Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
6 березня 2019 року 16:24

Нове партнерство з Програмою „U-LEAD з Європою“ по модернізації ЦНАПу

5 березня у Києві відбулася конференція Програми „U-LEAD з Європою“ „Початок нового партнерства: перші результати та церемонія підписання Меморандумів“. Як вже повідомлялося раніше, Пирятинська міська рада отримала перемогу в конкурсному відборі громад в рамках першої Фази впровадження Програми. У конференції взяли участь більше 400 представників громад, обласних державних адміністрацій, профільних та галузевих асоціацій. Пирятинську ОТГ представляли міський голова Олексій Рябоконь та керуючий справами виконавчого комітету Лариса Кочур.

У ході зібрання 122 громади з 24 областей України підписали Меморандуми про початок роботи з виконавцями Фази Впровадження Програми „U-LEAD з Європою“ в частині створення та модернізації Центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) – компаніями NIRAS Sweden AB та SKLInternational. Для нашої громади – це можливість модернізації Центру надання адміністративних послуг та віддалених робочих місць адміністраторів, а також покращення якості адміністративних послуг, підвищення професіоналізму працівників.

У рамках Програми „U-LEAD з Європою“  протягом дев’яти місяців у громадах буде створено чи модернізовано до рівня належних 122 ЦНАПи. Більше двох мільйонів мешканців України отримають доступ до якісних адміністративних послуг після відкриття високоефективних ЦНАПів у громадах.

Голова Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні  Штефан Шльойнінг привітав громади від імені Європейського Союзу та зазначив, що доступність та якість адміністративних послуг у громадах – один з ключових факторів успіху та спроможності місцевих органів влади.

Всі 122 громади отримають комплексну підтримку від Програми – експерти допоможуть громадам як інституційно, так і фізично (техніка, ПЗ, меблі, дизайн-плани, спеціальні види допомоги тощо). Крім того, більше 3 000 майбутніх співробітників ЦНАПів та лідерів громад пройдуть навчання, спеціально розроблене шведськими та українськими експертами Програми для фахівців, які надають послуги громадянам.

Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом наголосив, що загалом під час Фази Впровадження буде створено до 600 належних ЦНАПів, 26 з яких вже відкрито в рамках Початкової Фази Програми.

Під час заходу, крім церемонії підписання Меморандумів та презентацій перших результатів та механізмів надання допомоги, відбулися обговорення ключових викликів у створенні належних ЦНАПів у громадах, як то кадровий голод, ліквідація районних ЦНАПів, надходження в місцеві бюджети від адмінпослуг.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua