Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 березня 2021 року 13:00

До уваги операторів ринку, що виробляють та збувають продукти харчування!

Пирятинське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що у зв’язку з набранням чинності частини 8 статті 20 Закону України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів (№ 771-ВР) операторам ринку забороняється здійснювати обіг харчових продуктів, отриманих з потужностей, що не пройшли державної реєстрації або не отримали експлуатаційного дозволу відповідно до цього Закону, та/або використовувати такі харчові продукти у виробництві інших харчових продуктів».

Тобто, під час приймання харчових продуктів оператор ринку повинен переконатися, що потужність постачальника, наприклад, підприємство, цех, бійня, транспортний засіб, зареєстровані в одному із згаданих вище Реєстрів.

Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку харчових продуктів зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються ними на будь – якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

Станом на 01.02.2021 в Держаному реєстрі потужностей операторів ринку зареєстровано 1011 потужностей, які функціонують на території Пирятинської міської територіальної громади.

Згідно вимог частини першої статті 23 Закону України Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів (№ 771-ВР) «… Експлуатаційний дозвіл отримують оператори ринку, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.»

Станом на 01.02.2021 в Держаному реєстрі 13 потужностей, що провадять діяльність, пов’язану з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження на території Пирятинської міської територіальної громади:

  •  бойні (ФОП Максим А. І., ТОВ «М'ясний ряд», ТОВ «Київська м'ясна технологічна компанія», ТОВ «ПСП БУД»);
  • молокопереробні підприємства (ТОВ «Пирятинський сирзавод», ТОВ «Леляківське»);
  • м'ясопереробні (ТОВ «МАЛДС-груп», ПП «Лукулл»);
  • підприємства з виробництва напівфабрикатів (ТОВ «Пирятинський делікатес»);
  • пункти прийому молока (ТОВ «Агромолтранс»);
  •  консервні цехи (ФОП Редько О. В.);
  • агропродовольчі ринки (ППРССТ «Пирятинський ринок»).

Відповідно до вимог пункту 2 частини 1 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (№ 2042-VIII) «…виробництво та/або обіг харчових продуктів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов’язковість її державної реєстрації встановлена законом, - тягнуть за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат.

Відповідно до вимог пункту 3 частини 1 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» (№ 2042-VIII) «… виробництво, зберігання харчових продуктів або кормів без отримання експлуатаційного дозволу на відповідну потужність, якщо обов’язковість його отримання встановлена законом, тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб - підприємців - у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат.

Для проведення  державної реєстрації потужностей оператору ринку  необхідно звернутися до Пирятинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою   вул. Аврущенка, 15, м. Пирятин, Полтавська область,                тел. 2-22-13 або до Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою вул. Восресенський узвіз, 7, м Полтава, тел. 60-66-47.

 

Корисні посилання:

Державний реєстр потужностей операторів ринку

Реєстр потужностей операторів ринку, на які видано експлуатаційні дозволи

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua