Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 березня 2016 року

Сьогодні відбулося друге пленарне засідання восьмої сесії Пирятинської міської ради. Депутати прийняли у комунальну власність міської об’єднаної територіальної громади із спільної власності територіальних громад району книжковий фонд та майно двох бібліотек-філій Пирятинської централізованої бібліотечної системи – Олександрівської і Калиновомостівської та утворили самостійні сільські бібліотеки, затвердили їхні штатні розписи та Положення.

 

31 березня 2016 року

Під таким гаслом вихователі ДНЗ "Червона шапочка" формують у дітей активну природоохоронну позицію. Ознайомлюють з екологічними правами та обов’язками громадян України. Спонукають дітей бути небайдужими до стану природного середовища. Розвивають у дітей розуміння того, що кожна дія людини має вплив на природу. За допомого влучного слова виховують в дітях почуття краси.

 

31 березня 2016 року

31 березня до дошкільного закладу "Берізка" завітали учні гімназії естетичного виховання, які подарували вихованцям незабутні враження та позитивні емоції від прослуховування сучасних та класичних творів наживо. Приємно відмітити, що серед учнів є випускники "Берізки". Бажаємо маленьким музикантам великих досягнень.

30 березня 2016 року

29 березня відбулося перше пленарне засідання восьмої сесії Пирятинської міської ради. Депутати затвердили низку міських цільових програм та внесли зміни до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2016 рік. Зокрема, затверджено програми підтримки районної організації ветеранів та учасників антитерористичної операції, учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, районного військового комісаріату на період часткової мобілізації у 2016 році, програми зайнятості населення, оздоровлення дітей у літній період, розвитку баскетболу, фізичної культури і спорту. Затверджено програми комунального підприємства „Каштан“ на утримання об’єктів комунальної влісності, служби благоустрою, організації рятування людей на водних об’єктах, розвитку комунального підприємства „Пирятинський міський водоканал“, відновлення мереж водопостачання. Дві програми – капітального ремонту та реконструкції житлового фонду   м. Пирятин та фізичної і психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції – зняли з розгляду для доопрацювання.

27 березня 2016 року

24 березня, опів на восьму годину ранку, біля приміщення Пирятинської  міської ради зібралися працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району та відвідувачі установи – пенсіонери та інваліди. Збурені брудними плітками щодо тотального скорочення колективу і намірів міської ради „відібрати“ у Територіального центру одне із приміщень, люди вимагали зберегти установу, її колектив і всі ті послуги, які надаються на сьогоднішній день.

Міський голова Олексій Рябоконь пояснив присутнім, що вимоги передати міській об’єднаній територіальній громаді частину майна терцентру мають цілком законні підстави, що міська рада планує створити власну установу з надання соціальних послуг жителям міської об’єднаної територіальної громади, намірів щодо звільнення працівників  і зниження рівня послуг не має. 

25 березня 2016 року

Вже третій рік поспіль Пирятинська міська рада є учасником польсько-українського проекту, спрямованого на підтримку реформи місцевого самоврядування та розвитку Клубу громадського діалогу. Цьогорічний проект має назву „Суспільна підтримка реформи самоврядування в Україні. Українська мережа клубів громадського діалогу“ і реалізується  Щецинським навчальним центром Фундації розвитку місцевої демократії (Польща) у співпраці з МГО „Інститут демократії імені Пилипа Орлика“ (Україна). Учасниками є невеликі міста Херсонської, Миколаївської, Харківської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької, Черкаської областей. Полтавщину представляє Пирятин та міста Гребінка, Червонозаводське. 

25 березня 2016 року

Знаковою подією у культурному житті міста став творчий звіт

Пирятинської школи естетичного виховання, який відбувся 24 березня в районному Будинку культури.

Концерти закладу - це завжди свято, яке знаходить палкий відгук у серці кожної людини, адже мову музики розуміють всі, незалежно від віку, національності та соціального статусу.

З вітальним словом до учасників концерту та глядачів звернувся директор школи естетичного виховання Володимир Луценко. Він відзначив учнів та викладачів, які приймали участь в обласних та Всеукраїнських конкурсах і вручив їм дипломи.

Глядачі з захопленням вітали виступи юних музикантів - майбутніх артистів та талановитих викладачів. Висока майстерність виконавців, їх щира любов до мистецтва жваво відчувалась і сприймалась у глядацькій залі.

25 березня 2016 року

15 травня 2016 року відбудуться перші вибори старост сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

На підставі  Постанови №1  від 29.02.2016 р  Пирятинської міської  виборчої комісії  виборчий процес  розпочинається з 26 березня 2016 р. Під час виборів обиратимуться староста с. Калинів Міст (у виборах приймуть участь мешканці с. Калинів Міст, с. Верхоярівка та с. Замостище) та с. Олександрівка (у виборах приймуть участь мешканці с. Олександрівка, с. Рівне та с. Могилівщина).

25 березня 2016 року
Успішне вирішення завдань цивільної оборони на об'єктах господарської діяльності з значній мірі залежить від рівня підготовки керівного складу, штабів, служб, командно-начальницького, особового складу формувань ЦО.
24 березня 2016 року на базі Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 4 успішно пройшли командно-штабні навчання по цивільному захисту, які дозволили у відносно короткий час відпрацювати весь комплекс заходів, пов’язаних з перевіркою реальності планів ЦО на об’єкті, підготовкою органів управління, організацією та проведенням рятувальних та інших невідкладних робіт.
25 березня 2016 року

23 березня 2016 року в Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся зональний етап обласного огляду-конкурсу екологічних агітбригад, театрів (шоу).

Метою огляду-конкурсу є активізація та розвитку молодіжного екологічного руху, виявлення та поширення результативних форм роботи учнівських колективів у русі за екологічну безпеку, привернення уваги органів місцевої влади до екологічних проблем району.

24 березня 2016 року

23 березня відбулося чергове засідання виконкому міської ради. 

Одним з основних питань  розгляду було питання затвердження заходів про проведення щорічної акції "За чисте довкілля".  Міський голова наголосив на необхідності максимального залучення до акції не тільки підприємств, установ та організацій міста, а й мешканців міста та сіл міської ради, учнівської молоді, волонтерів.

Активно обговорювався фінансовий план комунального підприємства „Каштан“ на 2016 рік. 

 

 

23 березня 2016 року

Вивчення англійської мови в дошкільному закладі звична справа, але якщо цей процес зробити сучасним та цікавим, той  результати кращі. Саме цього прагне вихователь Пирятинського ДНЗ "Берізка"  Кондрашова О.Г. Застосування методики Глена Домана на заняттях з англійської мови сприяє ефективному формуванню у дітей навичок читання, а використання мультимедійної презентації, де герої рухаються та говорять, перетворює заняття на захопливу пригоду. 
 

21 березня 2016 року

18 березня у Центрі дитячої та юнацької творчості пройшли урочистості з нагоди Дня працівників житлового-комунального господарства та побутового обслуговування населення. Зала була вщент заповнена представниками міських комунальних служб. Привітати їх з професійним святом прийшли заступник міського голови Варава Максим Володимирович, попередні заступники міських голів Безхлібий Микола Васильович та Плужник Василь Васильович, директори КП „Каштан“ Скочко Віталій Іванович та КП „Пирятинський міський водоканал“ Дубров Микола Якович.  Звертаючись до присутніх, зазначили, що професія комунальника дуже важлива для міста, адже вони усувають негаразди в мережах міської інфраструктури.

 

19 березня 2016 року

В рамках інформаційно – роз’яснювальної роботи з педагогами в напрямку правового виховання в дошкільному навчальному закладі «Берізка» 18 березня 2016 року відбулося чергове просвітницько - профілактиче заняття з елементами тренінгу на тему «Попередження насильства, жорстокості у сім’ї та дитячому колективі», яке провела практичний психолог Тютюнник Н.В Метою заходу було допомогти учасникам усвідомити роль педагога у попередженні насильства та жорстокого поводження з дітьми дошкільного віку, значення власної педагогічної культури, гуманної поведінки щодо дітей, батьків, колег; визначити поняття «насилля», «жорстокість», розрізняти їх види , причини та наслідки; володіти законодавчою базою щодо захисту прав дитини та протидій насильства над нею.

18 березня 2016 року

Щороку у третю неділю березня ми святкуємо Ваше професійне свято! Свято людей, від роботи яких  залежить чистота, благоустрій, добробут і процвітання Пирятинщини, котрі і в дощ, і в сніг, і в спеку встають  із першим променем сонця та надають пирятинцям різноманітні послуги. Це Ви щодня відповідально працюєте на робочому місці:  за кермом сучасної техніки, подаєте в наші домівки тепло, газ, воду і світло, вивозите сміття, обрізаєте дерева,  ремонтуєте побутову техніку та робите  пирятинців красивими, доглянутими, а їх життя – комфортнішим. 

18 березня 2016 року

17 березня вихователь Пирятинського дошкільного навчального закладу "Берізка" Акімова Є.Г. організувала для своїх вихованців екскурсію до районної дитячої бібліотеки. Під час заходу діти поглибили знання про професію бібліотекаря та поринули у цікавий світ книжок - відгадували загадки та брали участь у вікторинах. Відвідавши народознавчу світлицю, діти збагатили свої уявлення про побут предків. Окрім цього, кожен вихованець отримав у подарунок цікавий пізнавальний журнал. Адміністрація закладу висловлює щиру подяку працівникам бібліотеки за змістовний захід для дошкільнят. 

17 березня 2016 року

12 березня 2016 року в с.Ульянівка Гребінківського району відбулося святкування Масляної (захист дипломної роботи випускниці ШЕВ, а нині студентки Харківської академії мистецтв Марини Арсененко). В цьому заході взяв участь дитячий зразковий хореографічний колектив „СТИЛЬ“, керівник - Віталіна Гречуха.

 

 

17 березня 2016 року

12 березня 2016 року в м.Полтава відбувся  обласний конкурс учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (шкіл естетичного виховання) Юний віртуоз - 2016“ . Від Пирятинської школи естетичного виховання приймали участь 10 учнів та отримали результати:

1. Яременко Катерина (ф-но) – І місце (викладач Роженцева Є.В.)

2. Титаренко Анна (скрипка) – ІІ місце (викладач Попович В.В.)

17 березня 2016 року

Шановні пирятинці та гості нашого міста!

18 березня 2016 року о 18 годині в районному Будинку культури відбудеться концертна програма "Незабутні зустрічі" за участю:

         Народного артиста України Анатолія Паламаренка;

         Народного артиста України Олександра Василенка;

         Народного артиста України гітариста Валерія Петренка;

         поетів, лауреатів літературно-мистецької премії ім. Дмитра Луценка "Осіннє золото" Олександра Мороза, Михайла Шевченка, Петра Засенка;

         жіночого гурту "Рідна пісня".

15 березня 2016 року

15 березня вихователі дошкільного навчального закладу "Берізка" Коваль В.В. та Солонська Ю.Г. організували для своїх вихованців екскурсію до районного краєзнавчого музею. Екскурсовод закладу Литвиненко О.М. продемонструвала дітям експозиції, розповіла про походження тих чи інших предметів. Дошкільники були дуже вражені від побаченого, отримали масу позитивних емоцій.

15 березня 2016 року

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України спільно з Німецьким агентством з енергозбереження Dena розпочинають проект: «Комплексна енергозберігаюча санація житлових будинків», в якому можуть взяти участь як власники будинків, так і ОСББ.

14 березня 2016 року

9 квітня 2016 року в Україні відбудеться Всесвітня ініціатива "Дерева Миру" ("TREES OF PEACE"), яка об’єднала вже 50 країн, жителі яких в обраний день вийдуть на вулиці своїх міст аби висадити "Дерева Миру".

Ініціатива покликана згуртувати людей і їхню енергію "ЗА МИР", яку вони передадуть деревам у різних куточках світу. 

Головними напрямками ініціативи є усвідомлення важливості миру, об’єднання представників національних спільнот в Україні та за кордоном.

"Дбай про Землю! Будь ближче до природи! Об’єднуйся заради миру!"  - такими є слогани ініціативи.

12 березня 2016 року

Проектом Ради Європи Запобігання та боротьба з насильством щодо жінок та домашнім насильством в Україні, бенефіціаром якого є Міністерство соціальної політики України, оголошено конкурс для журналістів на найкращу опубліковану статтю на тему насильства щодо жінок та домашнього насильства.

Крайній термін подачі: 7 травня 2016 року для статей, що були опубліковані до 30 квітня 2016 року.

12 березня 2016 року

11 березня в м. Київ в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулася нарада-семінар з питань практичної реалізації проектів у сфері забезпечення населення об’єднаних територіальних громад якісною питною водою за участі представників Пирятинської міської ради – заступника міського голови Варави М.В. та спеціаліста з благоустрою Зергані М.І.

Як повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, проблема якісного централізованого водопостачання та водовідведення гостро стоїть для більшості сільських населених пунктів. Централізованим водопостачанням в Україні забезпечено лише 22 % сільських територій, водовідведенням – менше 2,5 %. В багатьох об’єднаних громадах цю проблему означили як пріоритетну. 

11 березня 2016 року

Шановні працівники і ветерани землевпорядної служби! 

Щиро вітаю з професійним святом! Земля – наше основне національне багатство, яке перебуває під особливою охороною держави. Це наша святиня, годувальниця, невичерпне джерело натхнення. Зараз в Україні проводиться земельна реформа, і саме землевпорядники є її безпосередніми виконавцями. Від Вашої відповідальної і професійної роботи сьогодні значною мірою залежить, наскільки по-господарськи використовується земля, в якому стані вона буде передана нащадкам.

11 березня 2016 року

На засіданні виконкому міської ради розглянуто питання про виконання фінансових планів комунальними підприємствами міста за 2015 рік.

Комунальники  доповіли членам виконкому про проведену роботу щодо виконання затверджених планів по доходах і витратах підприємств, а також про господарську діяльність, яку здійснювали комунальні підприємства впродовж звітного періоду.

Керівники підприємств поділилися з членами виконкому проблемами, які на даний час заважають збільшити доходи від реалізації послуг, що надаються комунальними службами. 

Жваву дискусію серед членів виконкому викликало обговорення питання щодо виконання фінансового плану КП „Каштан“ за 2015 рік. 

11 березня 2016 року

10 березня відбулося чергове засідання виконкому міської ради. Одним з питань порядку денного було питання про затвердження переліку муніципальних послуг, які надаються виконкомом міської ради, та інформаційних карток. З переліком муніципальних послуг членів виконавчого комітету ознайомила керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур. Вона зазначила, що зараз міська рада розпочала роботу по впровадженню системи управління якістю, стандартизації процесів і послуг, які надаються муніципалітетом.

З метою продовження роботи по створенню належних умов для перебування дітей в дошкільних навчальних закладах та необхідністю проведення ремонтних робіт в дитсадку „Берізка“ членами виконавчого комітету затверджено кошторисний розрахунок для проведення капітального ремонту ДНЗ „Берізка“ у розмірі 1499,353 тис.грн. 

11 березня 2016 року

Пирятинська міська рада працює над впровадженням системи управління якістю та планує перехід до електронного документообігу, що дасть можливість підвищити рівень обробки всіх документів, які надходять до виконавчого комітету, та покращити виконавську дисципліну.

10 березня 2016 року
 10 березня у дошкільному навчальному закладі "Берізка" вшанували пам"ять великого поета Тараса Григоровича Шевченка. Музичним керівником Базьо О.В. для вихованців середніх та старшої груп проведено тематичний захід "Музично озвучені вірші Тараса Шевченка". Метою заходу  було донести до дітей світ образів, думок, ідей великого Кобзаря, історію його життя. Під час заходу  дошкільники виконували пісні, читали вірші поета, пройняті любов’ю до України.  Базьо О.В.  акцентувала увагу дітей на тому, що творчість Т.Г. Шевченка є великим надбанням не лише української, а й світової культури. Його безсмертні твори відомі далеко за межами нашої країни, перекладені на різні мови народів світу. 
  Проведення таких заходів  сприяє ранньому залученню дітей дошкільного віку до багатих скарбів духовної культури України, виховує почуття гордості за талановитих людей нашої землі, формує національну свідомість маленьких громадян нашої держави.
10 березня 2016 року
Вихованці дошкільного навчального закладу "Берізка" долучились до акції "Збережемо первоцвіти!", організованої НПП "Пирятинський". Метою акції є привернення уваги громадськості до необхідності охорони ранньоквітучих лісових рослин. До дітей старшої групи на зустріч завітала Пономаренко О.К. - провідний спеціаліст з питань екологічної освіти НПП. Вона розповіла дітям, що таке первоцвіти,про їх значення, чому потрібно оберігати. Вихованці мали можливість побачити ці квіти у фотопрезентації.
Дані зустрічі сприяють формуванню у дітей екологодоцільної поведінки в природі.
9 березня 2016 року

9 березня виповнюється 202 роки з дня народження видатного українського поета, художника і письменника, основоположника нової української літератури Тараса Шевченка.

Громадськість Пирятинщини долучилася до святкування національної гордості нашого народу. Урочистості розпочалися покладанням квітів до пам’ятника Великому Кобзарю. До присутніх звернулися голова районної ради Серій Пазюк та перший заступник голови районної державної адміністрації Владислав Гуленко.  Від громади Пирятина виступив заступник міського голови Ігор Шикеринець, який відзначив, що творчість Шевченка – джерело пізнання і натхнення.

8 березня 2016 року

Дорогі жінки!

Від імені всіх чоловіків Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади щиро вітаю вас із прекрасним весняним святом — 8 Березня! Це одне з найулюбленіших та найпопулярніших свят і присвячене воно найпрекраснішій половині нашого суспільства: нашим дорогим мамам, бабусям, сестрам, дружинам, доням і онучкам. Саме в цей день чоловіки вітають вас зі святом весни, надії, краси та мрій, дарують подарунки, квіти і вірші. Вам притаманні внутрішня краса, доброта, стійкість. Ви зберігаєте життєвий оптимізм в найскладніших ситуаціях і при цьому залишаєтеся берегинями домашнього вогнища та родинних цінностей. Без вашої щоденної праці неможливе створення сучасного і квітучого приудайського краю.

7 березня 2016 року

4 березня вихователі та музкеріник дошкільного навчального закладу   організували й провели з дітками цікавий ранок до свята 8 Березня.

Зранку у дитячому садку відчувалася  радісна й весняна атмосфера. Вихованці всіх груп дивували дорослих своїми казковими перевтіленнями, а сааме: дзвінкими й радісними голосочками, майстерністю в танцях,  декламуванням віршів, та неперевершеним дитячим артистизмом.

На святах звучали лагідні пісні про маму, дитячий гумор, слова вдячності і  любові – які розчулювали  присутніх до сліз. 

4 березня 2016 року

У  дошкільному навчальному закладі "Берізка" відбулись святкові ранки, присвячені відзначенню 8 Березня. Найрідніших людей - матусь та бабусь - вітали вихованці віршами, піснями та хороводами. Герої свят - Весна, Сонечко, Лялечка, Карлсон, Фея квітів - зробили ці дійства веселими та позитивними. А виготовлені маленькими рученями вітальні листівки нікого не залишили байдужими. 

4 березня 2016 року

03 березня 2016 року у Центрі громадського діалогу відбувся круглий стіл з міським головою Рябоконем О.П., відділом освіти Пирятинської міської ради, керівниками та представниками профспілкових комітетів навчальних закладів Пирятинської громади, темою якого було питання забезпечення функціонування системи управління освітою в Пирятинській міській  територіальній громаді.

3 березня 2016 року

03 березня на засіданні виконавчого комітету міської ради встановлено двоставкові тарифи на послуги з централізованого опалення для мешканців будинків № 4А та 4Б по вул. Європейська, № 33 по вул. Коцюбинського та ДНЗ „Ромашка“.

Як вже зазначалося раніше, приводом для встановлення нових тарифів є прийняття Кабінетом Міністрів України постанови від 30 жовтня 2015 року         № 1037 „Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря“, внесенням змін до Податкового кодексу України та підвищення вартості електроенергії.

Після детального обговорення членами виконкому було прийнято відповідне рішення, яким встановлено двоставкові тарифи з централізованого опалення для мешканців будинку № 4А, 4Б по вул. Європейська:

1) умовно-постійна частина (місячна абонентська плата) – за 1 кв.м загальної опалювальної площі - 2 грн. 14 коп.;

2)  умовно-змінна частина – за 1 кв. м загальної опалювальної площі за розрахунковий період протягом опалювального сезону – 10 грн. 12 коп. 

2 березня 2016 року
Пирятинською міською територіальною виборчою комісією прийнято рішення про початок виборчого процесу перших виборів старост сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.
1 березня 2016 року

1 березня 2016 року виконкомом міської ради проведено громадські слухання з мешканцями будинків № 4А та 4Б по вул. Європейська та № 33 по

вул. Коцюбинського щодо встановлення двоставкових тарифів на послуги централізованого опалення для мешканців житлових будинків № 4А, 4Б по вул. Європейська та № 33 по вул. Коцюбинського.

Приводом для розгляду нових тарифів є прийняття Кабінетом Міністрів України постанови від 30 жовтня 2015 року № 1037 „Про запровадження перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря“, внесенням змін до Податкового кодексу України та підвищення вартості енергоносіїв. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua