Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 березня 2016 року 19:56

Пирятин відзначає 202 річницю з дня народження Кобзаря

9 березня виповнюється 202 роки з дня народження видатного українського поета, художника і письменника, основоположника нової української літератури Тараса Шевченка.

Громадськість Пирятинщини долучилася до святкування національної гордості нашого народу. Урочистості розпочалися покладанням квітів до пам’ятника Великому Кобзарю. До присутніх звернулися голова районної ради Серій Пазюк та перший заступник голови районної державної адміністрації Владислав Гуленко.  Від громади Пирятина виступив заступник міського голови Ігор Шикеринець, який відзначив, що творчість Шевченка – джерело пізнання і натхнення. Його мрії, біль і тривоги – безцінні настанови, залишені нам у спадок, а його мудрість та сила завжди будуть поруч з нами, які б випробування не випадали на нашу долю. Закликав бути гідними продовжувачами справи Великого Кобзаря, патріотами своєї землі.

Свої думки про Тараса Григоровича висловив член районного історико-краєзнавчого товариства Валерій Квач. Вірші поета читали лідер учнівського самоврядування Пирятинського ліцею Анастасія Степануха та учениця Пирятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Дарина Шевченко.

По закінченні мітингу пирятинці приєдналися до акції в підтримку Надії Савченко.

 

Більше фото у "Фотосвітлинах"

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua