Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 березня 2020 року 21:28

Міська рада активно працює у пошуку джерел залучення додаткових коштів для медустанов району

Сьогодні Олексій Рябоконь та Ігор Шикеринець зустрілися з керівництвом КП „ЦПМД“ та „Пирятинської ЦРЛ“ Пирятинської районної ради, аби вивчити питання щодо алгоритму дій та стану готовності цих закладів при виявленні хворих на коронавірусну інфекцію на території громади. Обговорили проблеми, з якими зіштовхнулися медустанови в період карантину, та  можливі шляхи їх вирішення. Міська рада активно працює у пошуку джерел залучення додаткових коштів. Першочергово з міського бюджету, вже виділено 120 тис. грн. для закупівлі спецодягу медичному персоналу, засобів індивідуального захисту та необхідних медикаментів для надання допомоги при виявленні коронавірусу. Крім цього, ведуться перемовини з представниками бізнесу Пирятинської ОТГ щодо виділення  ними фінансової допомоги. Міська рада також працює з  донорською програмою щодо  надання допомоги для протидії інфекції.

 Міським головою наголошено на важливості відпрацювання алгоритму дій наших медиків і  самих пацієнтів на випадок виявлення підозрілих симптомів вірусу COVID-19 та визначення питань, які потребують вирішення.

Ірина Дядькова сказала, що головне для таких пацієнтів -  самоізолюватися та звернутися до  сімейного лікаря. Далі вже сімейний лікар буде діяти по ситуації в залежності від стану  здоров’я  такого пацієнта.

Олександр Гаркавенко  додав, що МОЗ  затверджено Стандарти медичної допомоги COVID-19, розроблено алгоритми дій лікарів-епідеміологів при виявленні особи, яка відповідає визначенню випадку COVID-19; клінічний маршрут пацієнта та  дій щодо обстеження таких осіб у вірусологічних лабораторіях. Тому медичні працівники діятимуть відповідно  до алгоритму дій як на первинному, так і на вторинному етапах, зазначеному в  наказі МОЗ України від 13.03.2020 № 663 „Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків COVID-19“. Планується отримання  100 експрес тестів для виявлення коронавірусу.

Насамкінець, міський голова зазначив, що міська рада готова переглянути напрацьований проект бюджету для виділення коштів на запобігання коронавірусної інфекції відповідно до потреб, які будуть чітко сформовані керівниками цих закладів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua