Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 березня 2016 року 14:16

Вирішується подальша доля терцентру

24 березня, опів на восьму годину ранку, біля приміщення Пирятинської  міської ради зібралися працівники Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району та відвідувачі установи – пенсіонери та інваліди. Збурені брудними плітками щодо тотального скорочення колективу і намірів міської ради „відібрати“ у Територіального центру одне із приміщень, люди вимагали зберегти установу, її колектив і всі ті послуги, які надаються на сьогоднішній день.

Міський голова Олексій Рябоконь пояснив присутнім, що вимоги передати міській об’єднаній територіальній громаді частину майна терцентру мають цілком законні підстави, що міська рада планує створити власну установу з надання соціальних послуг жителям міської об’єднаної територіальної громади, намірів щодо звільнення працівників  і зниження рівня послуг не має. Підтвердив свої слова тим, що жоден працівник закладів освіти і культури, переданих у власність об’єднаної громади, не був звільнений.

 Заступник міського голови Ігор Шикеринець оприлюднив протокол засідання робочої групи від 26 лютого 2016 року, в якому районній раді рекомендовано передати у власність міської об’єднаної територіальної громади будівлю, розташовану за адресою: м. Пирятин, вул. Соборна, 23, для створення окремої структури з надання соціальних послуг. Протокол підписали голова районної ради та усі члени робочої групи: заступники міського голови і голови райдержадміністрації, депутати районної і міської рад, керівник і спеціалісти територіального центру. Проте сесія районної ради не дотрималася рекомендацій робочої групи і досягнутих домовленостей. Така непослідовність і невизначеність посилила напругу в колективі терцентру.

Далі виступили голова Пирятинської районної ради Сергій Пазюк, перший заступник голови райдержадміністрації Владислав Гуленко, депутат міської ради Владислав Йощенко, відвідувач терцентру Павло Жук.

Було вирішено перенести обговорення з вулиці в Центр громадського діалогу, залучити до розв’язання гострої проблеми членів президії районної ради, депутатів міської ради, представників колективу терцентру й громадськості.

Така зустріч відбулася о 15 годині цього ж дня. Зважаючи на велику кількість людей, її провели у великій залі адмінбудинку. Однак серйозній розмові і прийняттю обдуманого рішення заважали надмірні емоції. Депутат міської ради Олександр Горбачов запропонував зустрітися і обговорити питання наступного дня, 25 березня, перед початком пленарного засідання сесії районної ради.

На цій робочій зустрічі депутати міської ради запропонували компромісне розв’язання питання, яке полягало в тому, що районна рада передає у комунальну власність міської об’єднаної територіальної громади одну з двох будівель територіального центру і дозволяє міській раді увійти до складу засновників установи. Міська рада, у свою чергу, передає це приміщення, як об’єкт спільного користування, в оперативне управління районній раді. Відповідно, передає міжбюджетний трансферт на його утримання до районного бюджету.  

Ці пропозиції були покладені в основу рішення, затвердженого сесією районної ради. Таким чином, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району буде продовжувати функціонувати як цілісна структура.

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua