полтавської області“ за рахунок ДФРР (передбачається заміна даху, системи опалення та утеплення фасаду Пирятинського ліцею).

Контроль за діяльністю ЖКГ:

Звіти керівників комунальних підприємств про фінансово-господарську діяльність за 2019 рік  розглянуто на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Реалізація тарифної політики:

Затверджено форми для розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунки тарифів на комунальні послуги, що додаються до заяв суб’єктів господарювання, які подаються  на їх встановлення до виконавчого комітету Пирятинської міської ради. 

Відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства проведено обстеження пішохідного переходу через р.Удай на о.Масальський та сцени на острові, визначено обсяги необхідних ремонтних робіт; разом із проєктантом проведено трасування водогону в с.Замостище.

Оголошено повторний конкурс на заміщення на заміщення вакантних посад керівників комунальних підприємств „Каштан“ та  „Готель „Пирятин“ (01.04.2020 останній день прийму документів. Подано документи  4 особами на КП „Каштан“ та 3 – на КП „Готель „Пирятин“).

Відділом із земельних та екологічних питань виконкому міської ради проведено 11 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян.  Проведено комісію по огляду зелених насаджень, які підлягають видаленню.

Розпочато роботи по озелененню міста: закуплені та частково висаджені саджанці троянд, ялівця. Проведено щорічний наділ земельних ділянок для ведення городництва. 

Центром соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді відвідано 5 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах за місцем їх проживання. Надані послуги 22 отримувачам послуг центру: надано інформацію щодо ефективних засобів захисту від коронавірусу, необхідність самоізоляції та номери телефонів екстрених служб. Здійснено виїзд ,,Мобільної бригади“, проведено відповідну роботу в 3 сім?ях, в яких, за інформацією поліції зафіксовані факти домашнього насильства. 11 березня жінка, яка потерпіла від домашнього насильства була влаштована в кризовий центр.

У рамках реалізації Програми підтримки сімей, дітей та молоді 9 породіль отримали    матеріальну    допомогу   в розмірі 1500,0 грн. на загальну суму 13500,0 грн.

13 громадянам надано разову грошову допомогу малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на загальну суму 19500 грн. Видано 18 актів обстеження житлово-побутових умов проживання громадян.

Надано 3 заявникам матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям міста, які не досягли пенсійного віку на загальну суму 3000,00 грн.

Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів:

у зв’язку з карантином з 12.03.2020 по 24.04.2020 призупинено освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти та інклюзивно-ресурсному центрі відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради;

в усіх закладах загальної середньої освіти організовано дистанційне навчання для учнів;

проведено нараду для керівників закладів загальної середньої освіти в режимі on-line з питань роботи закладів загальної середньої освіти під час карантину;

проведено нараду для заступників директорів з виховної роботи в режимі конференцзв’язку щодо місць перебування та охоплення навчанням учнів шкіл міста під час карантину для створення безпечного середовища перебування дітей вдома, особливо у період відсутності батьків;

завершено реєстрацію на основну сесію ЗНО. По Пирятинській ОТГ зареєстровано 139 випускників закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради;

екоактивісти закладу дошкільної освіти „Соняшник“ отримали І місце у Всеукраїнському флешмобі креативних освітніх ідей „Еко-вулиця“, присвяченому боротьбі з пластиком в номінації „Освітня ідея“;

відділ освіти, молоді та спорту пройшов І етап відбору партнерів у рамках проєкту „ПАКТ ЗАРАДИ МОЛОДІ: СПІВПРАЦЯ ТА ПЕРСПЕКТИВИ“;

взято участь у on-line відеоконференції за участю т.в.о. Міністра освіти і науки України Любомирою Мандзій щодо закінчення навчального року, роботу шкіл в період карантину та проведення ЗНО і вступної кампанії у 2020 році;

проведено звірку бази даних про випускників 9 та 11 класів, екстернів для замовлення документів про освіту;

розпочато підготовку щодо проведення атестації педагогічних працівників закладів освіти Пирятинської ОТГ атестаційною комісією ІІ рівня;

 

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому міської ради обстежено умови проживання: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням) – 11 дітей;

дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 5 дітей.          

13.03.2020, 14.03.2020, 15.03.2020 проведено моніторинги.  Неповнолітніх у вищевказаних закладах виявлено не було.

Відділом культури і туризму міської ради проведено масовий культурно-мистецький захід  „Пирятинська масниця“ на о.Масальському.  У Пирятинському культурно-громадському центрі відбулася триденна виставка видатного українського художника Володимира Немири. У ході виставки проведено 3 майстер-класи з живопису для дітей, презентація книг Катерини Немири, лекція про живописну творчість Шевченка та бесіди про сучасне мистецтво. Культурно-громадський центр організував гастрольний виступ Одеського військового оркестру, провів 2 молодіжні дискотеки.

Пирятинська публічна бібліотека провела вуличний марафон запитань до Дня рідної мови. Також бібліотекою оголошено конкурс поезії для дітей від 10 до 18 років.

Пирятинський краєзнавчий музеї провів 15 цікавих екскурсій для дітей міста. Пирятинська школи мистецтв прийняла в себе конкурс „Юний віртуоз Полтавщини“.

Педагогічний колектив Школи мистецтв розробив методику ведення он-лайн занять, також налагоджено спілкування із учнями по телефону та Інтернет-месенджерах.

Пирятинська публічна бібліотека та сільські бібліотеки здійснюють переоблік фондів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua