Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
24 березня 2021 року 09:06

Сервіс «Електронний кабінет»: Довідку про доходи можна отримати без відвідування податкової

Про переваги електронних сервісів ДПС та особливості цьогорічної кампанії декларування в ході нещодавньої зустрічі із редактором газети «Лубенщина»  розповів  начальник Лубенської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області Олександр Коломієць. Посадовець зауважив, що наразі триває кампанія декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців за 2020 рік. Так для заповнення декларацій громадянам необхідно мати інформацію про отримані доходи. Для цього не обов’язково відвідувати податкову службу. Довідку про доходи можна отримати он-лайн, скориставшись сервісом «Електронний кабінет». 

Для цього, маючи електронний цифровий підпис (ЕЦП), необхідно за адресою , або через офіційний веб-портал ДПС України   здійснити вхід до Електронного кабінету і в розділі «ЕК для громадян» обрати «Запит про суми виплачених доходів». В ході зустрічі Олександр Коломієць повідомив про можливість отримання фізичними особами електронного цифрового підпису (ЕЦП) через додаток Приват 24 (у разі наявності відкритого рахунку у даному банку) або скористатись послугами акредитованих центрів сертифікації ключів АЦСК.

Начальник ДПІ проінформував про переваги сучасних електронних сервісів, які забезпечують платникам більш мобільніший зв’язок з контролюючим органом, та висловив сподівання, що користуючись електронними сервісами ДПС платники  не лише зекономлять свій час, а й отримають додаткову мотивацію для дистанційного спілкування під час карантину.

Головне управління ДПС у Полтавській області

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua