Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
10 березня 2021 року 16:15

Екологічна інспекція Центрального округу запрошує до співпраці!

Відповідно до „Положення про громадських інспекторів з охорони довкілля“ затвердженого Міністерством екології та природних ресурсів України від 27.02.2002 №88 Державною екологічної інспекцією Центрального округу проводиться формування громадських інспекторів з охорони довкілля.

Громадський інспектор з охорони довкілля – це такий помічник державної екологічної інспекції, який працює на громадських засадах – без оплати праці та без увільнення від основної роботи.

Громадські інспектори мають право:

- спільно з працівниками органів Держекоінспекції, інших державних органів, які здійснюють контроль за охороною, раціональним використанням та відтворенням природних ресурсів, органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, брати участь у проведенні перевірок додержання підприємствами, установами, організаціями всіх форм власності та громадянами вимог природоохоронного законодавства, норм екологічної безпеки охорони, раціонального використання та відтворення природних ресурсів;

за направленням органу Держекоінспекції, який призначив громадського інспектора, проводити рейди та перевірки і складати акти перевірки;

складати протоколи про адміністративні правопорушення при виявленні порушень природоохоронного законодавства, відповідальність за які передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення, і подавати їх відповідному органу Держекоінспекції для притягнення винних до відповідальності. 

Призначає громадських інспекторів головний державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища. Після призначення інспектора, його мають навчити здійснювати інспекційні перевірки та по їх результатам складати акти і протоколи про адміністративні правопорушення. Для підтвердження повноважень громадський інспектор отримує посвідчення, яке діє 1 рік і подовжується за результатами оцінки щорічного звіту про виконану роботу.

Виконавчий комітет міської ради звертається до активних мешканців, що вболівають за стан довкілля у громаді і стати громадським інспектором з охорони довкілля.

Більше про правові засади роботи громадських інспекторів можна почитати за посиланням: 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua