Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 березня 2020 року 14:34

„Семіотика барв“ вразила пирятинців

 Виставка робіт львівського художника Володимира Немири „Семіотика барв“ 9 березня розпочала роботу в Пирятині. Відділ культури і туризму Пирятинської міської ради провів урочисте відкриття, під час якого гості змогли ближче познайомитися з автором.  Володимир Немира – член Національної спілки художників України. Роботи митця виставлялися в Чикаго, Нью-Йорку, Києві, а тепер і в Пирятині.  На запрошення начальника відділу культури і туризму міської ради Олени Гуленко разом з Володимиром Немирою приїхала його дружина Катерина, скульпторка та викладачка живопису.

 Поринути у світ мистецтва зібрались пирятинці від великого до малого, кожен в картинах бачив та шукав своє, а от Володимир Немира семіотикою барв виражав свій внутрішній стан та настрій всієї України. Адже саме життя навколо, а особливо ж події на Сході України надихнули митця до створення цих робіт. Вдихнути прекрасне прийшли  місцеві художники В’ячеслав Горбань та Олексій Іванюк з родинами. Привітати на Пирятинщині приїхали й друзі Немир -  сім’я Фединських з Крячківки. До речі, познайомилися вони у Нью-Йорку, коли Юрко Фединський, ще не знаючи української, грав на бандурі, а пані Катерина почула рідні мелодії і потоваришувала з музикантом. Вітали Володимира та Катерину Немир творчі люди Пирятинщини – пісні виконав видатний співак нашого краю Василь Калінків з Прихідьок, власну поезію, присвячену Тарасові Шевченку прочитав Максим Алекперов із Великої Кручі, вірш Кобзаря «Чи то не доля, чи неволя» прочитала Валерія Легоненко, родзинкою вечора стали виступи бандуристок із Пирятинської школи мистецтв. Не залишили байдужим картини львівського художника й  міського голову Олексія Рябоконя, він щиро подякував подружжю Немир за унікальну можливість доторкнутися до прекрасного, подарував майстрам квіти. Побажав натхнення в подальшій роботі та нових ідей у створенні шедеврів.

   Кожен присутній мав змогу поспілкуватися з художником та його дружиною особисто за філіжанкою кави чи чаю.

   Нагадаємо - виставка робіт Володимира Немири триватиме до 11 березня. 10 березня о 19:00 у КГЦ (2 пов.) відбудеться бесіда про сучасне мистецтво.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua