Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 березня 2019 року 15:09

Детінізація заробітної плати – наше майбутнє!

Одним із пріоритетних напрямків державної політики є детінізація заробітної плати. Своєчасна сплата внесків до Пенсійного фонду є запорукою соціальної стабільності в країні. Кожному громадянину гарантується право заробляти собі на життя працею та отримувати за це винагороду у вигляді заробітної плати не нижче від визначеної законом. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання.

Встановлений розмір мінімальної заробітної плати на сьогодні  – 4173 грн.

Винагорода за виконану роботу є основним джерелом формування доходів працюючих громадян та основою при розрахунку розміру пенсії.

Тіньові процеси у сфері виплати заробітної плати набули особливого поширення, питання виплати офіційної, прозорої заробітної плати сьогодні дуже актуальне.

Негативні наслідки не оформлення трудових відносин, виплати „заробітної плати в конвертах“ відчувають як самі роботодавці, працівники, так і члени територіальних громад та суспільство в цілому. Адже використання найманої праці без оформлення трудових відносин призводить до позбавлення працівника: гарантованого розміру заробітної плати; права на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами; права на оплату лікарняного; права на допомогу по безробіттю; права на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань; права на зарахування страхового стажу.

Виплата заробітної плати нижче встановленого державою мінімального рівня і „у конвертах“ без сплати єдиного внеску є грубим порушенням конституційних норм, гальмуванням соціального розвитку суспільства та позбавляє найманих працівників права на забезпечене майбутнє.

         Шановні громадяни! Не дайте позбавити себе соціальних благ, забезпечте собі майбутнє, не сприяйте порушенням трудового законодавства!

 

 

За інформацією Гребінківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua