Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
15 березня 2021 року 15:29

До уваги мешканців громади !

Наголошуємо, що змінити можна лише постачальника газу.

 

До 13 лютого 2021 року постачальником природного газу була Компанія ,,Лубнигазтрейдинг“. З 13 лютого абоненти ,,Лубнигазтрейдингу“ були автоматично підключені до ПОН. Державний ,,Постачальник останньої надії“ (ГК „Нафтогаз України“) постачатиме газ абонентам до 1 квітня 2021 року.

До цього часу  всі побутові споживачі природнього газу повинні визначитися з постачальником  газу та заключити з ним відповідний договір.

Впродовж поставки газу від ПОН, тобто до 1 квітня, кожному абоненту потрібно укласти угоду з постачальником, який забезпечуватиме поставку природного газу надалі. Якщо протягом цього часу абонент не зможе знайти постачальника, він має готуватися до відключення газу.

Заключення договору може бути в електронному вигляді, відправити поштою або безпосереднього звернення  до офісу компанії. Змінити можна через електронні ресурси Приватбанку чи Ощадбанку.

На сьогоднішній день в межах Полтавської області вивчається питання про створення єдиного комунального підприємства з розподілу газу, про що свідчить проєкт рішення Полтавської обласної ради, з яким ви можете ознайомитися за посиланням. Допоки що підприємством з розподілу газу є ПАТ „Лубнигаз“.

 Які документи потрібні для зміни постачальника?

1. Заява-приєднання до умов договору постачання природного газу з підписами власника та за наявності співвласників (підписи зареєстрованих осіб, що проживають в помешканні, непотрібні).

2. Копія паспорта (всі сторінки). Деякі постачальники просять поставити електронний підпис, деяким вистачає фотографії паспорту.

3. Копія ідентифікаційного коду.

4. Документ права власності на житло.

5. Остання платіжка за розподіл газу.

Зверніть увагу, що перелік документів та вимоги до них у різних постачальників може відрізнятися.

Документи можна надіслати на електронну адресу постачальника, відправити поштою або принести їх до офісу компанії.

Якщо Ви не маєте електронного підпису, то можна підписати копії документів вручну, а потім завантажити їх. Зверніть також увагу, що деякі компанії не приймають заяви без електронного цифрового підпису (ЕЦП).

У заяві-приєднання необхідно вказати EIC-код – „персональний газовий номер“ – об’єкта газопостачання. EIC-код містить 16 символів (літери та цифри). Наприклад, 56XM19A205987456. Дані про ЕІС-код можна знайти:

в особистому кабінеті оператора ГРМ (облгазу), в розділі Особисті дані;

в додатку до договору постачання газу під назвою Заява-приєднання;

в рахунку за розподіл газу. Зауважимо, що недобросовісні облгази вдаються до практики приховування цих даних. Тож якщо в поточних платіжках дані відсутні, перегляньте рахунки, надіслані до червня 2020 року.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua