Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
2 березня 2021 року 13:25

Про застосування РРО/ПРРО для суб'єктів господарювання Пирятинської міської територіальної громади

Днями за організацією Пирятинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області відбулася зустріч з суб’єктами господарювання Пирятинської громади. Говорили про застосування РРО/ПРРО.

На заході начальник Пирятинської ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області області Ірина Коломієць повідомила підприємцям, що Закон України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» визначає правові засади застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних ПРРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Його дія поширюється на усіх суб’єктів господарювання, їх господарські одиниці та представників (уповноважених осіб) суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

 Встановлення норм щодо незастосування РРО у інших законах, крім Податкового кодексу України не допускається.

Ірина Коломієць нагадала, що Законом №1017 до 01 січня 2022 року відтерміновано обов’язкове застосування РРО/ПРРО для фізичних осіб - підприємців, які є платниками єдиного податку першої – четвертої груп, крім тих, які провадять діяльність у сферах з ризиками ухилення від оподаткування.

Програмні РРО та фіскальний сервер контролюючого органу повинні забезпечувати можливість одержання в автоматичному режимі даних про електронні розрахункові документи від фіскального сервера контролюючого органу, необхідних для формування засобами програмного РРО та передачі до фіскального сервера контролюючого органу фіскальних звітів та електронних фіскальних звітних чеків за відповідний період.

2021 року фізичні особи-підприємці не застосовують РРО незалежно від обраного виду діяльності, якщо обсяг їх доходу протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати (1 320 000 грн).

Застосування вже цього року є обов’язковим для ФОП - єдиноподатників, що здійснюють:

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

- реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення;

- надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння».

На завершення платники податків отримали відповіді на запитання та роз’яснювальні матеріали.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua