Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 березня 2020 року 07:24

Асоціація ОТГ стурбована незапланованими витратами з місцевих бюджетів

     19 березня Всеукраїнська асоціація об’єднаних територіальних громад  направила звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету міністрів України  щодо негативного впливу на місцеві бюджети змін до Податкового кодексу, які зроблено в межах протидії коронавірусу. 

       Проаналізувавши положення Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)‘‘, члени Асоціації ОТГ зауважили, що нововведення прийнятого закону призведуть до суттєвих втрат фінансових ресурсів бюджетів ОТГ. В свою чергу, Асоціація об’єднаних територіальних громад  усвідомлює гостроту проблеми і в цілому схвально відноситься до діяльності органів державної влади, спрямованої на запобігання виникнення і поширення інфекції, адже охорона здоров’я – це найголовніша за своєю суттю функція держави. Розуміючи, що на сьогоднішній день перед владою всіх її рівнів стоять складні виклики, Асоціація ОТГ готова до ефективних та конструктивних пошуків шляхів вирішення проблем. Однак, впевнена в тому, що рішення треба приймати зважені, із системним аналізом всіх ризиків, до яких вони можуть привести у майбутньому. Тому члени Асоціації висловили суттєві застереження в контексті прийнятих змін до Податкового кодексу України, які будуть мати надто відчутні наслідки для усіх місцевих бюджетів, в тому числі і бюджетів ОТГ. Внесені зміни створюють серйозну проблему наповнення місцевих бюджетів в цей період, ставлять під загрозу повноцінне здійснення видатків відповідних бюджетів в умовах карантинних заходів. 

     Асоціація ОТГ зазначила, що органи місцевого самоврядування на рівні з органами державної влади здійснюють усі можливі превентивні заходи щодо попередження захворювання на коронавірус. А це потягнуло за собою залучення значного фінансового ресурсу з місцевих бюджетів. Наразі сотні тисяч гривень, які не були заплановані під час формування і затвердження місцевих бюджетів, органи місцевого самоврядування, в тому числі й Пирятинська міська ОТГ, виділено на допомогу закладам охорони здоров’я для закупівлі необхідного обладнання та засобів захисту медичного персоналу. Тому Всеукраїнська асоціація об’єднаних територіальних громад, враховуючи ситуацію, в якій знаходяться зараз органи місцевого самоврядування, вважає доцільним знайти компромісне рішення для компенсації втрат доходів місцевих бюджетів.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua