Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 березня 2019 року 10:57

Форум-театр у Пирятинському ліцеї

28 березня у Пирятинському ліцеї відбулася „Конференція партнерів“ - захід у рамках всеукраїнського проекту „Школа 3.0. Громади“ від ГО „Про.Світ“ за підтримки U-LEAD за участю менторки Оксани Олійник. На зустріч були запрошені учні, вчителі та батьки закладу освіти. Мета заходу – розпочати аналіз проблем школи, зробивши це окремо у трьох різних групах: батьківській, вчительській та учнівській.

До конференції готувалися і вчителі, і директор, і учні ліцею. За дві зустрічі в рамках проекту вчителі сформулювали ті проблеми, які турбують саме їх, розробили бачення майбутнього та проаналізували сильні та слабкі сторони закладу та колективу, у якому працюють.

Учні ж взяли участь у дводенній майстерні з Форум-театру, на якій протягом 12 годин у мистецькій формі та через гру досліджували те, що їх непокоїть у школі, що робить їх щасливими і про що вони мріють. У результаті майстерні учениці створили виставу, яка ілюструє проблему, близьку кожній із учасниць майстерні – харчування (робота їдальні, магазинів із булочками через дорогу).

Після вдалого виступу дітей, усіх учасників було поділено на 3 групи: батьки, вчителі, учні, які працювали в командах. Кожна з команд шукала шляхи вирішення проблемних питань та презентувала їх присутнім. Батьки говорили про їдальню, безпеку та велике навчальне навантаження учнів. Діти вносили пропозиції, як зробити уроки цікавішими та урізноманітнити своє перебування в школі. Вчителі обговорювали важливість вмотивованості всіх учасників освітнього процесу, про необхідність нових знань та обміну досвідом. Під час заходу всі учасники самостійно напрацьовували освітню стратегію в атмосфері довіри, формували уважність через культуру співпраці, налагоджували командну роботу та комунікацію у шкільній громаді.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua