Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 березня 2019 року

Пирятинська міська рада продовжує співпрацю з Асоціацією малих міст України та Асоціацією ОТГ по реалізації Проекту „Партисипативна демократія, як основа належного управління в нових громадах“, що впроваджується за фінансової підтримки Фонду Чарльза Стюарта Мотта. 28 березня в Києві проведено семінар з обміну кращими практиками у сфері партисипативного управління та місцевої демократії у форматі „рівний рівному“ на тему: „Участь громадськості у бюджетному процесі“. Практику Пирятинської міської ради щодо залучення громади до бюджетного процесу та Громадський бюджет представив міський голова Олексій Рябоконь.

29 березня 2019 року

Сьогодні  відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, у якому взяли участь представники контролюючих органів, управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради. Головний спеціаліст-інспектор праці управління економіки виконкому міської ради Юлія Йощенко проінформувала, що 18 березня  поточного року робочою групою міської комісії було проведено виїзне обстеження суб’єктів господарювання, які знаходяться  на території Пирятинської ОТГ. 

29 березня 2019 року

28 березня 2019 року в м. Києві відбулося засідання Правління Асоціації малих міст України, участь в якому взяв міський голова Олексій Рябоконь. На засіданні розглянуто питання щодо звіту про діяльність Асоціації малих міст України в 2018 році; фінансовий звіт Асоціації малих міст України за 2018 рік та
про організацію ХІV щорічної конференції малих міст України.

29 березня 2019 року

28 березня в малому залі Пирятинської райдержадміністрації відбувся семінар за участю першого заступника Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Івана Реви та спеціалістів Департаменту. Мета семінару – інформування громадськості про дію державних та обласних програм підтримки сільськогосподарського виробника.

 

29 березня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції: за 13 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 47,8 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 587,0 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 306,1 на 100 тис. нас.

 

29 березня 2019 року

28 березня по місту працювала комісія з спеціалістів міської ради та представника Пирятинського РС ГУ ДСНС України  по виявленню порушників, які спалювали опале листя та залишки рослинності. Під час рейду по місту комісією було виявлено 9 порушників по вулицях: Київська, Зоряна, Гребінківська та Гагаріна.

29 березня 2019 року

28 березня директор закладу дошкільної освіти „Сонечко“ Анна Тристан взяла участь у зустрічі з екс-міністром освіти Бутану Thakur S.Powdyel. Чиновник поділився з присутніми педагогами секретами освітньої реформи, яка поставила за мету - виховання щасливих людей. Адже в Бутані Національне валове щастя на багато важливіше за Національний валовий продукт. 

29 березня 2019 року

28 березня відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На порядок денний винесено 14 питань.Депутати обговорили Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Пирятинській міській ОТГ та фінансову підтримку Пирятинської АЗПСМ, Калиновомостівського та Олександрівського ФАПів на 2019 рік.  

29 березня 2019 року

28 березня 2019 року відбулось засідання конкурсної комісії щодо визначення підрядника для проведення поточного ремонту доріг місцевого значення Пирятинської міської ОТГ.

29 березня 2019 року

28 березня у Пирятинському ліцеї відбулася „Конференція партнерів“ - захід у рамках всеукраїнського проекту „Школа 3.0. Громади“ від ГО „Про.Світ“ за підтримки U-LEAD за участю менторки Оксани Олійник. На зустріч були запрошені учні, вчителі та батьки закладу освіти. Мета заходу – розпочати аналіз проблем школи, зробивши це окремо у трьох різних групах: батьківській, вчительській та учнівській.

29 березня 2019 року

З 26 по 28 березня в Києві проходив тренінг з розробки Плану дій сталого енергетичного розвитку і клімату (ПДСРК), що організований проектом „Енергоефективність у громадах ІІ“ і підтримується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою „U-LEAD з Європою“, яка спільно фінансується Європейським Союзом.

29 березня 2019 року

Відбулося V розширене засідання навчально-консультативної робочої групи з напрямку ,,Удосконалення мережі освітніх закладів“ в Семенівській об’єднаній територіальній громаді на базі Семенівського навчально-виховного комплексу № 2 під головуванням директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Харченко. Участь у заході взяли  голови об’єднаних територіальних громад, керівники інтернатних закладів та закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду представляли Раїса Андрейщук, заступник міського голови з питань діяльності виконкому та  Тамара Коваленко, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради.

28 березня 2019 року

27 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради.  Розглянуто 15 питань та прийнято відповідні рішення.Начальник фінансового управління міської ради Світлана Кеда ознайомила членів виконавчого комітету із змінами, які пропонується внести до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Детально обґрунтувала  спрямування коштів за пріоритетними напрямками. У результаті активного  обговорення питання було одноголосно затверджено.

28 березня 2019 року

27 березня в конференц-залі Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд комісії винесено 9 питань. Директор КП „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“ Пирятинської районної ради Ірина Дядькова презентувала проект Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги в Пирятинській міській ОТГ на 2019 рік. На виконання заходів Програми планується використати 336,0 тис.грн. Ірина Дядькова повідомила, що для придбання туберкуліну для туберкулінодіагностики у дітей потрібно передбачити значно більше коштів. Комісія рекомендувала збільшити суму коштів на придбання туберкуліну на 100,0 тис. грн.

28 березня 2019 року

Театр — найдавніший вид мистецтва, який має багатовікову історію.  27 березня всі прихильники театрального мистецтва святкують Всесвітній  день театру. З нагоди цього свята до Центру дитячої та юнацької творчості завітали вихованці закладів дошкільної освіти нашого міста.

 

28 березня 2019 року

 І місце в обласному конкурсі з образотворчого мистецтва „Барвисте перевесло“ серед вихованців закладів позашкільної освіти в номінації „Скульптура“ отримала Поліна  Білявська, вихованка гуртка образотворчого мистецтва (керівник Оксана Горбань).

 

27 березня 2019 року

26 березня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. У засіданні взяли участь голови інших постійних комісій міської ради. На початку засідання голова постійної комісії Василь Войпанюк запропонував доповнити порядок денний додатковими питаннями: щодо розробки проекту Положення про громадську приймальню депутатів міської ради, про виконання рекомендацій постійної комісії від 20.02.2019 року та щодо висвітлення на офіційному сайті міської ради протоколів засідань постійних комісій.

 

27 березня 2019 року

З 26 березня 2019 року Центр надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради розпочав прийом заяв громадян на оформлення та видачу паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон з безконтактним електронним носієм (біометричний).

27 березня 2019 року

Відповідно до інформації Держпродспоживслужби в Україні в 2018 році зареєстровано 13 неблагополучних пунктів з трихінельозу, зокрема хворобу діагностовано в лисиць на території мисливських угідь Котелевського району. Трихінельоз  -  гельмінтозна  хвороба  тварин  і  людей. Сприйнятливі до трихінельозу свині,  коні, собаки, коти, дикі кабани, ведмеді, вовки, лисиці, борсуки, щури, їжаки, миші та інші   всеїдні, м’ясоїдні, рослиноїдні ссавці,  а  також  люди.


 

27 березня 2019 року

26 березня відбулося робоча зустріч із ДП „Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва „УКРНДПІЦИВІЛЬБУД“ щодо презентації Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (далі Схема).

26 березня 2019 року

Начальником відділу муніципальних ініціатив та інвестицій Євгенієм Краглем та головним спеціалістом відділу Олександром Новіковим проведений навчальний тренінг для представників закладів освіти щодо заповнення форми заявки на отримання грантової допомоги по проектах безпеки людини „КУСАНОНЕ“. 

26 березня 2019 року

25 березня в конференц-залі Пирятинського ліцею відбулося  чергове засідання Клубу громадського діалогу. Цього разу темою для обговорення на засіданні Клубу стало надзвичайно важливе для громади питання „Як вирішити проблему утилізації відходів?“. Участь у заході взяли міський голова, заступники міського голови, депутати міської ради, працівники виконавчого комітету міської ради, керівники комунальних підприємств та громадськість. Заступник міського голови Ігор Шикеринець ознайомив учасників з тематикою та програмою засідання.

 

26 березня 2019 року

У  Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості проведено огляд-конкурс художньої самодіяльності учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти „Веселка“. Це наймасовіший щорічний захід, основними завданнями якого є виявлення і підтримка кращих вихованців, юних талантів, колективів; патріотичне виховання дітей та молоді засобами мистецтва; удосконалення та залучення митців, професійних виконавських колективів до творчої співпраці з обдарованими дітьми та підлітками.

25 березня 2019 року

           25 березня  зі студії Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відбувся перший вебінар спеціалізованого короткострокового навчального курсу «Ділове українське мовлення та документування управлінської діяльності. Е-урядування».

 

 

25 березня 2019 року

 23 березня  у Центрі дитячої та юнацької творчості відбулася проектна сесія за участю міського голови Олексія Рябоконя, заступників міського голови, керуючого  справами виконкому,   працівників   виконкому, представників  галузі освіти та культури та ректора і фахівців Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М. В. Остроградського Віталія Зелюка, Тетяни Устименко, Марини Єщенко.

25 березня 2019 року

Туберкульоз - інфекційне хронічне захворювання тварин, птахів і людини, яке характеризується утворенням у різних органах типових безсудинних вузликів (туберкул) з наявністю сирнистого розпаду.

 

25 березня 2019 року

23 березня на базі Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ступенів № 6 проведено пробне ЗНО з історії України, математики, фізики, хімії, географії, біології. Всього виявили бажання скласти тестування 135 осіб з Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів.

22 березня 2019 року

22 березняу світі відзначають Всесвітній день води. День водних ресурсів бере свій початок з Конференції з навколишнього середовища і розвитку (ЮНСЕД), що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро. Генеральна Асамблея ООН (резолюція 47/193 від 22 грудня 1992 року) ухвалила офіційне рішення про щорічне відзначення 23 березня як Всесвітнього дня водних ресурсів.

22 березня 2019 року

Двадцять перший день третього місяця був обраний, щоб показати, що синдром Дауна пов’язаний із наявністю в клітинах людини 3-ї хромосоми в 21-ій парі.Як і в усьому світі, в рамках Всесвітнього дня людей з синдромом Дауна, який відзначають 21 березня, в Україні пройшла щорічна масова акція – флешмоб „LOTS OF SOCKS“. Цьогоріч до неї долучилися учні та вчителі Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ступенів №6.

22 березня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції: за 12 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 22,4 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 664,6 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 515,6 на 100 тис. нас.

 

22 березня 2019 року

21 березня у сільському будинку культури с.Вишневе Хорольського району відбувся  ІІ зональний  етап конкурсу-огляду екологічних агітбригад, театрів (шоу) закладів загальної середньої  та позашкільної освіти. Пирятинську міську об’єднану територіальну громаду представляла команда Пирятинського ліцею „Еколог“. 

22 березня 2019 року

21 березня у Полтаві відбувся регіональний Форум „Цілі сталого розвитку: Полтавський вимір“.  Метою заходу, який організовано за сприяння Програми розвитку ООН в Україні, було донесення до громадськості Полтавщини інформації про глобальні цілі сталого розвитку, сприяння їх впровадженню на рівні області.

22 березня 2019 року

Відповідно до проектно-модульного плану Пирятинського ліцею проведено загальношкільні батьківські збори для батьків учнів 8-11 класів на тему „Булінг та кібергбулінг, SEXSтінг і грумінг, психотропні речовини та розпиття спиртних напоїв неповнолітніми – проблема сьогодення“.Присутні переглянули, підготовлений психологічною службою відеоролик, після чого юрист Оксана Мізік детально пояснила батькам різновиди булінгу, кібербулінгу та їх наслідки. Зупинилася на питанні психотропних речовин, які, на жаль, є актуальною проблемою сучасності.

 

21 березня 2019 року

20 березня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. На розгляд комісії винесено 17 питань.Члени комісії розглянули питання про заходи щодо забезпечення правопорядку під час відпочинку молоді. Начальник Пирятинського відділення поліції ГУНП в Полтавській області Олексій Возний зазначив, що працівниками поліції забезпечується правопорядок на заходах, які проводяться в освітніх закладах, за письмовим зверненням керівників цих закладів.

21 березня 2019 року

20 березня в Пирятинському ліцеї проведені профілактичні заходи з учнями 8-х класів фахівцями Полтавської обласної благодійної організації ,,Світло надії“ за сприяння міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

21 березня 2019 року
Пирятинська міська рада продовжує  роботу по впровадженню принципів верховенства права:  відкритості, прозорості, доступності та підзвітності влади перед громадою. 
21 березня 2019 року

20 березня в Полтаві відбувся третій форум ОСББ, в якому взяли участь голови ОСББ міст і селищ області, представники обласних і місцевих установ, організацій та служб, робота яких тісно пов’язана з ОСББ. Від Пирятинської ОТГ взяли участь у форумі голови ОСББ: „Соборна, 45“ Ганна Матат, „Геолог“ Ганна Множинська та головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради Оксана Порва.

21 березня 2019 року

20 березня  відбулося засідання робочої групи з розробки Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (далі-Статут).Головний спеціаліст  юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев ознайомив учасників зібрання з двома розділами Статуту.

20 березня 2019 року

З метою формування у дітей культури поводження з вогнем, залучення до дій, по запобіганню пожежам, іншим техногенним явищам та навчання діям в умовах надзвичайних ситуацій Пирятинський РС ГУ ДСНС України спільно з відділом освіти молоді та спорту Пирятинської міської ради було проведено місцевий конкурс дитячого малюнку та живопису на протипожежну і техногенну тематику.

 

20 березня 2019 року

19 березня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва  У роботі комісії взяли участь депутати Полтавської обласної ради Іван Близнюк та Олександр Гаркавенко.Депутати обговорили можливості залучення додаткових коштів з обласного бюджету у громаду. 

 

20 березня 2019 року

1. „Про надання дозволу на розміщення засобів зовнішньої реклами (на фасадах будівель)“.

2. „Про надання дозволу на розміщення вивісок/табличок (на фасадах будівель)“.

3. Про погодження проекту землеустрою.

 

20 березня 2019 року

Сьогодні, 20 березня відзначається Міжнародний день щастя. Він був заснований у червні 2012 року ООН для того, щоб підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям, яке об’єднує людей з різних куточків світу. Ініціатива святкування Дня щастя належить Королівству Бутан.

20 березня 2019 року

Бруцельоз - інфекційна  хвороба  тварин, переважно з хронічним перебігом.Збудник бруцельозу - бактерії  роду  Brucella. Згідно інформації Держпродспоживслужби України в державі відсутні випадки бруцельозу тварин.

20 березня 2019 року

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради доводить до відома, що постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №107 „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва“ зі змінами та доповненнями передбачено дотацію за молодняк, який народився в господарствах фізичних осіб.

 

20 березня 2019 року

19 березня відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату на адресу опікунської ради.

 

20 березня 2019 року

Минулого тижня успішно завершився конкурсний відбір учасників першого етапу проекту ,,Безкоштовне створення та впровадження веб-сервісу Електронні консультації з громадськістю!” та оголошено переможців-учасників. Пирятинська міська ОТГ стала  учасником цього проекту


19 березня 2019 року

  18 березня  у Харкові відбувся навчальний семінар „Юридична безпека діяльності органу місцевого самоврядування“ для керівників та спеціалістів  органів місцевого самоврядування, організований  Асоціацією ОТГ у рамках  Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe „Впровадження інструментів ефективного муніципального менеджменту та правнича допомога громаді“.

           


19 березня 2019 року

14 – 15 березня у Львові пройшов VII Форум місцевого самоврядування, де більше 200 учасників активно обмінювалися досвідом та дискутували про актуальні проблеми і перспективи місцевого самоврядування. Організаторами та партнерами форуму стали КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Асоціація міст України, проект ПУЛЬС (USAID), Проект ПРОМІС, GIZ, німецько-український проект „Реформа управління на сході України II“.Серед учасників – міські, сільські, селищні голови з усієї України, представники центральних органів виконавчої влади, провідні експерти, науковці. Від Пирятинської ОТГ взяв участь в форумі начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій Євгеній Крагель.

19 березня 2019 року

З 14 по 15 березня директор Пирятинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Кабушка  взяла участь у засіданні Круглого столу „Гендерна рівність та відкрите урядування задля підсилення місцевої демократії“, організованого Асоціацією міст України та Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках Тижня Відкритого Врядування (11 – 17 березня 2019) і проекту „Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні“.

19 березня 2019 року

З 1 по 30 квітня в Україні проходитиме благодійний збір коштів для дітей з вадами серця під гаслом „Дитяче серденько, живи!“.Мета –  придбання кардіологічного медичного обладнання для дитячих лікарень кожної області України.

 

19 березня 2019 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради нагадує, що у суботу, 23 березня 2019 року, на базі Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6 за адресою: вул. Гагаріна, 84, м. Пирятин, Полтавська обл., 37001, буде проводитись пробне тестування учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року з історії України, математики, фізики, хімії, географії, біології.

 

19 березня 2019 року

З 14 по 17 березня в Києві відбувся Чемпіонат України з  легкоатлетичного двоборства, в якому взяло участь більше 700 учасників з усіх областей  України.Збірна  команда Пирятинської ДЮСШ  у загальному заліку посіла 5 місце  серед 96 спортивних шкіл.

 

18 березня 2019 року

16 березня Пирятинська делегація побувала в Чорнухах на яскравому святі-зустрічі „У колі друзів“, де презентувала Пирятинську об’єднану територіальну громаду. На це дійство зібралися представники Чорнухинської, Засульської та Варвинської ОТГ. Цікавим було й те, що наша громада була найстаршою (3 роки), Засульській – 2 роки, Варвинській – 1 рік, а наймолодша – створена в січні - Чорнухинська.

18 березня 2019 року

Вітаю, пане Міністре! Чи не могли б ви мені відповісти на декілька запитань щодо виконання рішення суду? Маю на руках рішення суду і не знаю, що робити з ним далі.

 

З повагою Олександр Рева

18 березня 2019 року

Пирятинське РС ГУ ДСНС України в Полтавській області інформує: з настанням весни починаються господарчі роботи на при­садибних ділянках та подвір’ях приватних будинків або дач. Збираються та спалюються сухі гілки, листя та сміття. Саме в цей період різко зростає вірогідність виникнення пожежі. Суха трава, листя та стерня швидко можуть привести вогонь у небезпечну, в пожежному відношенні, зону, навіть від недбало погашеного сірника чи недопалка.  Залишене без нагляду вогнище, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, у лічені хвилини може охопити велику територію.

18 березня 2019 року

Спливають терміни реєстрації на ЗНО-2019: 18.03.2019 – останній день подання документів для осіб, які складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, 25.03.2019 – для осіб, які вже мають повну загальну середню освіту. До 25.03.2019 триватиме внесення змін та перереєстрація на ЗНО.

18 березня 2019 року

16 березня 2019 року на базі Пирятинського ліцею проведено пробне ЗНО з української мови та літератури. Всього виявили бажання скласти тестування 241 особа з Пирятинського, Гребінківського та Чорнухинського районів. До роботи на пункті тестування пробного ЗНО було залучено 45 педагогічних працівників.

 

18 березня 2019 року

15 березня в Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості проведено І етап Всеукраїнського фестивалю-конкурсу „Молодь обирає здоров’я“.Мета даного заходу – розвивати творчі здібності, згуртовувати учнів, створювати умови для дружнього спілкування, виявлення талантів, стимулювати впевненість у собі, ініціативність у пропагуванні здорового способу життя.

18 березня 2019 року

14 березня освітяни Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади взяли участь в урочистому відкритті десятої Міжнародної виставки „СУЧАСНІ ЗАКЛАДИ ОСВІТИ“ та дев’ятої Міжнародної виставки освіти за кордоном „WORLD EDU“, конференціях „SТЕM – світ інноваційних можливостей“, „Проблеми та перспективи розвитку навчального середовища початкової школи на засадах технології Smart Kids“, презентаціях „Демонстрація фізичних явищ, які викликаються за допомогою генератора надвисокої змінної напруги високої частоти“, „Партнерство у втіленні STEM-проекту „Від науки в собі до навчання в житті“, „Творча спадщина Василя Сухомлинського на шляху соціалізації особистості“

18 березня 2019 року

Учасники пробного ЗНО з української мови і літератури мають можливість визначити результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання, отримані в ході тестування.Для визначення результатів необхідно скористатись відповідним онлайн-сервісом https://zno.testportal.com.ua/pzno/login, що функціонуватиме до 18 березня та внести до нього свої відповіді.

18 березня 2019 року

Полтавським центром розвитку місцевого самоврядування з 13 по 15 березня була організована навчальна поїздка до Кіровоградської області за напрямком „Інноваційний підхід у проектній діяльності“.У заході взяли участь делегації працівників органів місцевого самоврядування, які займаються проектним менеджментом, з Полтавської та Луганської областей. Пирятинську громаду у навчальній поїздці представляв головний спеціаліст відділу муніципальних ініціатив та інвестицій управління економіки виконкому міської ради Олександр Новіков.

18 березня 2019 року

Учителі математики Пирятинського ліцею Марія Філімонова та Олена Яременко  успішно пройшли відбір і потрапили до списку учасників першого математичного табору для вчителів ,,Контора Пі“. Процес відбору включав такі етапи: реєстрація учасників (резюме, мотиваційний лист, детальний опис власного проекту/ідеї або ініціативи, пов’язаної з математикою), співбесіда та оголошення результатів.

18 березня 2019 року

15 березня в рамках Дня фінської освіти в Києві відбулася презентація проекту „Learning together/Навчаємося разом“. У складі делегації від Полтавської області у заході взяли участь Тамара Коваленко, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради, та Лариса Шкурупій, директор Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4.

 

18 березня 2019 року

Для участі у пробному ЗНО зареєструвалися 7527 учасників Полтавської області. Пробне ЗНО буде проводитися у таких містах області: Гадяч, Горішні Плавні, Карлівка, Кобеляки, Кременчук, Лубни, Миргород, Пирятин, Полтава. Аналіз статистичних даних реєстрації на пробне ЗНО показує, що основна частина учасників – це сьогоднішні 11-класники – 5156 чоловік (69% від загальної кількості). На відміну від основного тестування, в пробному зможуть спробувати свої сили і 10-класники, яких в області на пробне ЗНО зареєструвалося 821 особа

16 березня 2019 року

Сьогодні в приміщенні ресторану Удай міський голова Олексій Рябоконь зустрівся з підприємцями Анатолієм Зубенко та Костянтином Павловим у форматі Ранкова кава з мером“. Мова йшла про розвиток на території Пирятинської міської ОТГ альтернативної енергетики.  Бізнесмени ретельно вивчили технологію виробництва та ринки збуту, вже почали працювати у цьому напрямку.

16 березня 2019 року

15 березня відбулося чергове засідання  виконавчого комітету міської ради.Одним із найважливіших та резонансних питань, які розглядалися на виконкомі було питання щодо стану дотримання правопорядку у святкові дні та у вечірній час у місті. Начальник поліції Олексій Возний проінформував про хід розслідування справи по факту побиття жителя села Заріччя, яке сталося в розважальному закладі 9 березня. Олексій Возний запевнив, що всі фігуранти події встановлені, триває досудове розслідування по даних кримінальних провадженнях та через два місяці ця справа буде скерована до суду.

 

16 березня 2019 року

Ви виконуєте важливу і необхідну справу – забезпечуєте життєдіяльність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Сьогодні важко уявити життя міста без цілодобової роботи комунальних  служб. Адже це – тепло й затишок в оселях, охайність і чистота вулиць, озеленення куточків міста, доступні  побутові послуги. Існування цих простих благ – невід’ємна запорука хорошого настрою та гарного самопочуття. Тому можу говорити з впевненістю, що від професіоналізму працівників житлово-комунальної галузі залежить благополуччя кожної родини.

15 березня 2019 року

День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення − професійне свято, яке традиційно відзначається у третю неділю березня. Цей святковий день присвячений усім працівникам комунальної галузі, які виконують вкрай необхідну справу – забезпечення життєдіяльності міста, надання різних послуг.


 

15 березня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:за 11 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 36,7 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 636,5 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 402,8 на 100 тис. нас.

15 березня 2019 року

14 березня в Олександрівці відбувся звіт міської ради про діяльність у старостаті впродовж 2018 року. Виступаючи перед громадою, міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що протягом звітного періоду  на потреби Олександрівського старостинського округу було виділено 3 128 757 грн. Це фінансування дошкільного навчального закладу, школи, сільського клубу, старостату та бібліотеки. Крім цього, відремонтовано залу та сцену сільського клубу, облаштовано нову систему опалення в закладі, проведено поточний ремонт дороги по вулиці Молодіжна,

15 березня 2019 року

14 березня відбувся день міської ради в Олександрівському старостаті. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств – оглянули об’єкти соціальної сфери.

14 березня 2019 року

Саме під такою назвою у Кропивницькому відбувся тренінг для керуючих справами та працівників, які ведуть кадрові питання в муніципалітетах об’єднаних територіальних громад,  у рамках Проекту Асоціації „Розроблення ефективної організаційної структури для ОТГ“ за підтримки Програма DOBRE. 

Пирятинську ОТГ та досвід міської ради щодо управління людськими ресурсами, як кращу практику серед членів Асоціації ОТГ, представила керуючий справами виконавчого комітету Лариса Кочур.

14 березня 2019 року

  Сьогодні відбувся  вебінар на тему: „Проект IFC „Енергоефективність у житловому секторі України як ефективний механізм підтримки ОСББ“. Експерт від команди IFC  Михайло Павліченко надав практичні рекомендації, перевірені досвідом роботи, а  саме, як скоротити споживання енергії та зменшити суми у квитанціях, збільшивши комфорт. Було висвітлено такі питання як принципи впровадження основних енергоефективних заходів у багатоповерхових будівлях, джерела фінансування для повної термомодернізації. 

14 березня 2019 року

 З метою організації заходів з охорони ранньоквітучих і зникаючих рослин, що занесені до Червоної книги України, в Полтавській області оголошено операцію „Первоцвіт-2019“. Ця акція проводиться з метою запобігання незаконного придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України.

 

14 березня 2019 року

  Сьогодні, під головуванням міського голови Олексія Рябоконя, відбулась робоча нарада з питань енергоефективності та енергозбереження в Пирятинській громаді. В даному заході взяли участь керівники та завгоспи об’єктів комунальної власності, керівники комунальних підприємств, заступники міського голови, керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

   Головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради Руслан Биков проінформував присутніх про використання енергетичних ресурсів об’єктами комунальної власності за 2018 рік. 

14 березня 2019 року

 „Надання разової грошової допомоги на поховання непрацюючим учасникам антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, які не досягли пенсійного віку“.

 

14 березня 2019 року

Димова завіса та їдкий запах – щорічна біда весняної пори року нашого міста. Після сходження снігового покриву, з настанням погожих сонячних днів власники господарських садиб і користувачі сільськогосподарських угідь розпочинають їх прибирання від сухої трав’янистої рослинності та опалого листя. І найпоширенішим способом такого „прибирання“ є спалювання, при цьому грубо порушують природоохоронне законодавство України.

 

13 березня 2019 року

Сьогодні делегація від Пирятинської ОТГ на чолі з міським головою Олексієм Рябоконем взяла участь у муніципальній платформі „Обгорення Дорожньої карти для усунення бар’єрів при залученні інвестицій в ПДСЕР (К)“ у м.Миргород. Захід організовано за сприяння проекту ЄС в Україні „Угода мерів-Схід“. Метою зібрання було поглиблення знань у сфері менеджменту проектів зі сталого енергетичного розвитку. Зокрема, ознайомлення з плануванням інвестиційного процесу, джерелами та способами залучення зовнішніх для громади інвестицій.

 

13 березня 2019 року

12 березня проведено третє засідання робочої групи щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин.Заступник міського голови Ігор Шикеринець проінформував присутніх про вже розроблений Порядок проведення архітектурного конкурсу на визначення кращого ескізу по впорядкуванню території та встановлення пам’ятного знаку захисникам

 

13 березня 2019 року

Випускники шкіл в Україні будуть отримувати не атестат, а свідоцтво про повну загальну середню освіту. Відповідну постанову було ухвалено під час засідання уряду, 6 березня 2019 року (постанова КМУ від 06.03.2019 року „Про внесення змін до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виготовлення випускних документів про освіту“), повідомляє Міністерство освіти і науки.

 

13 березня 2019 року

12 березня для відповідальних за пункти проведення пробного ЗНО та їх помічників відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради проведено установчу нараду „Особливості проведення  пробного  ЗНО-2019“. На нараді визначили нагальні питання, що потребують вирішення та першочергові заходи, що необхідно провести в закладах освіти, а також узгодили напрями співпраці. 

13 березня 2019 року

Заразний вузликовий дерматит великої рогатої худоби (далі ЗВД) - заразне захворювання, що характеризується лихоманкою, утворенням шкіряних вузлів (горбочків) на тілі, кульганням, ураженнями очей, органів дихання, розмноження та травлення.

13 березня 2019 року

12 березня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій. На розгляд комісії винесено 5 питань, за пропозицією голови постійної комісії Василя Войпанюка порядок денний доповнений двома додатковими питаннями.


 

 

13 березня 2019 року

Відповідно до вимог Закону України „Про основні принцип та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів“ оператори ринку харчових продуктів, до яких, зокрема, відносяться пасічники (фізичні особи, суб’єкти господарювання), повинні зареєструвати пасіки, що перебувають у їх використанні. Ця вимога не поширюється на харчові продукти, призначені (вироблені) лише для особистого споживання.

 

13 березня 2019 року

У рамках виконання плану дій з популяризації та розвитку зеленого туризму виконкомом Пирятинської міської ради розроблено каталог місцевих ремесл. До каталогу включено 18 народних умільців з виготовлення іграшок, вишивки, виробів з меду, бісеру та скла, а також різьблення, ковки, гоначарства тощо.

 

12 березня 2019 року

11 березня під головуванням заступника міського голови Ігоря Шикеринця відбулось засідання комісії по контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги, на якому розглянуто розрахунки Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд по встановленню тарифів на послугу з вивезення рідких побутових відходів.

12 березня 2019 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради та Пирятинський ліцей з філією стали учасниками другої хвилі спеціальної програми „Школа 3.0. Об’єднані громади“, що впроваджується Центром інноваційної освіти „Про.Світ“ за підтримки Програми „U-LEAD з Європою“.11 березня відбувся перший гостьовий візит ментора програми Оксани Олійник до громади для знайомства з командами шкіл, працівниками відділу освіти, молоді та спорту.

12 березня 2019 року

Перевірити себе у списках виборців можна, як онлайн так і особисто з 23 березня 2019 року на виборчій дільниці.Для того, щоб здійснити перевірку через мережу Інтернет необхідно:на сайті Державного реєстру виборців (drv.gov.ua) зайти в „Кабінет виборця“, у якому необхідно відкрити розділ „Перевірка включення“;

12 березня 2019 року

11 березня відбувся звіт міської ради в Калиновомостівському старостинському окрузі. У заході взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, староста Руслан Бабак, працівники виконавчого комітету міської ради, керівники комунальних підприємств та жителі сіл

12 березня 2019 року

11 березня в Пирятинському центрі дитячої та юнацької творчості відбувся міський етап огляду – конкурсу театральних колективів закладів загальної середньої  та позашкільної освіти. Захід проведено з метою популяризації театрального мистецтва серед учнівської молоді, виявлення і підтримки талановитих дітей, сприяння їх творчим здібностям, забезпечення змістовного дозвілля.

 

11 березня 2019 року

Шановний Павло, щотижня залюбки читаю Ваші консультації з конкретними порадами і вирішила сама звернутись із запитанням.  Через 2 місяця я готуюсь стати мамою. Про послугу реєстрації народження у пологовому будинку вже знаю. Знайомі розповіли, що додатково можна отримати „пакунок малюка“.  Можете більш детально про нього розповісти? 

                                                                                  Світлана Гончарова

 

11 березня 2019 року

Згідно інформації Держпродспоживслужби України в державі зареєстровано 459 випадків африканської чуми свиней, зокрема в 2012 році – 1 випадок, 2014 – 16, 2015 – 40, 2016 – 91, 2017 – 163, 2018 року – 145, 2019 - 10 випадків (3 - домашні, 4 - дикі, 3 - інфікований об’єкт). Хвороба зареєстрована в усіх областях держави.З 2012 року найбільше випадків хвороби виявлено в Одеській області – 56, Полтавській – 44, Миколаївській – 38, Чернігівській - 32, Рівненській – 31, Харківській – 26, Київській – 26, Закарпатській – 25.

11 березня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:за 10 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 56,3 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 773,6 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 338,4 на 100 тис. нас.

 

11 березня 2019 року

4-8 березня у Поморському воєводстві в Польщі за підтримки Швейцарсько-українського проекту „Підтримка децентралізації в Україні“ DESPRO побувала українська делегація для обміну досвідом у сфері водопостачання та водовідведення. Пирятинську міську раду представляли заступник міського голови  Максим Варава та начальник комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“ Микола Дубров.

 

11 березня 2019 року

11 березня відбулося засідання п’ятдесятої позачергової сесії Пирятинської міської ради. На порядок денний було винесено 6 питань.Депутати затвердили звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики Пирятинською міською радою та її виконавчим комітетом у 2018 році, Положення про конкурс на посаду керівника Пирятинського краєзнавчого музею та Пирятинської школи мистецтв.

11 березня 2019 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради нагадує, що у суботу, 16 березня 2019 року, на базі Пирятинського ліцею за адресою: вул. Визволення, 2а, м. Пирятин, Полтавська обл., 37000  буде проводитись пробне тестування учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року з української мови та літератури.

 

9 березня 2019 року

Традиційно, другої суботи березня, коли земля оживає і весна повноцінно вступає у свої права, уся землевпорядна спільнота відзначає своє професійне свято. Щиро вітаю всіх, хто обрав своєю професією працю на рідній землі, хто турбується про її стан та родючість, про її сьогодення і майбутнє.


 

7 березня 2019 року

                                                           Чарівні жінки!

Від імені всіх чоловіків Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади вітаю Вас зі святом весни, любові та краси – 8 Березня! Міжнародний день прав жінок та миру ще раз нагадує нам про надзвичайно важливу роль жінки в сучасному суспільстві. Споконвіку жінка є музою, берегинею родинного затишку, традицій та духовних святинь нашого народу. У цей день кожен чоловік має подякувати Вам за теплі затишні вечори, за надійну опору, блискучий розум, мудрість та любов!


 

7 березня 2019 року

Жінка! Й поряд розквітають квіти.
Жінка! І сміються діти і веселка гра.
Мудрість жінки нас навчить радіти.
І дощу, і сонцю, і ясним зіркам.

7 березня 2019 року

  На базі Пирятинського дошкільного закладу № 3 ,,Берізка“ проведено семінар-практикум для вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів початкових класів міста на тему ,,Інтегрований день в закладі дошкільної освіти“.У ході семінару педагоги мали змогу переглянути роботу дітей у ранковому та вечірньому колі, інтегроване заняття та справи дня у вихованців закладу дошкільної освіти. 

 

7 березня 2019 року

Кожен народ має свої знакові постаті. Такою постаттю для українців є Тарас Шевченко. Він був і залишається справжнім митцем, людиною незвичної долі і неймовірного таланту, що здобула світову славу. Про його життєвий і творчий шлях написано безліч книг і публікацій, знято не один документальний фільм.Сьогодні, в Пирятині, біля пам’ятника Т.Шевченку відбувся урочистий захід, присвячений 205-ій річниці з дня народження Великого Кобзаря.


 

6 березня 2019 року

6 березня  відбулося засідання робочої групи з розробки Статуту Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади (далі-Статут). Головний спеціаліст  юридичного відділу виконкому міської ради Олександр Кудрявцев коротко проінформував про проект Статуту, зазначивши, що документ розміщений для ознайомлення та отримання пропозицій на офіційному веб-сайті міської ради. У проекті враховано і методичні рекомендації експертів, і досвід інших громад.

 

6 березня 2019 року

5 березня у Києві відбулася конференція Програми „U-LEAD з Європою“ „Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів“. Як вже повідомлялося раніше, Пирятинська міська рада отримала перемогу в конкурсному відборі громад в рамках першої Фази впровадження Програми. У конференції взяли участь більше 400 представників громад, обласних державних адміністрацій, профільних та галузевих асоціацій. Пирятинську ОТГ представляли міський голова Олексій Рябоконь та керуючий справами виконавчого комітету Лариса Кочур. 

Для нашої громади цей проект – це можливість модернізації Центру надання адміністративних послуг та віддалених робочих місць адміністраторів, а також покращення якості адміністративних послуг, підвищення професіоналізму працівників.

6 березня 2019 року

5 березня в Києві відбулася конференція „Обладнання енергоменеджера на практиці“, яка організована проектом „Енергоефективність у громадах ІІ“ і підтримується в Україні за дорученням уряду Німеччини компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH та Програмою „U-LEAD з Європою“, яка спільно фінансується Європейським Союзом. У заході взяли участь міський голова Олексій Рябоконь та головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю виконкому міської ради Руслан Биков.

 

6 березня 2019 року

Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області інформує: відповідно до Земельного кодексу України землями сільськогосподарського призначення визнаються землі, надані для виробництва сільськогосподарської продукції, здійснення сільськогосподарської науково-дослідної та навчальної діяльності, розміщення відповідної виробничої інфраструктури, у тому числі інфраструктури оптових ринків сільськогосподарської продукції, або призначені для цих цілей.

 

6 березня 2019 року

До 205-ої річниці від дня народження  Т.Г.Шевченка та Міжнародного жіночого дня 8-го березня в Пирятинському краєзнавчому музеї  з 5 березня по 5 квітня 2019 року відкрита виставка. В експозиції представлена колекція жіночих прикрас „дукачі“ 18 початку 20 століття, подарунок нашої землячки О.Герасим’юк, жіночі прикраси кінця 20 століття, унікальний портрет Т.Г.Шевченка 1942 року.

 

5 березня 2019 року

4 березня відбулася зустріч з місцевим підприємцем Анатолієм Шульгою, де обговорили заходи з реалізації проекту „Туристична атракція „Королева бензоколонки“.Під час обговорення начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій управління економіки виконкому міської ради Євгеній Крагель повідомив, що відділом розроблені та подані заявки на участь в конкурсній програмі Українського культурного фонду „Створюємо інноваційний культурний продукт“. Метою заявки є виготовлення та встановлення скульптурної інсталяції на місці зйомок фільму.

5 березня 2019 року

4 березня Погоджувальна рада у складі керівництва та голів постійних комісій Пирятинської міської ради прийняла рішення щодо скликання 11 лютого п’ятдесятої позачергової сесії Пирятинської міської ради та узгодила перелік питань, який пропонується винести на розгляд сесії. Зокрема, це звіт міського голови про здійснення державної регуляторної політики Пирятинською міською радою та її виконавчим комітетом в 2018 році, затвердження Положень про конкурс на посаду керівника Пирятинського краєзнавчого музею та Пирятинської школи мистецтв.

 

5 березня 2019 року

4 березня проведено засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Члени комісії розглянули тридцять п’ять заяв від громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування.

4 березня 2019 року

Полтавський обласний центр з гідрометеорології  попереджає про небезпечні метеорологічні явища І рівня небезпечності (НМЯ І) по Полтавській області.  Вранці та вдень 5 березня  в  області  очікуються  пориви вітру 15-20 м/сек.

 

4 березня 2019 року

Доброго дня, Павле Дмитровичу! Хочу звернутися до  Вас за порадою. Я довго судилася і нарешті виграла суд про визнання права власності на квартиру. Отримала рішення і тепер не знаю куди звернутися. Я  людина похилого віку і мені складно самій розібратися в законах. Прошу, поясніть, що робити з цим рішенням  суду?

Любов Крива

 

4 березня 2019 року

Одним із пріоритетних напрямків державної політики є детінізація заробітної плати. Своєчасна сплата внесків до Пенсійного фонду є запорукою соціальної стабільності в країні. Кожному громадянину гарантується право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати не нижче від визначеної законом. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання.

 

4 березня 2019 року

01 березня в Пирятинському ліцеї керівник гуртка В’ячеслав Курган, керівник Союзу десантників Полтавщини Василь Слив’як  та курсанти гуртка ,,Юні десантники“, який заснований Полтавським обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді, для учнів 7-11 класів провели урок Мужності, у ході якого розповіли про важливість патріотичної самосвідомості у нелегкі часи для України, продемонстрували макети різних видів зброї, відповіли на запитання дітей.

 

1 березня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:за 9 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 48,8 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 875,3 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 447,9 на 100 тис. нас.


 

1 березня 2019 року

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіон) інформує: з березня 2019 року змінюється механізм виплати житлових субсидій. Для домогосподарств, яким субсидія призначена до 31 грудня 2018 року, починаючи з лбтого 2019 року субсидія буде виплачуватись готівкою. Для домогосподарств, яким субсидія призначена з січня 2019 року, її надання здійснюється у грошовій безготівковій формі, шляхом перерахування коштів АТ „Ощадбанк“ для подальших розрахунків з надавачами послуг.

 

1 березня 2019 року

Міністерство юстиції України в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту „Я МАЮ ПРАВО!“ започаткувало чергову інформаційну кампанію „Виконуй рішення суду ДОБРОВІЛЬНО!“

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua