Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 березня 2020 року 10:10

Стан первинного медичного обслуговування дитячого населення Пирятинської ОТГ

13 березня на засіданні виконкому міської ради обговорювали одне з найактуальніших питань на сьогодні  - про стан обслуговування дитячого населення Пирятинської міської ОТГ первинною ланкою медицини.  Міський голова в черговий раз висловив стурбованість щодо медичного обслуговування населення об’єднаної громади первинною ланкою, особливо це стосується дітей. Зараз, в період карантину і при підвищенні рівня захворюваності на ГРВІ у громадян виникають різні питання: як надаватимуться послуги тим, хто не уклав декларацію з лікарем, чи можливо матері отримати лікарняний без декларації, до кого звертатися, якщо дитина захворіла, а декларація з лікарем не укладена і т.д. Оскільки засновником медичних комунальних підприємств первинної і вторинної медицини є районна рада, то міська рада не може безпосередньо впливати на вирішення цих питань. Особливе занепокоєння викликає рівень охопленості  медичним обслуговуванням та якість медичних послуг, які надаються дітям Пирятинської громади.

В обговоренні питання порядку денного взяли участь директор КП „Пирятинський Центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради Ірина Дядькова, лікарі-ФОПи Оксана Бражник та Катерина Захарченко. Не залишило обговорення даного питання поза увагою й голову райдержадміністрації Анатолія Зайцева. Ірина Дядькова озвучила основні проблеми КП „Пирятинський Центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради серед яких є недостатнє кадрове забезпечення. Оксана Бражник та Катерина Захарченко пояснили, що вони вже заключили декларації понаднормово. Кожна з лікарок приймає щоденно по 45 пацієнтів. Додали, що підприємницька діяльність спонукала їх до певних змін: немає черг біля їх кабінетів, адже приймають лікарі-ФОПи за попереднім записом, створено комфортні умови для пацієнтів та власне й для самих себе.

За резульатами обговорення міський голова дав відповідні доручення.

Більш детально ознайомитися з обговоренням питання можна посиланням: https://www.facebook.com/Piryatinmr/videos/643648186469334/ 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua