Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 березня 2016 року 10:23

Нарада-семінар з питань практичної реалізації проектів у сфері забезпечення населення якісною питною водою

11 березня в м. Київ в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України відбулася нарада-семінар з питань практичної реалізації проектів у сфері забезпечення населення об’єднаних територіальних громад якісною питною водою за участі представників Пирятинської міської ради – заступника міського голови Варави М.В. та спеціаліста з благоустрою Зергані М.І.

Як повідомив Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода, проблема якісного централізованого водопостачання та водовідведення гостро стоїть для більшості сільських населених пунктів. Централізованим водопостачанням в Україні забезпечено лише 22 % сільських територій, водовідведенням – менше 2,5 %. В багатьох об’єднаних громадах цю проблему означили як пріоритетну.

Основною метою зібрання було мотивування громад до розроблення відповідних проектів та їх реалізації. Міністерство готове запропонувати власних експертів, досвідчених фахівців Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO та Української асоціації районних та обласних рад.

Крім цього було зазначено ресурс на реалізацію проектів розвитку громад: державна субвенція на розвиток інфраструктури об’єднаних громад у розмірі 1 млрд. грн.,  Державний фонд регіонального розвитку, де закладено 3 млрд. грн., 2,9 млрд. грн. у Держбюджеті на соціально-економічний розвиток регіонів – програма, яку адмініструє Міністерство фінансів. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua