Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 березня 2021 року

Одне з важливих питань, що розглядалися сьогодні на сесії міської ради, було створення старостинських округів на території Пирятинської міської територіальної громади. За результатами громадських обговорень прийнято рішення створити 17 таких округів та затверджено кандидатури на посади старост.

31 березня 2021 року

Одне із найактуальніших питань серед населення Пирятинської міської територіальної громади – це газопостачання та розподіл природного газу. Тому сьогодні на 8-му засіданні сесії прийнято рішення ініціювати перед Лубенською районною радою Полтавської області створення районного комунального підприємства з розподілу природного газу на основі спільної власності територіальних громад Лубенського району, а також направити звернення до Кабінету Міністрів України та Міністерства енергетики України щодо передачі газорозподільчих систем з державної у комунальну власність Пирятинської міської територіальної громади.

30 березня 2021 року

Міський голова Андрій Сімонов сьогодні провів особисті зустрічі із кандидатами на посади старост. Зокрема, кандидатами тих населених пунктів, де було дві і більше пропозицій.

30 березня 2021 року

Вчора на громадських обговореннях у Білоцерківцях та Яцинах виникли розбіжності щодо кандидатур на посаду старости. Тому міський голова Андрій Сімонов сьогодні особисто зустрівся із мешканцями Білоцерківського старостинського округу.

30 березня 2021 року

30 березня 2016 року в Пирятині створено окремий протитанковий дивізіон. А вже з наступного року військовослужбовці частини А1499 постійно беруть участь в зоні проведення Операції об’єднаних сил. Варто відзначити, що велика кількість особового складу це жінки.

30 березня 2021 року

29 березня відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради під головуванням заступника міського голови Тамари Коваленко.

На порядок денний було винесено та розглянуто питання про надання дозволу неповнолітній на укладення договору оренди земельної ділянки.   

29 березня 2021 року

Сьогодні відбулися громадські обговорення кандидатур на посади старости в усіх колишніх сільських радах, які тепер входять до складу Пирятинської міської територіальної громади. Керівництво та начальники управлінь і відділів виконкому міської ради провели зустрічі з жителями 24-х сільських населених пунктів.

29 березня 2021 року

"Створюємо рейдову групу та будемо штрафувати", - повідомив міський голова Андрій Сімонов. З покращенням погоди жителі громади активно розпочали прибирати городи та свої присадибні ділянки, при цьому спалювати сміття та рослинність. Такі дії наносять шкоду не лише здоров’ю людини, а й забруднюють навколишнє середовище шкідливими викидами.

27 березня 2021 року

В ніч з 27 на 28 березня, о 03:00, необхідно перевести стрілки на годину вперед. Тобто в останні березневі вихідні.

27 березня 2021 року

27 березня о 20:30 Україна, як і увесь світ, доєднається до Всесвітньої кампанії Година Землі 2021 – найбільшої світової ініціативи на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів.

26 березня 2021 року

У понеділок, 29 березня, відбудуться громадські обговорення кандидатур на посаду старости з метою вивчення громадської думки:

10.00 с. Першотравневе (біля колишньої контори)

11.00 с. Березова Рудка (у приміщенні технікуму)

 

26 березня 2021 року

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області продовжує випуск щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник».

У березневій електронній версії газети читайте про те як можна отримати безоплатну правову допомогу не виходячи з дому та скористатися послугами системи БПД завдяки мобільному застосунку «Безплатна правова допомога».

26 березня 2021 року

Щороку 28 квітня, у Всесвітній день охорони праці, в Україні відзначається День охорони праці.

За рекомендацією Міжнародної організації праці девіз цьогорічного заходу – «передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі».

26 березня 2021 року

АТ «Лубнигаз» повідомляє про відключення газопостачання 30 березня, з 8.00 до 16.00 в районі Завокзалля. Ремонті роботи  будуть проводитись по вул. Урожайна, Чернишевського, Завокзальна, Гагаріна, Харківська, Калинова, Спартака, Іподромна, Дружна, Вільна, Квіткова, Барвінкова, Сонячна, Мікромістечко, Свободи, Веселкова, Л.Чайкіної, Польова, Кооперативна, Герцена.

25 березня 2021 року

  Перед початком розгляду бюджетних питань члени постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності детально ознайомилися з Планом соціально-економічного розвитку Пирятинської громади на 2021 рік.  Інформувала присутніх начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова.

      

25 березня 2021 року

25 березня міський голова Андрій Сімонов зустрівся з батьками учнів ліцею, які попередньо подали скаргу до міської ради щодо організації харчування в закладі освіти. До діалогу були запрошені також представники відділу освіти, молоді та спорту міської ради, Держпродспоживслужби.

25 березня 2021 року

Відповідно до умов проведення, учасниками Конкурсу були діти віком від 6 до 18 років.

Роботи оцінювались керівником та фахівцем Пирятинського РС ГУ ДСНС України у Полтавській області, працівниками освіти Пирятинської територіальної громади та фахівцем з цивільного захисту Пирятинської територіальної громади  за наступними критеріями: змістовність, оригінальність ідеї, художній рівень, кольорове вирішення, майстерність виконання, використані матеріали.

25 березня 2021 року

25 березня до Пирятинського центру первинної медико-санітарної допомоги передано безкоштовні експрес-тести на виявлення ВІЛ-інфекції/Сніду, які надав Альянс громадського здоров'я.  

25 березня 2021 року

Перевірте свої державні акти на землю та з'ясуйте, чи є у вас кадастровий номер:

Для забезпечення належного захисту державою суб’єктів права власності і господарювання має бути здійснене відповідне оформлення права власності на землю. Частиною цієї процедури є присвоєння кадастрового номера земельній ділянці. Без нього на сьогодні власник земельної ділянки не зможе здійснювати правочини: продавати, дарувати, здавати в оренду, брати кредит під її заставу тощо.

25 березня 2021 року

25 березня, у великій залі адмінбудинку, відбулася нарада з питань попередження отруєння бджіл при внесенні засобів захисту рослин на території міської територіальної громади. В заході взяли участь заступник міського голови Михайло Мельниченко, начальник Пирятинського управління ГУ ДПСС в Полтавській області Юрій Шніт, інспектор НПП «Пирятинський» Надія Миленко, спеціалісти Пирятинського управління ДПСС, фахівці міської ради, представники агропідприємств та пасічники.

25 березня 2021 року

Сьогодні в Клубі громадського діалогу відбулося засідання круглого столу на тему: „Результати аналітичного дослідження громадської думки щодо стану системи менеджменту ТПВ  в Пирятинській ТГ. Кращі практики поводження з твердими побутовими відходами в Європі та Україні“.

25 березня 2021 року

Як повідомлялося раніше, вчора, 24 березня, розпочалася кампанія вакцинації жителів Пирятинської громади. Того ж дня зробили перші щеплення від коронавірусної інфекції 9 медпрацівників КП «Пирятинський ЦПМСД» та 1 посадова особа місцевого самоврядування. Тобто використано 1 вакцину CoviShieldі з 200 отриманих.

25 березня 2021 року

На виконання рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради (протокол від 25 березня 2021 року № 8), у зв?язку зі збільшенням захворюваності на ГРВІ та з метою запобігання поширенню на території Пирятинської міської територіальної громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, освітній процес у закладах загальної середньої та позашкільної освіти з 29 березня буде організовано з використанням технологій дистанційного навчання.

25 березня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 05 по 09 квітня, з 8.00 до 16.00

25 березня 2021 року

З 24 березня розпочалая вакцинація населення від Covid-19. Першочергово будуть щеплені лікарі, фармацевти, держслужбовці, посадові особи органів місцевого самоврядування. Про це повідомив виконуючий обов’язків директора КП «Пирятинський ЦПМСД» Єгор Киричевський на черговому засіданні виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

25 березня 2021 року

Перед початком розгляду земельних питань члени постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та охорони природи детально ознайомилися з Планом соціально-економічного розвитку Пирятинської громади на 2021 рік.

24 березня 2021 року

 23 березня  працівники  служби у справах дітей виконавчого комітету Пирятинської міської ради у с. Малютинці та с. Теплівка   провели обстеження умов проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою(піклування).

  

24 березня 2021 року

Сьогодні члени виконкому міської ради схвалили 22 програми, зміни до бюджету  та  План соціально-економічного розвитку Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік. Загалом розглянули 64 питання порядку денного.

24 березня 2021 року

З метою забезпечення утримання території населених пунктів Пирятинської міської територіальної громади у належному стані, їх санітарного очищення, збереження об’єктів загального користування та створення умов, сприятливих для життєдіяльності населення,  сьогодні на засіданні виконкому міської ради прийнято рішення про проведення на території громади з 01.04.2021 по 01.05.2021  щорічної акції „За чисте довкілля“. 

24 березня 2021 року

З метою охорони та збереження в належному стані середовища перебування, природного відтворення водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Полтавському рибоохоронному патрулю, наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області від 16.03.2021  № 65 встановлено терміни заборони на лов (добування) риби у весняно – літній період нересту у 2021 році на підконтрольних Полтавському рибоохоронному патрулю водних об’єктах у такі строки:

24 березня 2021 року

Для цього, маючи електронний цифровий підпис (ЕЦП), необхідно за адресою , або через офіційний веб-портал ДПС України   здійснити вхід до Електронного кабінету і в розділі «ЕК для громадян» обрати «Запит про суми виплачених доходів». В ході зустрічі Олександр Коломієць повідомив про можливість отримання фізичними особами електронного цифрового підпису (ЕЦП) через додаток Приват 24 (у разі наявності відкритого рахунку у даному банку) або скористатись послугами акредитованих центрів сертифікації ключів АЦСК.

24 березня 2021 року

Забезпечення безпеки громадян та підтримка нормальної життєдіяльності Пирятинської міської територіальної громади завдяки стабільній роботі її важливих об’єктів є одним із головних завдань міської влади.

Повсякчас у громаді здійснюється розбудова інфраструктури, зростає рівень суспільно-політичної активності мешканців, їх участі у різноманітних чисельних масових заходах. Така ситуація вимагає створення найбільш сприятливого середовища для життєдіяльності населення та необхідності підтримки належного забезпечення суспільної безпеки на території Пирятинської міської територіальної громади.

24 березня 2021 року

Розпочалося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку з питань до обговорення.

Так як, полігон побутових відходів на сьогодні не добудований, а Пирятинська міська рада виконала всі зобов’язання співфінансування, тому голова комісії Олексій Хоменко запропонував облаштувати сортувальну лінію і привести сміттєві карти до ладу. Міський голова Андрій Сімонов зауважив, що «сміттєве» питання надзвичайно важливе та дуже складне, але сортування – не достатній механізм вирішення даного питання та потребує додаткового вирішення. За результатами обговорення, внесено пропозицію – створити комісію, аби прийти до спільного знаменника вирішення проблеми.

23 березня 2021 року

Сьогодні, у Центрі громадського діалогу, працювала постійна депутатська комісія міської ради з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутатами розглянуто питання про схвалення Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік.

23 березня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вдень 24 березня на території Полтавської області очікуються пориви північно-східного вітру 15-20 м/сек. (1 рівень небезпечності - жовтий)

23 березня 2021 року

За спалювання сухої трави та листя - передбачено шраф до 153 тис. грн. А за підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в'язниці!

22 березня 2021 року

Міський голова вирішив особисто повторно вивчити підняте питання. Поспілкувавшись із керівником ДП «Пирятинтеплопостачання», отримавши пояснення дій теплопостачальника, вирішено найближчими днями зустрітися із жителями вулиці Авіамістечко у с. Велика Круча.  

22 березня 2021 року

Вітаємо наших учнів: Гордієнко Яну, Садовську Єлизавету, Максютенко Ярославу, Шевченко Марину, Петренко Валерію, Марченко Ольгу, Сенчило Софію, Ціко Іллю, та їх керівника Терещенко Оксану Василівну з перемогою!

22 березня 2021 року

22 березня, у кабінеті міського голови, відбулось засідання тимчасової робочої групи з питань цін і тарифів на житлово-комунальні послуги для населення при виконкомі Пирятинської міської ради. ЇЇ 16.01.2021 року своїм розпорядженням № 8 створив Андрій Сімонов.

 

22 березня 2021 року

Сьогодні, у Центрі громадського діалогу розпочалася підготовка до сесії Пирятинської міської ради, яка відбудеться 31 березня.

Працювала постійна депутатська комісія з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності.

22 березня 2021 року

 Важливо! З настанням цвітіння обробіток малини від шкідників і хвороб проводити категорично заборонено, оскільки це шкодить комахам запилювачам.

22 березня 2021 року

Трихінельоз  -  гельмінтозна  хвороба  тварин  і  людей. Сприйнятливі до трихінельозу свині,  коні, собаки, коти, дикі кабани, ведмеді, вовки, лисиці, борсуки, щури, їжаки, миші та інші   всеїдні, м'ясоїдні, рослиноїдні ссавці,  а  також  люди.

Тварини   заражаються  при поїданні заражених личинками трихінел продуктів забою (м’ясо, субпродукти), кухонних  відходів, трупів  собак,  котів, тушок гризунів (щурів, мишей).

22 березня 2021 року

На базі Урядового контактного центру працює окрема спеціалізована «гаряча лінія», створена для консультування осіб з інвалідністю. Цілодобова «гаряча лінія» з консультування та забезпечення зворотного зв’язку для осіб з інвалідністю 1539.

Це офіційний канал зв’язку для консультування осіб з інвалідністю.

Для оформлення звернення на жестовій мові потрібно перейти за посиланням: https://bit.ly/30ZdIJo, та натиснути на перекреслене вушко в правому нижньому кутку екрана.

22 березня 2021 року

Ми з радістю запрошуємо Вас на захід, що відбудеться 25 березня, з 14 до 15 години.

Запрошені спікери  розкажуть про сертифікацію систем НАССР

Дата: 25 березня 2021 з 14:00-15:00

21 березня 2021 року

5 місяців поспіль футбольні команди Пирятинської міської територіальної громади зустрічалися на спортивному школи №4, виборюючи звання кращої з міні-футболу.

Сьогодні відбулися завершальні ігри Відкритого Чемпіонату з міні-футболу. Загалом,у змаганнях  взяло участь 14 команд у двох підгрупах: І-ої та вищої ліги, які за будь якої погоди показували високий рівень гри.

21 березня 2021 року
      З повагою і вдячністю вітаю вас з професійним святом!
     Важливість вашої роботи важко переоцінити: від вашої відповідальності, небайдужості й старанності залежать комфорт і благополуччя кожного жителя нашої громади. Завдяки вашому труду цілодобово в домівки людей надходить вода, світло, тепло.

 

21 березня 2021 року

31 березня 2021 року, о 13.00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться пленарне засідання  восьмої сесії Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, старости сіл, начальники відділів, управлінь та спеціалісти виконкому міської ради причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

21 березня 2021 року

Територія нашої громади багата пам'ятками природи. Загалом тут 21 природоохоронний об'єкт. Це національний природний парк «Пирятинський»; ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Дейманівський»; гідрологічний заказник загальнодержавного значення «Куквинський»; шість гідрологічних заказників місцевого значення — «Березоворудський», «Великокручанський», «Гурбинський», «Давидівський», «Сасинівський» та «Харківецький». Має район загальнозоологічний заказник місцевого значення

19 березня 2021 року

19 березня у Центрі дитячої та юнацької творчості лунала музика та теплі слова привітань для керівника гуртка «Шахи» Миколи Григоровича Чайки.

Саме сьогодні Миколі Григоровичу виповнилося 70 років. З цієї нагоди, привітати ювіляра, зібралися його колеги, друзі та секретар міської ради Сергій Пазюк. Бажав міцного здоров’я та нових звершень, подякував за популяризацію шахів на Пирятинщині та вручив грамоту Пирятинської міської ради за підписом міського голови Андрія Сімонова.

19 березня 2021 року

Професійна асоціація екологів України спільно з ТПП України, УСПП організовують ІІ Щорічний бізнес-форум „ЕСО-МОВЕКМІЕАТІОМ-2021: Кращі практичні рішення“, який відбудеться 29 - 31 березня 2021 року. В зв’язку з погіршенням епідситуації в цілому в державі та столиці зокрема, з турботою про здоров’я кожного бізнес-форум буде проведено онлайн!

19 березня 2021 року

До уваги жителів Пирятинської територіальної громади!

Служба ДСНС України повідомляє: у разі виявлення вибухонебезпечного предмету зупиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця.

19 березня 2021 року

Поезія – це музика душі. Вона входить в наше життя з дитинства і залишається з нами до кінця. Кожен знаходить в ній щось своє, близьке і зрозуміле.

21 березня будемо відзначати Всесвітній день поезії. З цієї нагоди в Пирятинській публічній бібліотеці, у відділі обслуговування,  оформлено поетичну виставку-презентацію «Літературне сузір’я Пирятинського краю».

19 березня 2021 року

Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, «відповідно до діючих правил та рекомендацій від МОЗу щодо безпечного поводження з тілами померлих осіб з підозрою або підтвердженням коронавірусної хвороби (COVID-19) люди мають можливість попрощатися, забрати тіло та поховати рідних за звичайною процедурою, але з обов’язковим дотриманням усіх необхідних заходів безпеки».

18 березня 2021 року

Залучення сімейних лікарів та лікарів-педіатрів для медичного обслуговування жителів громади - одне з важливих завдань влади. Тому, 18 березня за ініціативи міського голови Андрія Сімонова відбулася робоча зустріч з лікарями, які здійснюють свою діяльність як фізичні особи-підприємці. Дані лікарі-ФОПи мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.  Тож, детально обговорили реалізацію медичної реформи, її недоліки та переваги.

18 березня 2021 року

18 березня в с.Першотравневе відбулася робоча зустріч спеціалістів управління інженерно-транспортної інфраструктури, будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради на чолі з заступником міського голови з питань діяльності виконкому Олександром Котенком, директора КП „Пирятинський міський водоканал“ Олександра Курочки з головою та членами кооперативу „Промінь“.

 

18 березня 2021 року

18 березня фахівці управління економіки та АПР виконкому міської ради взяли участь у засіданні круглого столу з питань регіональної політики у сфері інвестиційної діяльності, а також розвитку малого і середнього бізнесу.

Зустріч відбулася за ініціативою Полтавської обласної ради.

18 березня 2021 року

У зв’язку з виконанням планових робіт та робіт з приєднання електроустановок, Пирятинська філія АТ «Полтаваобленерго» попереджає про тимчасові відключення електропостачання з 8.00 до 16.00, в період з 29 березня по 02 квітня:

18 березня 2021 року

7 березня працівники служби у справах дітей виконавчого комітету Пирятинської міської ради спільно з інспектором ювенальної привенції відділення поліції ГУНП у Полтавській області здійснили виїзд до Березоворудської загальноосвітньої школи I-III ступенів Пирятинської міської ради Полтавської області.

У зв’язку з  виявленням випадків булінгу у шкільному  середовищі дирекція школи звернулася з проханням провести профілактичні бесіди з учнями школи. Тож, працівники служби та інспектор ювенальної превенції спільно з директором та вчителями закладу поспілкувалися зі школярами.  

17 березня 2021 року

Сьогодні, 17 березня, відзначаємо 174-річчя з дня народження видатного земляка. Святкове зібрання відбулося в с.Крячківці, де народився антрополог та етнограф Федір Кіндратович Вовк. Секретар Пирятинської міської ради Сергій Пазюк та начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Сергій Валоваженко привітали присутніх зі святом та поклали квіти до меморіальної дошки Федору Вовку, що встановлена на фасаді сільського клубу.

17 березня 2021 року

Відомості, які повинна містити довідка про доходи фізичної особи, яка надається податковим агентом, з метою заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи

17 березня 2021 року

Відзначимо, що важливим у роботі ради було вирішення питання про створення комісії по проведенню перевірки  щодо  використання особистих коштів недієздатних підопічних в психоневрологічних будинках – інтернатах.

17 березня 2021 року

16 березня відбулося засідання Ради підприємців при виконкомі міської ради. Говорили про місцеві податки і збори на 2022 рік: транспортний податок, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ставки земельного податку, єдиний податок та ін.

16 березня 2021 року

13 та 14  березня  в Києві, на спортивній базі ДЮСШ-15, відбувся Міжнародний фестиваль футболу і культури.

Організувала фестиваль «Європейська ліга ветеранів», ігри проходили у форматі 8х8 у вікових категоріях: 18+, 35+, 40+, 45+,50+, 55+.

Футбольна команда ФК Пирятин 45+ вперше взяла участь в престижному фестивалі, у віковій категорії 40+.

16 березня 2021 року

13  березня на спортивному майданчику школи № 4 відбувся передостанній тур Відкритого Чемпіонату Пирятинської міської територіальної громади з міні-футболу.                                 

Наводимо результати туру:    

ФК Енергетик – ФК ДЮСШ              9:4

ФК Фортуна – ФК Козацька             4:3                                           

ФК Теплівка – ФК Вікторія               3:3                    

ФК Крейзі Еліфанд – ФК В.Круча   0:3                          

ФК Теплівка – ФК Юність                 4:2  

16 березня 2021 року

16 березня комісійно обстежено технічний стан споруди – вітряка „Євтухів млин“, збудованої 1906 року в с. Дейманівка.

На чолі з заступником міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Олександром Котенком в роботі комісії взяли участь спеціалісти відділу управління  комунальною власністю та староста села.

16 березня 2021 року

15 березня  працівники  служби у справах дітей виконавчого комітету Пирятинської міської ради спільно з  інспектором ювенальної превенції відділення поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП у Полтавській області  відвідали сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах із Повстина та Великої Кручі.

16 березня 2021 року

„Пакунок малюка“ видається родинам новонароджених у закладах охорони здоров’я. Порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги „пакунок малюка“ затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 25.11.2020 № 1180.

15 березня 2021 року

Наголошуємо, що змінити можна лише постачальника газу.

 

До 13 лютого 2021 року постачальником природного газу була Компанія ,,Лубнигазтрейдинг“. З 13 лютого абоненти ,,Лубнигазтрейдингу“ були автоматично підключені до ПОН. Державний ,,Постачальник останньої надії“ (ГК „Нафтогаз України“) постачатиме газ абонентам до 1 квітня 2021 року.

До цього часу  всі побутові споживачі природнього газу повинні визначитися з постачальником  газу та заключити з ним відповідний договір.

15 березня 2021 року

14 березня, у салоні квітів, відбувся майстер-клас з флористики, організований Пирятинським центром соціальних служб та волонтеркою Юлією Плошко. Провела його майстер «квіткової» справи Тетяна Нестеренко для матусь, які виховують діток з інвалідністю. 

15 березня 2021 року

Масове ураження омелою білою охопило усі центральні та північні області України. У європейських країнах поширення омели набуло розмахів епідемії. Це пов'язують зі змінами клімату та погіршенням екологічної ситуації.
  Найбільшу схильність до ураження омелою мають деревні насадження поблизу населених пунктів і водойм.

15 березня 2021 року

На полях ще лежить сніг, але агровиробникам і не тільки вже цікаво в якому стані знаходиться їхня озимина, після такої дещо суворої та затяжної в порівнянні із минулими роками зими. Саме взимку найважче оцінити стан озимих, так як вони знаходяться у стані покою під сніжною ковдрою. Спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтвській області, оцінювали стан перезимівлі озимини на деяких полях в господарствах Пирятинської ТГ, методом відбору та відрощування  монолітів.

14 березня 2021 року

14 березня в нашій державі відзначається День українського добровольця.

З початком російської агресії проти України тисячі відданих українських синів і дочок шукали можливості йти добровольцями на фронт. Всі вони стали солдатами, оскільки того вимагав обов’язок – боронити рідну землю від ворога.

В ряди української армії добровольцями пішли і зовсім юні хлопці, і зрілі чоловіки, і ті, хто ніколи не тримав в руках автомат. Їхній подвиг врятував країну. Вони пройшли пекло найтяжчих бойових операцій.

13 березня 2021 року
     Щиро вітаю Вас з професійним святом – Днем землевпорядника, яке традиційно відзначають на початку весни. Адже навесні оживає земля, наша святиня та годувальниця, найбільший і найдорожчий скарб. І сьогодні він у Ваших руках.
12 березня 2021 року

Сьогодні відбулася робоча зустріч секретаря громадської організації «Громадський рух «Соціальна єдність» Антона Гулідіна з  секретарем міської ради Сергієм Пазюком та заступником міського голови Тамарою Коваленко.

12 березня 2021 року

12 березня відбулася робоча зустріч міського голови Андрія Сімонова за участі керівництва та фахівців з представниками БО ,,Громадське здоров’я“. Полтавський обласний благодійний фонд з 1 грудня 2020 року реалізовує проєкт «Впровадження гібридної моделі тестування на ВІЛ у Полтавській області», а саме компонент «Соціальна лабораторія» на території Пирятинської громади. Тому, з цього приводу, було ініційовано зустріч, аби обговорити результати зробленої роботи та уточнити деталі подальшої співпраці для успішної повноцінної реалізації проєкту.

12 березня 2021 року

11 березня у приміщенні великої зали адмінбудинку відбулися громадські слухання з питання схвалення проєкту Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік.

Слухання проведено за ініціативою виконавчого комітету міської ради на підставі статті 13 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, статті 26 Статуту Пирятинської ОТГ, затвердженого рішенням п’ятдесят дев’ятої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання  від 11 вересня 2019 року № 328.

12 березня 2021 року

11 березня працювала комісія по обстеженню зелених насаджень, що підлягають видаленню. Так,  було обстежено стан зелених насаджень, що висаджені по вулицях Європейська, Соборна, Абаканська, Цибаня, Аврущенка  та Панаса Мирного (с.Замостище).

12 березня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про відключення електроенергії в період з 22 по 26 березня, з 8.00 до 16.00, в таких населених пунктах Пирятинської громади:

 

12 березня 2021 року

11 березня в приміщенні Лубенської райдержадміністрації відбулася зустріч директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергія Фролова з органами місцевого самоврядування та сільськогосподарськими виробниками Лубенського району з питань державної і регіональної підтримки агропромислового комплексу області в поточному році.

11 березня 2021 року

11 березня у великій залі адмінбудинку відбулося навчання  зі старостами та  діловодами  Пирятинської громади. Керівник Центру надання адміністративних послуг виконкому міської ради Людмила Коваль

 

11 березня 2021 року

11 березня відбулася робоча зустріч  міського голови Андрія Сімонова та фахівців міської ради з представниками ТОВ «Картографія+».

Приводом візиту стала нагальність розроблення комплексної схеми планування Пирятинської територіальної громади, тому обговорили можливі напрямки співпраці з просторового планування.

11 березня 2021 року

Сьогодні рішенням виконавчого комітету видано Релігійній громаді Української Православної Церкви містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки для будівництва церкви у Пирятині, по вул. Європейська, 14 в. Зараз за цією адресою розташована капличка, а будівництво храму дасть змогу сприяти розвиткові духовності у Пирятинській громаді та створенню нових історичних місць.

11 березня 2021 року

Своїм рішенням члени виконкому схвалили зміни та доповнення до Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення на 2021 рік. Гостра необхідність надання матеріальної допомоги на лікування хворим жителям громади - головна причина нагальності внесення змін до Програми. У зв’язку із великою кількістю випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, кошти які були передбачені Програмою вже вичерпані, а звернення від громадян на компенсацію лікування ще надходять. Крім цього, із коштів, передбачених цією Програмою надається матеріальна допомога на лікування онкохворим жителям територіальної громади, тому передбачено дофінансування програми на суму 1 млн. грн.

11 березня 2021 року

4 березня набув чинності Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки».

Вказаний закон значно підвищив розміри штрафних санкцій за порушення вимог законодавства у сфері пожежної і техногенної безпеки.

11 березня 2021 року

10 березня  працівники  служби у справах дітей виконавчого комітету Пирятинської міської ради спільно з  інспектором ювенальної превенції відділення поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП у Полтавській області  здійснили черговий виїзд до сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

11 березня 2021 року

Попередження отруєння бджіл засобами захисту рослин

Основним в попередженні отруєння бджіл засобами захисту рослин є комунікація та взаємоповага між пасічником, органами місцевого самоврядування та агровиробником.

На сьогодні розроблено ряд методичних рекомендацій щодо дій пасічника з метою недопущення отруєння бджіл засобами захисту рослин, в основі яких лежить інформування пасічником органів місцевого самоврядування, агровиробників про місця розміщення стаціонарних та кочових пасік. Також запроваджено автоматичну інформаційну систему Grand Expert, яка повинна використовуватися як пасічником так і агровиробником.

11 березня 2021 року

Попередження отруєння бджіл засобами захисту рослин

Основним в попередженні отруєння бджіл засобами захисту рослин є комунікація та взаємоповага між агровиробником, органами місцевого самоврядування та пасічником.

10 березня 2021 року

Нещодавно в соціальних мережах з’явилися скарги жителів міста щодо забруднення питної води.  Працівники КП „Пирятинський міський водоканал“ оперативно відреагували на ці звернення та 5 березня провели обстеження центральних вулиць міста щодо виявлення можливого пориву централізованого водопостачання.

10 березня 2021 року

Цьогоріч, 9 березня, виповнюється 207 років з дня його народження. З нагоди цієї події в Пирятинській публічній бібліотеці, у відділі обслуговування, для користувачів бібліотеки відбулася літературна вікторина «Чи знаєш ти творчість Тараса Григоровича Шевченка».

10 березня 2021 року

Відповідно до „Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля“ затвердженого Міністерством екології та природних ресурсів України від 27.02.2002 №88 Державною екологічної інспекцією Центрального округу проводиться формування громадських інспекторів з охорони довкілля.

10 березня 2021 року

Послугами обласної служби зайнятості за два перших місяці року скористалися 52,6 тисячі громадян

Протягом січня-лютого 2021 року послуги обласної служби зайнятості отримали 52,6 тисячі громадян, які шукали роботу. Із них 36,3 тисячі мали статус зареєстрованого  безробітного.

9 березня 2021 року

9 березня в Пирятинському культурно-громадському центрі презентували Альбом історичних замальовок «Пирятин – поза часом», розроблений відділом культури і туризму Пирятинської міської ради.

«51 сторінка рафінованої історії Пирятинщини, 38 ілюстрацій, зроблених із великою любов’ю до рідного міста»,- так охарактеризувала в ході презентації Альбом Олена Гуленко, ініціатор видання.

9 березня 2021 року

06 березня на спортивному майданчику школи №4 відбувся V тур другого кола Відкритого Чемпіонату Пирятинської міської територіальної громади з міні-футболу.                                 

Результати туру наступні:   

9 березня 2021 року

06  березня в місті Миргород відбулися зональні змагання  ГО «ВФСТ «Колос» у Полтавській області  з волейболу.

9 березня 2021 року

Питання громадської вбиральні в місті є актуальним вже впродовж значного проміжку часу. І, на жаль, мешканці громади не цінують зроблене для їх же комфорту.  8 березня  в приміщенні громадської вбиральні було пошкоджено сантехніку та обірвано провід електричного живлення.    

9 березня 2021 року

Цього року минає 207 річниця з Дня народження геніального поета. А 9 та 10 березня в Україні вважаються Шевченківськими днями. Пирятинська міська територіальна громада не виключення,цими днями, традиційно, вшановують пам’ять поета різноманітними заходами.

Сьогодні, морозного та сонячного ранку, урочистою ходою вирушили до пам’ятника Великого Кобзаря секретар міської ради Сергій Пазюк, працівники закладів культури, міської ради та військомату.

8 березня 2021 року
      Чарівні, любі наші жінки та дівчата, вітаю вас зі святом весни, краси, кохання! Ваша енергія, відповідальність, активна життєва позиція несуть у світ злагоду, добро і любов. Нехай щодня доля буде привітною до вас, життя дарує незабутні миттєвості та грає всіма кольорами веселки, а рідні, близькі та колеги створюють навколо вас ауру добра, поваги і взаєморозуміння.

 

8 березня 2021 року
         Цей день – це ще один привід подякувати мамі за любов, турботу і підтримку і сказати їй про те, що вона – найрідніша та найдорожча людина. Однак, ось уже 7років багато матерів нашої країни це свято зустрічають зі сльозами на очах, адже їхні сини вже ніколи не стануть на батьківський поріг та не скажуть слово «мама». Вони героїчно загинули, виборюючи свободу українського народу.
 

 

7 березня 2021 року

Напередодні жіночого дня, 7 березня, відбувся солодкий майстер-клас для діток з інвалідністю. Разом з Юлією Плошко діти зробили неймовірні солодкі букети для матусь і бабусь.

7 березня 2021 року

У переддень весняного свята – 8 Березня в Центрі громадського діалогу КГЦ відбулася літературно-музична феєрія «Жінко! Ти є світло правди і добра!». Захід організовано Пирятинською публічною бібліотекою.

7 березня 2021 року

До Міжнародного жіночого дня в Пирятинській публічній бібліотеці, на відділі обслуговування дітей, проведено майстер – клас по виготовленню святкової листівки «Любій матусі».

5 березня 2021 року

В усіх регіонах України у період із 1 квітня по 30 вересня 2021 року відбуватиметься 16-та Всеукраїнська акція ,,Серце до серця“ під гаслом ,,Здорові немовлята! “.

5 березня 2021 року

Сьогодні відбулася сходка жителів с.Теплівка за участі заступника міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Олександра Котенка, начальника управління інженерно-транспортної інфраструктури, будівництва житлово-комунального господарства та комунальної власності Дмитра Міхєєва, головного спеціаліста відділу земельних та екологічних питань виконкому міської ради Ірини Ящик та директора КП ,,Нові Мартиновичі“ Андрія Савенок.

5 березня 2021 року

4 березня фахівці інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради провели онлайн засідання клубу „Доброта“ на тему: „8 Березня – свято Весни, Краси та Ніжності“. До організації та проведення свята були залучені батьки дітей з особливими освітніми потребами, діти, які пройшли комплексну оцінку та перебувають на обліку в Пирятинському ІРЦ, асистенти вчителів, педагоги навчальних закладів та представники громади.

Початок весни та прийдешнє свято надихають творити прекрасне. Тому, фахівці Пирятинського ІРЦ протягом цього тижня проводили корекційно-розвиткові заняття присвячені весні та Міжнародному жіночому святу 8 Березня. Маленькі вихованці центру творчо підійшли до створення привітальних листівок для матусь, бабусь та найрідніших людей.

5 березня 2021 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 46 926 випадків захворювання на COVID-19.

Одужали 42 828 жителів області, продовжують лікування 3 103 людини, зокрема 149 дітей.

Усього зареєстровано 995 летальних випадків, нових – 4 (Полтава – 3; Гребінківський район).

За минулу добу зареєстровано нових випадків – 172.

5 березня 2021 року

04 березня комісія обстежила будівлю та внутрішні приміщення  Пирятинського краєзнавчого музею. В обстеженні, на чолі з начальником управління інженерно-транспортної інфраструктури, будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності Пирятинської міської ради Дмитром Міхєєвим, взяли участь спеціалісти відділу управління  комунальною власністю, господарчої групи та директорка музею.

Комісія визначила проблемні місця в будівлі музею, які цьогоріч потребують поточного ремонту та напрацьовано шляхи усунення виявлених недоліків.

4 березня 2021 року

Вакцинація проти коронавірусної хвороби відбувається в 5 етапів:

I – медпрацівники ковідних лікарень, персонал та мешканці будинків для літніх людей, військові на фронті (≈ 367 тис. людей);

II – решта медпрацівників, люди віком 80+, соціальні працівники (≈ 3 млн людей);

4 березня 2021 року

315 народних депутатів Верховної Ради у другому читанні підтримали проект закону № 3755 ,,Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж“. Він передбачає збільшення штрафів за порушення вимог пожежної безпеки.

4 березня 2021 року

04 березня о 01:14 до Служби порятунку ,,101“ надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в магазині по вулиці Європейській у місті Пирятин. Рятувальники, які прибули на виклик, відразу приступили до розвідки та гасіння. Через сильне задимлення вогнеборці працювали у апаратах захисту органів дихання.

4 березня 2021 року

04 березня, напередодні Міжнародного жіночого дня, членів клубу ,,Мрія“ з побажаннями добра, миру, достатку вітали волонтери, представники міської ради та  голова місцевого осередку громадської організації ,,Союзу організацій України“ Олег Сімон.

4 березня 2021 року

Пирятинська філія АТ ,,Полтаваобленерго“ повідомляє про тимчасові відключення в електропостачанні споживачів з 15 по 19 березня, з 08.00 до 16.00.

4 березня 2021 року

Закон України від 04.12.2020 № 1072-ІХ ,,Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо  соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2“ (далі – Закон № 1072, набув чинності з 10.12.2020) спрямований на соціальну підтримку у 2020-2021 роках застрахованих осіб та надання допомоги суб’єктам господарювання (юридичним особам, фізичним особам - підприємцям) на вищезазначений період.

4 березня 2021 року

Щодня мільйони людей у світі споживають молоко та молочні продукти, адже вони корисні, поживні та смачні. Молоко є дуже важливим елементом харчування людини - як дорослої, так і дитини.  У ньому містяться всі харчові речовини, необхідні для розвитку й існування людини: білки, жири, вуглеводи, вітаміни А, Д, С, В1 і В2, макроелементи (кальцій, фосфор, калій, магній, натрій, хлор) і мікроелементи (мідь, цинк, марганець, фтор, бром, йод).

4 березня 2021 року

За інформацією Полтавського обласного лабораторного центру МОЗ України, від початку карантину на Полтавщині діагностували 46 754 випадки захворювання на COVID-19.

Одужали 42 708 жителів області, продовжують лікування 3 055 людей, зокрема 144 дитини.

Усього зареєстровано 991 летальний випадок, нових – 3 (Полтава, Кременчук, Лубни).

3 березня 2021 року

 Сьогодні відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради під головуванням заступника міського голови, заступника голови комісії Тамари Коваленко.

        

3 березня 2021 року

14 лютого завершився перший етап відбору громад для участі в пілотному проєкті #ВідродженняЛісосмуг. Заявки на участь у конкурсі подали 8 громад Полтавщини, в тому числі і Пирятинська громада. Даний проєкт реалізовується ГО „Еколтава“ за підтримки благодійного фонду Peli can live та команди проєкту #ЛісосмугиЖиття

3 березня 2021 року

20 грудня 2013 року 68 сесія Генеральної Асамблеї ООН проголосила 3 березня – Всесвітнім днем дикої природи. Дика фауна і флора є незамінною частиною природних систем землі, які мають охоронятися для нинішніх і майбутніх поколінь.

Конвенція, що регулює міжнародну торгівлю рідкісними видами флори і фауни, відома як CITES. Під міжнародною охороною на сьогодні знаходиться близько 5600 видів тварин і 30 тисяч видів рослин. Учасниками Конвенції є 180 держав, серед яких і Україна, яка приєдналася 14 травня 1999 року. Всі визнають важливість такого міжнародного співробітництва, яке буде сприяти захисту від надмірної експлуатації в міжнародній торгівлі видами дикої фауни і флори.

 

2 березня 2021 року

1 березня стартував прийом робіт на XV (ювілейний) Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права», приурочений до Міжнародного дня захисту дітей та 30-ї річниці Незалежності України. В конкурсі можуть брати участь учні закладів загальної середньої освіти, віком до 18 років.

Тема робіт – права дитини.

2 березня 2021 року

Днями за організацією Пирятинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбулася зустріч з суб’єктами господарювання Пирятинської громади. Говорили про застосування РРО/ПРРО.

2 березня 2021 року

Пирятинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що у зв’язку з набранням чинності частини 8 статті 20 Закону України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів (№ 771-ВР) операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів».

2 березня 2021 року

Сьогодні на засіданні комісії з розгляду питань щодо надання матеріальної допомоги громадянам на відшкодування збитків внаслідок непередбачуваних обставин – пожеж, затоплень, буревіїв у житлових будинках та квартирах розглянули звернення жителя с. Прихідьки. Справа у тому, що 02 січня 2021 року, внаслідок короткого замкнення електромережі його будинок безповоротно пошкоджено вогнем.

2 березня 2021 року

Пирятинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє: відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку (власники продуктивних тварин), що здійснюють первинне виробництво харчових продуктів зобов’язані забезпечити здоров’я тварин, яких вони утримують.

2 березня 2021 року

Комунальна установа «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради у партнерстві з Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка, Агенцією місцевого розвитку територіальних громад Полтавського району та Молодіжним Хабом "CITY" (м. Чугуїв, Харківської області) оголошує набір учасників до локального онлайн-тренінгу “АКТИВНІ ГРОМАДЯНИ та підтримка психологічного благополуччя ГРОМАДИ в умовах COVID-19”, що відбудеться 24-26 березня 2021 року (з 9.00-12.00 год).

1 березня 2021 року

1 березня вихователі Пирятинського закладу дошкільної освіти "Сонечко" Юлія Захожа, Людмила Руденко, Ольга Панасюк, Єлізавета Коваленко та практичний психолог Наталія Кононко долучились до проведення ІІІ Всеукраїнського заняття доброти "Гуманне та відповідальне ставлення до тварин".

1 березня 2021 року

Літературне об`єднання ім. О.Донченка запрошує учнів закладів загальної середньої освіти до участі у дистанційному 57 конкурсі „Поетична весна Лубенщини“.

Умови конкурсу:

1 березня 2021 року

27 лютого  в селі Дейманівка відбувся І етап спартакіади 9 об’єднаних команд  Пирятинської міської територіальної громади на «Краще спортивне село Пирятинщини-2021».

В змаганнях взяли участь близько 150 спортсменів, які змагалися серед  6 видів спорту. 

1 березня 2021 року

28  лютого на майданчику школи № 4 відбувся четвертий тур другого кола Відкритого Чемпіонату Пирятинської міської територіальної громади з міні-футболу.                                 

Наводимо результати ІV туру:

1 березня 2021 року

24 лютого на стадіоні «Ювілейний» відбувся заключний тур Кубок  місцевого осередку «ВФСТ «Колос» у міській територіальній громаді з хокею.

Наводимо результати ІІІ туру:

1 березня 2021 року

У результаті реалізації постанови № 127 очікується, що пенсії підвищаться у 8 мільйонів людей. У середньому сума підвищення для осіб, пенсії яких підлягають перерахунку становить 308 гривень.

1 березня 2021 року

З 22 по 25 лютого відбувся Чемпіонат України з боротьби сумо серед дорослих у м. Луцьк.

Пирятинську міську територіальну громаду гідно представили три вихованки дитячо-юнцької спортивної школи:

1 березня 2021 року

За прогнозом синоптиків, у найближчі 6 днів очікується плюсова температура повітря. Підвищення температури повітря суттєво вплине на товщину льоду, яким вкриті водойми Полтавщини. Аби запобігти нещасним випадкам, Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами Полтавської ОДА нагадує мешканцям області правила поводження на льоду:

1 березня 2021 року

25 лютого на базі Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості відбувся І етап конкурсу-огляду колективів екологічної просвіти „Земля – наш спільний дім“.

Конкурс пройшов у заочному форматі. Журі перглядали відео записаних сценаріїв, оцінювали виступи колективів відповідно до вимог Положення конкурсу.

1 березня 2021 року

В період з 01.02 по 28.02.2021 року на території Пирятинської міської територіальної громади сталося 13 небезпечних подій, а саме загорань як житлових приміщень, так і автомобілів. Одна людина внаслідок пожежі цього місяця загинула.

1 березня 2021 року

До Вашої уваги електронний варіант щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник».

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua