Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 березня 2019 року 10:18

Навчаємося разом

15 березня в рамках Дня фінської освіти в Києві відбулася презентація проекту „Learning together/Навчаємося разом“. У складі делегації від Полтавської області у заході взяли участь Тамара Коваленко, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради, та Лариса Шкурупій, директор Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич та Генеральний директор Фінської національної агенції з освіти Оллі-Пекка Хайнонен презентували проект ,,Фінська підтримка реформи української школи“, який розрахований на 4 роки і спрямований на підвищення якості освіти та суспільне сприйняття української освіти.

Проект фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та реалізується компанією FCG International у співпраці з Гельсінським університетом. Загальний бюджет становить 6 млн.грн.

Викладачі Гельсінського університету допоможуть українським учителям освоїти сучасні методики роботи з дітьми, створити нову програму для майбутніх вчителів молодшої школи. Також фіни розроблять професійні стандарти для освітян, зокрема, і директорів закладів.

,,У першу чергу нас об’єднують з фінською освітою цінності. Ми хочемо і вже поклали в основу реформи інтерес і підтримку кожної дитини. Ми виходимо з того, що кожна дитина має почуття гідності, має потенціал, який можна розвивати. І ми маємо знайти спосіб, щоб підтримати кожну дитину. Наші колеги, фінські експерти, об’єднані з нами цією метою. Є великий чотирирічний проект, який ми починаємо сьогодні, і в цей проект Фінляндія вкладає власні кошти та ресурси, тому що вірить, що ми стоїмо на цій позиції цінностей“, – сказала на презентації проекту міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

Головний принцип фінської освіти - довіра до вчителя! З боку всіх інституцій і батьків. Повна довіра! Нікого не перевіряють. Немає атестацій. Ніхто не тисне на вчителя. Головний критерій - який результат показують учні.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua