Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 березня 2015 року

26 березня в обласній державній адміністрації проведено робочу нараду з питань реалізації проектів із співробітництва територіальних громад Полтавської області, які є учасниками Проекту GIZ „Реформа управління на сході України“.  

В нараді взяли участь: експерт з питань міжмуніципального співробітництва  Проекту GIZ „Реформа управління на сході України“ Ганна Борова, перший заступник голови облдержадміністрації Олег Пругло, виконуючий обов’язки директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Дмитро Орлов, директор Інституту проблем державного управління та місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України В’ячеслав Толкованов та представники територіальних громад, які впроваджують проекти співробітництва територіальних громад за фінансової підтримки Проектом GIZ.

30 березня 2015 року

26-27 березня у Львові відбувся ІІІ Всеукраїнський форум місцевого самоврядування, який проводив Інститут міста спільно з Львівською міською радою. Метою цього заходу було створення платформи  для обміну досвідом та обговорення актуальних проблем і перспектив у сфері місцевого самоврядування та підвищення ролі місцевих органів влади у розвитку держави.

Учасниками  10 тематичних панельних дискусій були  міські голови, в тому числі і міста Пирятина  - Олексій Рябоконь, українські та іноземні експерти у сфері місцевого самоврядування, представники муніципалітетів та органів виконавчої влади, міжнародних донорських організацій та дипломатичного корпусу, громадських організацій та аналітичних центрів, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, Ради Європи, Асоціації міст України та Асоціації малих міст України.

25 березня 2015 року

На засіданні виконавчого комітету міської ради було прийняте рішення № 50 від 10.03.2015 „Про проведення щорічної акції „За чисте довкілля“ на території Пирятинської міської ради“.

 Мета акції: наведення чистоти та порядку на території міста, приведення зелених зон, місць загального користування і відпочинку до належного санітарного стану, естетичного вигляду. Щорічна акція  „За чисте довкілля“ цього року розпочнеться з 1 квітня і триватиме до 1 червня.

20 березня 2015 року

Сьогодні у приміщенні Національного природного парку „Пирятинський“ відбулося засідання науково-технічної ради. У засіданні від міської ради взяла участь Ірина Ящик, спеціаліст 2-ї категорії з питань екології відділу з земельних та екологічних питань.

 Заступник директора, головний природознавець НПП „Пирятинський“ Михайло Олішевець проінформував присутніх про затвердження плану санітарно-оздоровчих заходів на 2015 рік та стан ведення робіт щодо розробки проекту землеустрою з організації та встановлення меж земельних ділянок, що входять до складу Національного природного парку „Пирятинський“, без вилучення та закріплення їх межовими знаками.

18 березня 2015 року

Сьогодні у міській раді відбулася нарада з головами квартальних комітетів. Основне питання  - проведення щорічної акції „За чисте довкілля“ на території населених пунктів Пирятинської міської ради та розподілу земельних ділянок для городництва жителям міста.

Міський голова Олексій Рябоконь звернувся до голів квартальних комітетів з проханням взяти активну участь у цій акції та залучити громаду своїх кварталів до проведення робіт по наведенню належного санітарного стану на власних та прилеглих територіях. На зустрічі також обговорювалося питання по обранню голів квартальних комітетів на тих вулицях, де вони відсутні.

18 березня 2015 року

Шановні депутати міської ради!

Відповідно до ст. 12 Закону України „Про засади запобігання і протидії корупції“ особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в тому числі державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування та депутати  місцевих  рад зобов’язані  щорічно  до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до цього Закону.

Інформуємо Вас, що депутати місцевих рад, які не працюють на постійній основі у відповідній раді, повинні подавати  декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за минулий рік до кадрових підрозділів державних органів, підприємств, установ, організацій за місцем їх основної роботи. Декларації зберігаються в особових справах суб’єктів декларування.

16 березня 2015 року

Хорошою традицією для жителів та гостей Пирятина стає проведення  у неділю благодійного ярмарку-продажу на підтримку наших воїнів-земляків, які перебувають у зоні АТО.

15 березня Пирятинська міська рада вже вдруге долучилася до благодійної акції-ярмарки. Колектив вирішив зібрати кошти для пораненого в АТО, молодого хлопця, нашого земляка Олексія Замірка. Вмілі господині міської ради, приготувавши свої фірмові кулінарні вироби, залюбки пропонували їх відвідувачам ярмарку. Не залишили байдужими пирятинців їхні торти, кекси, рогалики, пиріжки та вареники. До солодощів пропонувався узвар та гарячий чай.

13 березня 2015 року

13 березня в приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості відбулися урочистості з нагоди відзначення професійного свята працівників комунальної сфери.

У житлово-комунальній сфері міста працюють чотири комунальні підприємства: „Каштан“, „Пирятинський міський водоканал“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди та „Готель „Пирятин“. Крім того, в м.Пирятин послуги з централізованого опалення надають – обласне виробниче комунальне підприємство теплового господарства „Лубнитеплоенерго“ та приватне підприємство „Хазар-2007“.

За безперебійну, злагоджену роботу, за створення зручних і комфортних умов проживання, за надання якісних послуг з водопостачання, водовідведення, благоустрою, збору та вивезення сміття треба подякувати кожному з підприємств комунальної сфери.

13 березня 2015 року

Прийміть щирі вітання з нагоди Вашого професійного свята.

Ваша праця нелегка, часто невдячна, але надзвичайно потрібна людям. Саме Ви відповідаєте за те, щоб наші вулиці були освітлені, чисті та красиві, у домівках пирятинців було тепло і затишно, а у кранах завжди була вода.

13 березня 2015 року

Щиро вітаю Вас з професійним святом – Днем землевпорядника, яке традиційно відзначають на початку весни. Адже навесні оживає земля, наша святиня та годувальниця, найбільший і найдорожчий скарб. І сьогодні він у Ваших руках.

7 березня 2015 року

06 березня в районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди святкування Міжнародного жіночого дня 8 Березня. В урочистостях взяли участь керівництво міста та району, представники трудових колективів,  працівників державних установ та організацій, ЗМІ.

Багато теплих і ніжних слів пролунало на адресу жінок від міського голови Олексія Рябоконя, голови райдержадміністрації Олега Кучі та голови районної ради Сергія Пазюка.  

7 березня 2015 року

Милі жінки!

Міжнародний жіночий день - 08 березня - єдиний день у світі, який всі жінки чекають з особливим нетерпінням. Це одне з найулюбленіших та найпопулярніших свят і присвячене воно найпрекраснішій половині нашого суспільства: нашим дорогим мамам і сестрам, дружинам, бабусям, онучкам і доням. Адже саме в цей день чоловіки вітають Вас зі святом весни, надії, краси та мрій, дарують подарунки, квіти, листівки і, звичайно ж, пишуть вірші та поздоровлення на сторінці в інтернеті, на листівці або просто надсилають смс-привітання.

7 березня 2015 року

 З метою створення зручних умов для мешканців та гостей міста аби вони мали можливість придбати квіти для своїх жінок та створити їм святковий настрій 8 березня,  в п’ятницю 6 березня проведено позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, на якому фізичним особам-підприємцям, які звернулися в міську раду, надано тимчасові дозволи на розміщення нестаціонарних засобів для виносної торгівлі живими квітами. Обговоривши пропозицію, висловлену керівництвом міської ради, члени виконкому її підтримали та прийняли рішення, якими дозволено розмістити лотки для торгівлі біля магазину „Фора“ (по вул. Леніна, 36), на прилеглій території до торгівельного павільйону по вул. Полтавська, 3А, на майдані Незалежності. Продаж  квітів в цих місцях здійснюватиметься з 6 по 8 березня.

5 березня 2015 року

Відбулася чергова сорок п’ята сесія міської ради шостого скликання. В роботі пленарного засідання взяли участь 19 депутатів, на сесію прибули також керівники дошкільних начальних закладів, комунальних підприємств міста, голови квартальних комітетів, представники засобів масової інформації та громадськості. Розглядаючи питання порядку денного депутати одноголосно схвалили текст заяви про підтримку Звернення Верховної Ради України до ООН та інших міжнародних інституцій про визнання Російської Федерації державою-агресором, а так звані „ДНР“ та „ЛНР“ - терористичними організаціями (з текстом звернення можна ознайомитися в рубриці АКТУАЛЬНО).

 

5 березня 2015 року

Пирятинська міська рада стала учасником нового шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні“, який реалізується шведською урядовою організацією „Академія Фольке Бернадотта“ за підтримки Шведського Агенства з міжнародного співробітництва (SIDA) в партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Асоціацією малих міст України та центром Разумкова.

Як вже повідомлялося раніше, у листопаді 2014 року міською радою була подана заявка на участь у конкурсі з відбору міст для спільної реалізації проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

5 березня 2015 року

Президент України Петро Порошенко підписав Закон „Про добровільне об’єднання територіальних громад“.

Закон № 157-VIII від 5 лютого регулює відносини, що виникають у процесі добровільного об’єднання територіальних громад сіл, селищ та міст.

Цей закон містить принципи добровільного об’єднання територіальних громад, визначає суб’єктів та основні умови добровільного об’єднання, описує порядок об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст та надання їм державної підтримки.

5 березня 2015 року

З приходом теплих весняних днів у наших лісах з’являються тендітні первістки оновленої землі -  первоцвіти. Первоцвіти – це екологічна група рослин, яка нараховує близько 500 видів. Підсніжники, проліски, ряст, первоцвіт, шафран, цибуля ведмежа, конвалія – це неповний перелік квітів, які можна зустріти у наших лісах. Вони  безцінний дар природи, перша усмішка весни, прикраса лісів.

Традиція привозити із заміської прогулянки чи дарувати букетик квітів зробила свою справу: багато рослин вже важко знайти в їх природних місцезростаннях.

4 березня 2015 року

 Пирятинською міською радою подано заявку для участі у ІІІ фазі Проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду“ (МРГ) у 2015-2017 роках, який фінансується Європейським Союзом спільно з Програмою розвитку ООН. Метою Проекту ЄС/ПРООН є сприяння реалізації ініціатив місцевих громад  та муніципалітетів у наданні якісних адміністративних послуг, впровадженні енергозбереження на об’єктах комунальної власності, створенні та підтримці діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

3 березня 2015 року

Вже вдруге за ініціативи волонтерів та громадськості в місті Пирятині  проводиться благодійний ярмарок на підтримку наших земляків, воїнів АТО, та Олексія Замірка.

Цієї неділі до заходу долучилася Пирятинська міська рада, колективи дошкільних навчальних закладів міста, комунального підприємства „Каштан“ та Національного природного парку „Пирятинський“.  На ярмарку можна було придбати різні цікаві речі: м’які іграшки, книжки від автора, посмакувати солодощами, варениками і пиріжками, смачною польовою кашею, які приготували вмілі господині. Небайдужі дорослі та дітвора, щоб допомогти військовим, плели маскувальну сітку.

3 березня 2015 року

1 березня колективи Пирятинської міської ради, комунальних  підприємств та дошкільних навчальних закладів міста на чолі з міським головою Олексієм Рябоконем взяли участь у всеукраїнській акції підтримки льотчиці, народного депутата України, героїчної дівчини, справжньої патріотки, яка перебуває в полоні у Росії, Надії Савченко.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua