Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
12 березня 2021 року 15:55

Щодо діяльності Соціальної лабораторію у Пирятинській громаді

12 березня відбулася робоча зустріч міського голови Андрія Сімонова за участі керівництва та фахівців з представниками БО ,,Громадське здоров’я“. Полтавський обласний благодійний фонд з 1 грудня реалізовує проєкт «Впровадження гібридної моделі тестування на ВІЛ у Полтавській області», а саме компонент «Соціальна лабораторія» на території Пирятинської громади. Тому, з цього приводу, було ініційовано зустріч, аби обговорити результати зробленої роботи та уточнити деталі подальшої співпраці для успішної повноцінної реалізації проєкту.

Проект здійснюється в рамках Проекту «Інноваційні підходи до виявлення пацієнтів з ВІЛ та залучення їх до лікування» на виконання складової частини проекту «Прискорення заходів з подолання ВІЛ-інфекції в Україні» (HealthLink). Проект HealthLink спрямовано на прискорення процесу подолання епідемії ВІЛ в Україні. Дає можливість швидко і безпечно пройти тест на ВІЛ і своєчасно розпочати лікування.

Нагадаємо, за 2 місяці діяльності Соціальної лабораторії працівниками надано послуги з тестування на ВІЛ-інфекцію 40 особам (з них 15 – на гепатити В і С та сифіліс) та проведено відповідно до та післятестове консультування. Особам, які пройшли тестування надано набори анти-COVID-19 (дезінфектант-спрей для обробки рук та одноразові медичні маски) та тематичні інформаційно-освітні матеріали.

Для реалізації проєкт було виділено 2 кімнати для організації та проведення роботи Соціальної лабораторії.

Налагоджена партнерська співпраця з Пирятинським ЦСССДМ, Пирятинським районним сектором філії державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, Пирятинським районним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, військовою частиною.

Проведено онлайн захід з учнями старших класів Пирятинських загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів №4 та №6 щодо проблем ВІЛ-інфекції.

Зазначимо, що соціальна лабораторія передбачає: проведення лекцій, тренінгів на тему сімейних стосунків, профілактики інфекцій, трансляцію соціальних фільмів та відео-роликів, розповсюдження оральних тестів на ВІЛ, презервативів, лубрикантів, проведення асистованого тестування на ВІЛ та інші інфекції, консультування з різних питань (у т.ч. надання можливості жителям користуватись ноут-буком або планшетом, виходити в Інтернет для зв’язку із лікарем або психологом онлайн), розповсюдження інформаційно-освітніх матеріалів; проведення «АКЦІЙ ЗДОРОВ’Я» із залученням лікарів із міських лікарень; проведення роботи із сімейними парами і т.д.

Надання таких послуг планується усім групам ризику, жителям громади, які опинилися у складних життєвих обставинах, демобілізованим, переселенцям тощо.

У найближчий час розпочнеться робота Соціальної лабораторії у селах Олександрівка та Калинів Міст із залученням профільних лікарів.

В свою чергу, додамо контактні дані Соціальної лабораторії для попереднього запису: (050) 304 91 66, (050) 430 98 10, e-mail: sociallaboratory.21@gmail.com, у мережі Facebook: https://www.facebook.com/groups/894765777943631 (Соціальна лабораторія: соціальні послуги на базі Пирятинської ОТГ).

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua