Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 березня 2015 року 16:24

Пирятинська міська рада у проекті „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“

Пирятинська міська рада стала учасником нового шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні“, який реалізується шведською урядовою організацією „Академія Фольке Бернадотта“ за підтримки Шведського Агенства з міжнародного співробітництва (SIDA) в партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Асоціацією малих міст України та центром Разумкова.

Як вже повідомлялося раніше, у листопаді 2014 року міською радою була подана заявка на участь у конкурсі з відбору міст для спільної реалізації проекту „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

В рамках конкурсного відбору міст делегація шведсько-українського проекту „Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні“ 21 січня 2015 року відвідала  Пирятин та ознайомилась  з містом, досвідом роботи міської ради, практиками, набутими муніципалітетом в ході реалізації проектів та програм, який презентували керівництво міської ради.

Конкурсною комісією було розглянуто заявки з 9 областей України від міських рад великих і малих міст та відвідано міста з метою ознайомлення  з містом, досвідом роботи міської ради, практиками, набутими муніципалітетами в ході реалізації проектів та програм. За підсумками розгляду заявок, були відібрані 12 міст, що представляють Західний, Центральний, Південний і Східний регіони України (за поділом проекту), в число яких входить і місто Пирятин.

Комісією проекту відзначено професійний потенціал і зацікавленість у проекті Пирятинської міської ради, що й дало їй можливість прийняти позитивне рішення щодо подальшої участі нашого міста у проекті „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

Участь в Проекті дасть можливість встановити рівень взаємовідносин міської ради та її виконавчих органів з громадою у сфері надання адміністративних послуг на основі принципів верховенства права, закладених у національному законодавстві.

В свою чергу це дасть змогу покращити якість адміністративних послуг, послуг у сфері житлово-комунального господарства та організації збору й утилізації відходів.

У кінці березня відповідно до попереднього плану проекту у м. Львів буде проведена конференція за участю всіх партнерів проекту, де відбудеться офіційне підписання протоколу про співпрацю між уповноваженими представниками Академії  Фольке Бернадотта і відібраних міських рад.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua