Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 березня 2019 року 16:28

Не зривайте первоцвітів!!!

 З метою організації заходів з охорони ранньоквітучих і зникаючих рослин, що занесені до Червоної книги України, в Полтавській області оголошено операцію „Первоцвіт-2019“. Ця акція проводиться з метою запобігання незаконного придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України.

Первоцвіти – це екологічна група рослин, яка нараховує близько 500 видів. Підсніжники, проліски, ряст, первоцвіт, шафран, цибуля ведмежа, конвалія – це неповний перелік первоцвітів, що можна зустріти у наших лісах. Вони  безцінний дар природи, перша усмішка весни, прикраса лісів.

Традиція привозити із заміської прогулянки чи дарувати букетик квітів зробила свою справу: багато рослин вже важко знайти в їх природних місцезростаннях.

Квіти відіграють важливу роль в житті лісу як природного комплексу, є його невід’ємною частиною. Тому всі мешканці нашого міста повинні бути свідомими і не губити первоцвіти лише задля прихоті насолодитися їх запахом і красою. Адже це не лише наносить шкоду природі, але й є порушенням Закону України „Про рослинний світ“, за недотримання якого передбачена адміністративна відповідальність. Тож із лісу краще принести гарний настрій, спогади про тишу та аромат весняного повітря.

 Пам’ятайте, зберігаючи квітам життя, ми прикрашаємо і зберігаємо своє!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua