Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 березня 2021 року 16:07

Відзначили 174-річчя з дня народження видатного земляка, Федора Вовка

Федір Вовк - один із перших амбасадорів української культурної та антропологічної ідентичності, автор більше 200 робіт, які довели світові, що українці - окрема нація.

Сьогодні, 17 березня, відзначаємо 174-річчя з дня народження видатного земляка. Святкове зібрання відбулося в с.Крячківці, де народився антрополог та етнограф Федір Кіндратович Вовк. Секретар Пирятинської міської ради Сергій Пазюк та начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Сергій Валоваженко привітали присутніх зі святом та поклали квіти до меморіальної дошки Федору Вовку, що встановлена на фасаді сільського клубу.

Зустрічав гостей неповторним співом народний фолькторно-етнографічний колектив "Древо". Організатор заходу бібліотекар Наталія Левада запросила гостей до бібліотеки, де розміщений музейний куточок, присвячений постаті Вовка. Пані Наталія розповіла про видатного земляка, про створення музейної кімнати та запросила до слова краєзнавця, філософа Валерія Квача, що провів глибокий екскурс в історію і наголосив, що роботи Вовка доводять, що українці не можуть бути "меншими братами" ні росіян, ні європейців, адже наша нація є значно древнішою.

Завідувач сектору туризму та культурної спадщини Олена Гуленко висловила надію, що спільними зусиллями видатні постаті нашого краю не будуть забуті. Чарівною грою на народних інструментах привітали гостей Юрій та Марія Фединські.

Усіх учасників зібрання крячківські господині пригощали смачними варениками. Кожен вийшов із бібліотеки радісним та сповненим думок про іменинника, як і має бути на дні народження.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua