Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 березня 2020 року 09:05

Рекомендації для операторів ринку, які здійснюють торгівлю харчовими продуктами та працюють під час встановленого карантину у відношенні COVID-19

З метою недопущення розповсюдження коронавірусної інфекції, оператори ринку, які здійснюють торгівлю харчовими продуктами, повинні:

1. Забезпечити суворий контроль за щоденним допуском до роботи працівників шляхом проведення ранкового опитування щодо стану здоров’я з документуванням зазначеної інформації (П.І.П., стан здоров’я, підпис) та членів їх сімей, з якими вони безпосередньо проживають; запровадити температурний скринінг всіх працівників (контактними або безконтактними термометрами) перед початком роботи.

2. Негайно відстороняти  від роботи працівників з будь-якими проявами респіраторних та інших інфекційних захворювань; попередити про необхідність самоізоляції у разі захворювання та звернення до сімейного лікаря.

3. Забезпечити наявність засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) для кожного працівника з розрахунку 1 медична маска на 3 години роботи на особу та 1 флакон (100 мл) спиртовмісного антисептика на 1 особу на зміну (до 12 годин), провести відповідне навчання з використання та знешкодження відпрацьованих масок, серветок та встановити відповідний контроль за дотриманням правил.

4. Облаштувати робочі місця персоналу, який має найбільший контакт з відвідувачами із врахуванням небезпеки інфікування (встановлення захисних екранів та інших заходів для захисту працівників).

5. Запровадити режим роботи закладів з розрахунку один відвідувач на 10 кв. метрів торгівельного залу за умови дотримання дистанції між ними не менш як 1,5 метра із встановленням спеціальних позначок.

6. Забезпечити відстань між відвідувачами в чергах до кас та/або терміналів самообслуговування не менше 1,5 м.

7. Забезпечити дотримання у приміщеннях закладів нормативних показників температурного режиму, режиму провітрювання.

8. Збільшити кратність проведення дезінфекційних заходів у закладах торгівлі, які здійснюють реалізацію харчових продуктів, закладах громадського харчування, що полягає у проведенні поточних дезінфекційних заходів.

9. Облаштувати    окремі    місця  для  знешкодження  використаних персоналом засобів індивідуального захисту, в пластикові пакети, що закриваються.

10. Забезпечити знезараження (дезінфекцію) зібраних матеріалів перед знешкодженням протягом або в кінці зміни.

11. Для гігієни та дезінфекції рук відвідувачів забезпечити можливість використання спиртовмісних антисептиків, для чого при вході до магазину рекомендується встановити спеціальні установки, прилади; рекомендовано забезпечити відвідувачів одноразовими рукавичками.

12. У продовольчих магазинах, що працюють за принципом самообслуговування, реалізацію харчових продуктів проводити лише в упакованому чи фасованому виді (виключення - свіжі овочі) до стабілізації епідемічної ситуації.

 

За інформацією Пирятинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua