Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 березня 2021 року 10:37

Вогнеборці закликають – будьте свідомими та не випалюйте сухостій!

Переважна кількість займань в природних екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі не зважають на чисельні застереження рятувальників, а з потеплінням почали наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях, шляхом випалювання сухостою та сміття. Вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню, який нерідко перекидається на судні поселення, об'єкти інфраструктури та завдає матеріальних збитків.

Шановні громадяни!

Нагадуємо, нещодавно Уряд прийняв Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту лісів, запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, торфовищах та на землях інших категорій». Цей нормативно-правовий документ дозволить протистояти загорянням на природних територіях. Адже Законом заборонено випалювання сухої рослинності у прибережно-захисних зонах: уздовж річок, навколо водойм та на островах; уздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах.

За спалювання сухої трави та листя - передбачено шраф до 153 тис. грн. А за підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в'язниці!

Отже з'явилася надія на те, що більш жорсткіші та рішучіші дії надзвичайників у боротьбі з паліями, усе ж таки дадуть позитивний результат.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua